Пресвртница во Данска

• Креатор на темата Креатор на темата PticaSelica
  • Време на започнување Време на започнување

Дали САД ќе му направат аншлус на Гренланд?

• Да, и НАТО ќе ќутат како п*чки.

Гласови: 58 80,6%
  • Не, Дони тропа глупости.

Гласови: 14 19,4%

• Вкупно гласачи
    72
Deka amerite sakale neso u Makedonija a ne uspeale, ne me smej :D
Баш напротив! Ама не си ме сфатил!
Ради Америка, РФ, Кина у СБ имаме држава!

Да не беа они, и да беше Вавилонската Курва таа што одлучува... уште 91ʼва имаше да не нема!
Нивната Лисабонска декларација црно на бело го кажува тоа!

И да! Уште живеат во 19век фантазии ако ги оставиш да маштаат!

Среќа па Дони нема намера да ги остави да спијат мирно деновиве...
Буквално к*рот си го избриша од старите европски монархии со писмото до кралот за Нобеловата награда?!

Така да, луд или не.. Go Donnie go!

Мене ми е јасно што прави Сад и зошто го прави. Само не би рекол дека е исправно.

Интересно е само приказниве што ги слушаме.
Гарант не е исправно од твоја перспектива, исправно е од моја.

Убаво рече @PticaSelica европа живее во 19ти век фантазии.

Гарант не е исправно од твоја перспектива, исправно е од моја.

Убаво рече @PticaSelica европа живее во 19ти век фантазии.
Па тамј живееш нормално дека ќе праиш филмови дека е исправно.

Ептен думери сте станале, Варшавскиот пакт два пати сам себе се нападна па пак си тераше додека Советите постоеја. Ќе си постои НАТО и понатаму само ќе им се разјансат некои работи и на најфанатичните љубители на демократијатаtm.

Ептен думери сте станале, Варшавскиот пакт два пати сам себе се нападна па пак си тераше додека Советите постоеја. Ќе си постои НАТО и понатаму само ќе им се разјансат некои работи и на најфанатичните љубители на демократијатаtm.
А не дека и НАТО нешто поарни беа..
-Турција/Кипар
-Суецката криза (погоре спомната, кога Рузвелт апла им кажал: ако ве рокне СССР со нуклеарка не барајте помош од нас)

Така да, нато ќе си постои како привезок за клучеви на УСА и понатаму, само што точно дијагностицираше дека сега ќе им биде јасно на вазалите дека се само вазали, колонија на САД со нула глас!

Бтв се би дал да сум мува на ѕидот, кога Шеќеринска, вториот човек по важност таму, со своето богато политичко минато и гео-политичко разбирање.. ќе им дава совети :pos:

Ееее што дочекавме.. сеир да им фаќаме :ROFLMAO:

Баш напротив! Ама не си ме сфатил!
Ради Америка, РФ, Кина у СБ имаме држава!

Да не беа они, и да беше Вавилонската Курва таа што одлучува... уште 91ʼва имаше да не нема!
Нивната Лисабонска декларација црно на бело го кажува тоа!

И да! Уште живеат во 19век фантазии ако ги оставиш да маштаат!

Среќа па Дони нема намера да ги остави да спијат мирно деновиве...
Буквално к*рот си го избриша од старите европски монархии со писмото до кралот за Нобеловата награда?!

Така да, луд или не.. Go Donnie go!

Затоа и апасијата го поддржуваш

Вие без мозок сте. Се палите на хаос. Поддржаваш апасија, поддржаваш хаос у србија, врнецуела, иран, гренланд. Ти брате си одлепен.
Е сега Ронче, кога ќе те видат тебе волку загрижен за светскиот мир..
Можат и Давос да го откажат!

miss congeniality GIF

Вие апасијци одлепени начисто све :kafence:
Ронче, дај бе одјеби...
испадни до штаб, нека те фане воздух малку!
Распрашај се што е ова со братучедите на Меџити.. види и тебе дали може да те ушлајфаат негде... макар портир.

Za narod koj e negiran po site osnovi od negovite pravoslavni sosedi, Turcija koja e regionalna sila e odlicen sojuznik, uste povekje sto uste od vremeto koga se osamostoivme celosno ne poddrzuvala vo sekoj pogled. Taka da ko ke citkam nekoj kako tresi gluposti od tipot pravoslavni brakja, slovenski brakja odma znaes kolku mu fakja lejkata.
Ne zboram konkretno za tebe tuku opsto.
Povekje od grcite, bugarite, srbite i albancite ?
Турците преку поддршка за нас им го спопикуваат на Грците, па и на Бугарите... Дали сето тоа треба да се искористи (требало да се искористи), апсолутно да. Освен ако не си многу глуп и продадена западна марионета.

Тоа што Трамп ги гледа исклучиво интересите на САД е сосема легитимно. Така и треба да работи било кој политичар за својата земја.

Проблемот е што тој комплетно оди против своите сојузници, тотално ја нарушува сликата и доверба која за САД ја имаа повеќето европски политичари и популации.

Ако го остават да прави што сака, без да покажат барем малку сила и театар за пред електоратот во своите европски земји, многу сегашни влади ќе паднат од власт на следните избори.

Лично следам во Франција бидејќи живеам овде. Ако не покаже јајца Маки, на следните избори на власт ќе дојде Бардела, кој е од партијата на Ле Пен, и тоа ќе биде огромна дешавка овдека а и во цела Европа.

Тоа што Трамп ги гледа исклучиво интересите на САД е сосема легитимно. Така и треба да работи било кој политичар за својата земја.

Проблемот е што тој комплетно оди против своите сојузници, тотално ја нарушува сликата и доверба која за САД ја имаа повеќето европски политичари и популации.

Ако го остават да прави што сака, без да покажат барем малку сила и театар за пред електоратот во своите европски земји, многу сегашни влади ќе паднат од власт на следните избори.

Лично следам во Франција бидејќи живеам овде. Ако не покаже јајца Маки, на следните избори на власт ќе дојде Бардела, кој е од партијата на Ле Пен, и тоа ќе биде огромна дешавка овдека а и во цела Европа.
Дали тоа значи и почеток на граѓанска војна ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom