Premier League - 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny B
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Ливерпул

Гласови: 25 29,8%
  • Арсенал

Гласови: 18 21,4%
  • Манчестер Сити

Гласови: 8 9,5%
  • Челзи

Гласови: 11 13,1%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 16 19,0%
  • Тотенхем

Гласови: 2 2,4%
  • Њукасл

Гласови: 0 0,0%
  • Некој друг

Гласови: 4 4,8%

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Пеп школа е тоа.
Во текнува годината кога Сити изгубија финале од Челзи. Братот немаше ниедна замена направено во финале, каде што бркаше резултат. Предходно до финале гураше така.
После тоа кога освои исто не правеше замени. Во финалето со Интер мислам дека една замена направи, ништо чудно да била принудена.

Година после тоа играчите му пропаднаа, почнаа повреди, се исцрпија, снемаа мотивација.
Истото го чека и него, оваа сезона не, ама наредна ако продолжи со иста тактика.
Барем Пеп искористи и освои премногу на истиот начин, Арета две години киксна. Лани ептен кикснаа, нивна требаше да биде таа.

Пеп искрено немаше ни клупа јака, имаше јаки први 11, другите му беа трупци.
Артета слободно може да направи уште една 11ка која може да се бори за титула.
Ај ај Пеп ако нема јака клупа Јунајтед сигурно има. Повреди ги погодија, али како што се збореше пред година две, менаџер е ќе се снаоѓа со тоа што има.

Не знам кој го има правено списоков, ама Бернардо Силва игра средина за Сити, не напад. Савињо влегува како замена, не е стартер, и е повреден. Черки зошто го нема на списоков, кога има повеќе голови дадено од сите напаѓачи на Арсенал?

Најди ми една екипа, која во Февруари била прва во ПЛ, а играчот со најмногу голови во екипата да е со 5 гола? Не постои такво нешто. Сака последен гол за победа во 2023-та има дадено, а треба да е лидерот на екипата.

Мене една работа, како неутралец ми е многу крива. Имам многу другари навивачи за Арсенал, и имам soft spot за вашиот клуб, што заради ривалството Ферги Венгер, што заради тоа што првите утакмици што како дете ги памтам од ПЛ се баш Јунајтед Арсенал. Ама, Арсенал 2023-та мелеше екипи, имаа 2-3 победи по ред со 6, 7 гола дадени. Што е ова сега, по толку многу пари потрошени, да се чека на гол од корна? WTF. 50% од дадени голови се од прекини. Премногу автоматизиран фудбал, се мора да е по шаблон. Измените вчера, катастрофа. Тросард 75 минути, Сака го префрли на другата страна, да му удоволи на Мадуеке. Езе му седи на клупа, па кога и да го пушти, овој нема време да влијае на играта. Вадење на капитенот во 57-ма минута, кога бркаш резултат?

Не разбирам, зошто Артета кон секој меч во ПЛ пристапува на ист начин? Место да ги напунат Форест, па и Ливерпул кои не се најсјајни, овие се посраа на двете утакмици. Победија со Волфс во последна минута. Не разбирам што му се мора на Артета во главата. Ако претходните години можеше да се вади на повреди и на длабочина на ростер, ако не освојат годината, ова е на негова глава. Зошто овие играчи не се ни приближно толку лоши, како што зборат бројките погоре.
Control freak е, пред 2-3 години го кажав ова еднаш, нормално, на колегите од фк Арсенал со розевите наочари им беше смешно ама еве гледаме на дело. Мисли дека е најпаметен, еден од најголемите манипулатори што сум ги видел, има моќ на убедување да им испере мозок на играчите, посебно на најмладите, сака сѐ да му е под контрола без разлика колку е допадливо, се плаши од било каква непредвидливост, не им дава да дишат, нема во нив момент на инспирација, го уништи Мартинели, Сака стана потпорсечен играч, сака во било која конфликтна ситуација да се прикаже како тој е во право (Обамејанг, Лаказет) не трпи никаков авторитет кај играчи и тн доволно наброив.
Ми се одмили фудбал последниве 2 сезони, се случува во тек на натпревар да се фатам како навивам противничка екипа да даде гол, во надеж дека ќе се деси нешто и ќе почниме да играме фудбал..

Последно уредено:
Ako sezonava ne osvoi Arteta treba uste istiot moment da jade kloca, mu pravat tim po negov terk. ima 20+ igraci za rotacija, dovedeni igraci po negova zelba itn. a trofej ni za lek. Eden Glasner ima poveke napraeno od nego.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud

Језда Јунајтед примија гол од овој корнер, али си ја заслужија стативава и Бен Вајт и Рајс. Одвратен е овој Арсенал, не постои фудбалски фан во светов што сака они да освојат титула, освен нивата токсична фан база.

Језда Јунајтед примија гол од овој корнер, али си ја заслужија стативава и Бен Вајт и Рајс. Одвратен е овој Арсенал, не постои фудбалски фан во светов што сака они да освојат титула, освен нивата токсична фан база.
И ти ли си ретко, лито и бледо типче?

Bullet dogged, нашите ќе го собраа од Ница. Среќа се умеша уефа и не спаси. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom