Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Во секој случај требаше Босанците малку порано да кренат рака, а и не е тоа единствена одлука која отиде на страна на Португалија, имаше низ натпреварот уште неколку 50-50 ситуации кои ги досудија контра нас
Не дека судеа сјајно, да не испадне ги амнестирам од нешто, ама малце се збори дека:

1. Со ВАР гледаа и ни дадоа пенал и исклучија играч на Португалија, а со тој гол израмнивме

2. Пред да се случи ситуација број 1, претходниот наш напад имаше чисто пробивање кое ни го простија и израмнивме

Ова се можда само две ситуации ама се во клучни моменти од мечот, последни 6-7 минути. За последниот напад, имаше две одбрани на Томовски после кои секако се ресетира "времето за напад". Мислам дека првично можеа да кренат пасивен малце порано али тоа е, но според мене не бевме оштетени за да се жалиме дека директно влијаеле врз резултатот.

Денес некако според кладилници сме огромни фаворити, малце чудно ми е ова ама ваљда поише знаат од мене.

Последно уредено:
Денес некако според кладилници сме огромни фаворити, малце чудно ми е ова ама ваљда поише знаат од мене.
ми е ова ама ваљда поише знаат од мене.
Подобри сме бајаги од нив. Во најслаби селекции се романците на турниров, ако не и најслаби покрај Украина и Грузија.
Слична игра имаат на нашата, бавни се, ама млатат повеќе. Инвестираа бајаги во ракометот, ама некако не го добија напредокот кој го очекуваа. И во ЛШ не се прославија, а бајаги пара фрлија во Динамо Букурешт.
И таму, освен некои крила, само пикерот Деду добива шанса во ЛШ и левиот бек Бузле.
И двајцава се дел од репрезентацијата и меѓу најдобрите.
Им фали најдобриот Григорас, тоа е исто ко ние без Фитиљот да играме. И Дан Ракотеа го нема.
По квалитетот на составите, треба да тепаме 2-6 разлика во 9 од 10 утакмици.

Ако влезат со истио жар ко со Португалија можиме и со поќе од 10 разлика да ги тепаме.

Комплетните припреми и настапот на ЕП генерално ни покажаа дека многу послабо го играме прво полувреме и во второ правиме разлика и се враќаме во натпреварот. Мислам дека Кире доста добро ротира со составот и како никогаш претходно свежи и кондиционо спремни играме во последните 15 минути од мечот. Мислам дека и на овој натпревар ќе биде така, ќе биде густо прво полувреме , дури може и да губиме, а во второ треба да нагазиме и да победиме. Евентуално Романците да се скроз паднати , ама не верувам бидејќи и нив им треба победа за подобар противник во бараж за СП. До момците порака да изиграаат како со Португалија , крваво и со срце за Македонија па мислам дека победата ќе дојде. Се надевам дека и голманите денес имаат противник против ќој ќе експлодираат.

Абе ако играме одбрана како задњите 15 мин со Португалија ,абдаливе романски ќе имаат 7 гола на полувреме,6 на крај вкупно.
Врска немаат дркачи на топка класични,ако фатат нешо голманите у прво може и 10 да ги опнеме како од шега.
А Данците ако играат кур ќе им се повреди Гидсел пак пошто ќе бидат колнети од македонска муцка.
Значи нашата текма 34-24 фер резултат.
Данска нешо као 39-30 и зз.

Од Краков 2016 до Хернинг 2026: Го „крпеа“ на терен и даваше голови со пукната аркада – денес вистински лидер​

https://sportskadimenzija.mk/7443/ :aplauz:

Последно уредено:
Според мене победата не треба да биде доведена во прашање. НО дали можеме да повториме утакмица како против литва. Јасно е дека Кире ги има анализирано и мислам дека ако влезат дечките мотивирано можеме да ги откажеме. Данска сигурно ќе победи, па затоа што знаеме можеби една победа иста како онаа пред 3 години во Борис би не одвела понатаму. Верувам во дечките дека ќе изгинат. Имаше еден момент вчера каде Аларов, Митев и уште некој пред крајот при еден фаул буквално покажаа крв во очи што ме радува за менталитетот на екипата. Доволно кажува враќањето од минус 5.
Да им посакаме среќа на момците.
Прегледај го приврзокот 467273
Овој момент беше најмудачкиот момент у историјата на македонскиот ракомет. Го ставија циганот у генг бенг и беше покажување мускули дека ништо не им може. Ова како знае да влијае на тимски дух и психа ништо не може. Кој тренирал некој спорт тој знае за што зборувам.

Тука после ова да ги пуштеше на Хансен у прајм ќе му влетуваа ќе го касапеа, може немаше да го застанат ама немаше да пројде туку така. И тоа го поштувам, лани со Холандија некако имавме многу риспект према Стеинс и слични и некако им се идеше ама као половично. Со Португалија видовме една МАКЕДОНИЈА која што беше, шо ги ебам ќе ги сечам, и така треба.

Почит за момциве што и да се деси после денешнава утакмица, преголема доверба у Данците немам дека ќе нагазат, видовме вчера Шпанија како не ги бркаше Германците премногу за да тепаат зашто исти к им беше, така и Данска сеа ќе тепа 2-3 макс и тоа е тоа. За мене ова е топ увертира за следни 3 години.

Фитиљ конечно прерасна у тоа што требаше да бидне уште пред 3-4 год само да не го заковеа на клупа у Германија. Стојковиќ ала Вори и Дувњак со 5-1 формацијата, само мораме да најдеме еден расен бомбардер на десен бек, ако го немаме домашен да натурализираме макар и му дале 5 к-ви .. ахем .. инфлуенсерки за у харем и стан у Скопје. И двете има на претек.

Голманско дуо имаме у Томовски и Галец, Митревски ја полека би го префрлал да патува со екипа повише во улога на играч-тренер за голмани. И купена карта позади гол на трибини. Не е за фрлање Никучот ама да не ги правиме истиве грешки, и него му беше предоцна дадена шансата жмиевме со Борко меѓу стативи и кога не му одеше.

И следна утакмица дома нека ја прават на Филип Втори, да изгледам еднаш наша репрезетнација со кеиф на тој стадион.

Почит за момциве што и да се деси после денешнава утакмица, преголема доверба у Данците немам дека ќе нагазат, видовме вчера Шпанија како не ги бркаше Германците премногу за да тепаат зашто исти к им беше, така и Данска сеа ќе тепа 2-3 макс и тоа е тоа. За мене ова е топ увертира за следни 3 години.
Јас пропуштам нешто изгледа, јер ради поразов Шпанија ќе пренесе точно 0 бодови у следна фаза.

Да, да, им беше исти курац, затоа со 0 бодови ќе патуваат во наредна фаза и скоро без шанси за полуфинале од старт :D
Најважна им беше таа утакмица, ама толку им е силата, сепак германците се подобри и имаа лош ден со србите.

И на Данска нема да им е сеедно, им треба победа за да пренесат 2 бода во наредна фаза. Е сеедно им е колку разлика ќе победат, што значи ако водат, нема да запнуваат да тепаат убедливо.

Затоа најдобро да ги тепаме со 10+ разлика, верувам Данска ќе иде бар на 3-4 разлика со Португалија и во втора брзина. Али со убедлива победа би бил и повеќе од задоволен од првенствово, па нека се педерчат Данците слободно.

Последно уредено:
Данците за запнување нема да запнат да топат разлика. Не запнаа ни со нас, ама влегоа во ритам со кој што полека но сигурно си расти разликата. Не верувам да променат нешто и против Португал. Све зависи колку брзо ќе влезат во ритамот што си го имаат и како Португалија ќе се држи со истиот. Данците немаат падови во играта за разлика од многу репрезентации. „Втората' постава им е сама по себе светска сила. Само очекувам тие да не се чуваат и пазат како нивната прва постава. Многу е лошо што играме во различни термини. Португалците колку толку ќе можат да калкулираат, а Данците не ми се верува да се замараат воопшто. Да се надеваме само на што поубедлива победа со Романија а за другото нека помака господ :popce:

Данците се во толкав филм последните првенства шо сите утакмици сакат да ги добијат со 10+ разлика, така да нема тие да се проблем, 7-8 разлика ние да добиеме и не е така невозможно... ние верваме

Јас пропуштам нешто изгледа, јер ради поразов Шпанија ќе пренесе точно 0 бодови у следна фаза.
Скроз може впечатокот да ми е погрешен, мое мислење е дека не удрија колку што можеа.

Скроз може впечатокот да ми е погрешен, мое мислење е дека не удрија колку што можеа.
Можда, така делуваше, ама не им беше сеедно дали ќе тепаат или не од резултатска перспектива.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom