Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Ne, ne e taka. Imas utepani zemji ko nasata i okolnite, imas utepani ko africkive zemji kaj sto nemaat voda za pienje. Sea otidovme eden lvl podole.
Џабе се тешиш сме во иста група ко буркина фасо кога не гледаат од надвор. Ова со Трамп е уште еден доказ за тоа. Цифрите од газ ги имаат извадено. Не знам некој од мкд да заминал во америка за крај со крај да сврзува. Скоро сите имаат куќи направено и 2-3 коли возат.

Ово со имигрантиве наликува на почеток на фашизам. Кога економијата има проблеми секогаш се бара црна овца и имигранти се најлесни. Ниту еден американец нема да собира портокали за 7 долари на саат. Едвај со тоа се живее. Ама иако се неспособни мислат за директори ќе ги стават само ако намалат имиграција. Очекувам сериозно да се наголемат цените на производи посебни овошје/зеленчук и други индустрии па тек тогаш ќе им дојде памет.

Со нелегалци е генерално намерно така. Не им даваат документи зашто ако се легално нема да ги работат најлошите работи. Долги години интерес имаа од тоа. Сега изгледа економијата не е толку добра колку што се преправаат.

Хмммм, ами и Словенија испрати војници.

Trump announced the imposition of tariffs on goods from Denmark's allies amid a dispute over Greenland.

From February 1, 2026, a 10% tariff will be applied to supplies from Denmark, Norway, Sweden, France, Germany, the UK, the Netherlands, and Finland for all goods sent to the US.

From June 1, 2026, the tariff is planned to be raised to 25%.

1768674179908.png

Мислев дека Трамп, со доаѓањето на власт ќе успее да направи нешто позитивно.
Направи работи кои мене ми се допаѓаат на пример ги зашлака тоа дегенерите трансерски, покажува дека сака да прави работи за УСА и директно кажува тоа што му е на ум.

Меѓутоа мислам дека дебело ја посра работата со сојузниците. И тоа ќе се одрази на долг рок.

Во Франција по интервјуа и вести се збори негативно за УСА и само за УСА. Веќе Украина и Русија ги ставија на крај од вестите, се некогаш веќе и не ги ни споменуваат.

Некој друг овде ќе извадеше пиштол ќе пукаше во баграва. Потоа ќе се пишуваше за „полицијска бруталност“.

Автоматски споено мислење:

Мислам дека никад не биле поблиску до цивилна војна (од цивилната војна).

Последно уредено:
Нелегални имигранти и криминалите кои ги прават... Тоа е „suzbivanje na politički protivnici“?

Ти @savan така прочита во западните (левичарските) медиуми?
Пошто не ги видов ICE да ја „сузбиваат“ AOC и мужот, пардон братот. Апсат криминалци Сомалијци во Минесота.

Нелегални имигранти и криминалите кои ги прават... Тоа е „suzbivanje na politički protivnici“?

Ти @savan така прочита во западните (левичарските) медиуми?
Пошто не ги видов ICE да ја „сузбиваат“ AOC и мужот, пардон братот. Апсат криминалци Сомалијци во Минесота.
Čitaj dobro - rekov evolucija. Prati situacija pa ke zborime za nekoj mesec.
I prestani so etiketiranje, jas sum samo hroničarna vremeto

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom