Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    782
Нема тука напорни допишувања, 3-4 редови се цитирани, а ако ти е тешко да ги прочиташ и ако не гледаш теза, навистина не знам како да ти помогнам.
Веќе ми помогна. Мене тезата ми е дека само се контраш, и со Кано и со други. Ти само што го докажа тоа.

Гледаш, да имаш теза можевме да ја дискутираме. Вака искача дека треба да се контраме (како ти со Кано)... Не фала. :)

Веќе ми помогна. Мене тезата ми е дека само се контраш, и со Кано и со други. Ти само што го докажа тоа.

Гледаш, да имаш теза можевме да ја дискутираме. Вака искача дека треба да се контраме (како ти со Кано)... Не фала. :)
Супер тогаш, и мене ми олесна :)

Само еден има што продаде бизнисот и се исели од Русија. А тоа е Олег. Другото горе доле е на релација Дубаи,Истанбул, Хонк Конг, Бали, Виетнам, Сингапур - Москва.

Азија е полна со Руси. Чакшто на Малдиви со го ладат просек граѓани од Рашка последниве две години.
Сиромаштија вистина дојде у пм.

e taka...

site se setaat i pred se gledaat da izbegnat plakanje danoci. nikoj sto napravil generacisko bogatstvo nema da se zaebava i da pocnuva nekade od pocetok. tie ne se veke u faza na pravenje pari nego naoganje modeli za zastita na bogatstvoto, diversifikacija, anonomnost i privatnost i normalno nekolku eksta pasosi za sekoj slucaj.

najubav primer e Pavel Durov, osnivacot vkontakti i telegram - rusin, arap, francuzin i drzavjanin na st kitis i nevis...

Добро е што Зелински се истрчува со изјави дека планот му е по 50.000 руси да убивале месечно. Дур не спаднат по 20милиони нека не прекинува.
Еј немој, да не земе да ги истреби русиве :D

Еј немој, да не земе да ги истреби русиве :D
Па обратно пропорционално се движат земјиве. Жално е за тое навистина не должни граѓани кои се немоќни против хунтава фашистичка. Во црно цела земја ќе ја обвијат додека они кешот ќе го трошат.

Добро е што Зелински се истрчува со изјави дека планот му е по 50.000 руси да убивале месечно. Дур не спаднат по 20милиони нека не прекинува.

Еден Црногорец му вели на друг: Влеговме во војна против Кина.

Вториот му вели на првиот: Колку народ имаат ?

Првиот: Над милијарда и четиристотини милиони луѓе.

Вториот: Леле, каде ќе ги закопаме толку ?

Еден Црногорец му вели на друг: Влеговме во војна против Кина.

Вториот му вели на првиот: Колку народ имаат ?

Првиот: Над милијарда и четиристотини милиони луѓе.

Вториот: Леле, каде ќе ги закопаме толку ?

Види за Иран готово ги преброиа колку се. Небитно едните викаат 10.000, деугите 30.000. Третите 50.000. И тоа пази со земја каде што немаше интернет. Е сега. За Палестина им требаше месеци дур да ти изборјат. Аааа најбитното од се. Кога ќе прашаш колку погинати имаат хунтата во Киев. Одма мукла :D Статистика само за Иран имаат. И за Русија секако која според сите нивни проценки кај 5 милиони се стигнати. Е само ради ова ми се урнира на таа нивна емптатија за Иранци џа и бу што сакаат да ја демонстрираат.

Рибарски приказни...

„After that, the Russians stopped talking about territories.“ :unsure:

Рибарски приказни...

„After that, the Russians stopped talking about territories.“ :unsure:
Си отишол на преговори и незнаеш кој е тој што е од другата страна, плус си шеф на кодошка служба што треба да знае баш се за тој некој и тоа нешто што го знаеш да го користиш против него,
излегува дека овој отишол колку да биде таму, сигурно и првпат ги има слушнато барањата на русите таму, уствари не ги ни слушнал оти се закутеле и сега останале само неговите барања со кој ќе склучи мировен договор кај Трамп без согласност на Русија, и нормално војната ќе си продолжи.

Си отишол на преговори и незнаеш кој е тој што е од другата страна, плус си шеф на кодошка служба што треба да знае баш се за тој некој и тоа нешто што го знаеш да го користиш против него,
излегува дека овој отишол колку да биде таму, сигурно и првпат ги има слушнато барањата на русите таму, уствари не ги ни слушнал оти се закутеле и сега останале само неговите барања со кој ќе склучи мировен договор кај Трамп без согласност на Русија, и нормално војната ќе си продолжи.
Кабуки театар за рајата.

Инаку очекувано, ништо од мирот... Вообичаените глупи обиди да добијат нешто за ништо.
Каква воља имаат Русиве да издржуваат вакви смарања.

Автоматски споено мислење:

Малку појаснување и за танкерите. Навистина „опасен“ план имале западниве, брао.

The Ukrainian offer reportedly included a stop to attacks against Russian oil refineries, energy infrastructure and "Shadow Fleet" tankers in exchange for Russia stopping strikes on Ukrainian energy infrastructure. Hard no.

Прашање до "експертите":
Ако Иранците со помош на Русите "успешно" го блокираа Старлинк во Иран, зошто истиве Руси не можат да го блокираат во Украина?

Бонус прашање:
Дали тоа што Русите лепат Старлинк терминали на дронови е иновација?

Прашање до "експертите":
Ако Иранците со помош на Русите "успешно" го блокираа Старлинк во Иран, зошто истиве Руси не можат да го блокираат во Украина?

Бонус прашање:
Дали тоа што Русите лепат Старлинк терминали на дронови е иновација?
сега ќе ти реплајне со воено - геополитичка експертиза ботчето the xx.. кој болесник од лик е тоа ејј

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom