За жал станавме како запад со декаденција, курвање, дроги, коцкање, тиктокизам педеризам и сите други гнасотии наметнати од таму, а кои се неприродни за нашето општество. Иако е добра идејата за даночење на дејноста при евентуална легализација во услови кога насушно се потребни пари во буџетот. Верувам дека државата ќе најде други извори, ќе наметне нови даноци и ќе ги зголеми постоечките и тоа е за очекување и подобро отколку легализирање на разврат и блуд. Народот кај нас, е многу глуп, туп, себичен, се води од инстинкт, нема чувство за одговорност, срам, нема мера, нема граници до кои може да се понижи, нема чувство за државност и националност, што се докажа пред 10тина години со носењето на муртинецот и ѓубрето околу него на власт и гласањето на 400 500 илјади изроди на референдумот за промена на името и ќутење на останатите. Само кркање, пари, одмори во грција, покажување статус на инстаграм, добивање привилегии, збогатување, курвање, коцкање и шмркање го интересира, тотален морален распад. За минута задоволување на нагон си уништуваат фамилии, деца, живот, до толку се ограничени. Колку мажи само живеат во заблуда дека децата се нивни и ги гледаат како нивни. Колку од нив одат по курвештии и ги тепаат и си ги понижуваат жените. Младите со тик ток, цигари, дроги, курвања уште од најрана возраст, видете како излегуваат навечер 14 15 годишни облечени како најголеми курвештии, мене не ми е јасно како доволуваат родителите такво нешто, ги гледаат пред да излезат како личат и кој нормален татко ќе пушти така облечена ќерка не завршила ни средно не ми е јасно ништо. Пак се враќаме на себичноста и хедонизмот, едноставно толку им е гајле дури ни децата не си ги гледаат, а воспитување е мисловна именка. Па одење со шиптаpана, сечени, турци, бошњнаци и секакво ѓубре, грчишта, туристи и 20 години постари дегени само за една вотка или шток. И не им е гајле. Мене ќерка така да ме понижува, името, честа, достоинството да го фрла во канализација и пукам в гла и после сам си пукам в гла дека дозволив такво нешто. Или син да стани педер или наркоман, најголемите стравови се ова и кошмари. Овие модерните урбаните родители си немаат гајле со ништо, и педеришта дома да му носат синојте и ќерките арапи да носат не ги интересира. Не знам шо луѓе ќе беа да ти е мерак да ги бесиш и колиш. И се ова е нормално станато, општоприфатено, уште и да се легализира проституцијата фали. За традиционално и конзервативно општество какво што треба да е македонското, државата треба да ги насочи ресурсите и енергијата за сузбивање на овие декадентни појави, а не да ги поттикнува. И потребна е цврста рака и да се заоструваат мерките, некој ќе рече фашистички, бидејќи народот е глуп и не функционира нешто на многу поголемо ниво од животно, па така не е способен да одлучи што е добро за него, а што не, туку се води од инстинкт и од она што го гледа на социјалните мрежи. Не за џабе се правилата за моногамија и создавање на здраво потомство од што нашиот народ под дејство на инстаграм пропагандата, (и другите народи пред нас на запад) се откажа и се фокусира кон хедонизам и лично задоволство.