Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
a bre makedonce kade se krijesss ???
omrazata kon Albanci vo s.Makedonia i voopsto Albancite doagja od strav neznaenje i politicko vlijanie,problemot ne se Albancite tuku mentalitetot koj se hrani so predrasudi i strav, mrazot vas ne pokazuva silen identitet i deka ste “makedonci”, toa ne e sila toa e tocno slabost i strav, tuka ziveeme zaedno i vo Cair site Makedonci se pocituvaat, nie sme kolegi,komsii,drugari drugarki, na krajot ziveeme vo ista zemja, a vie ste tie koi potiknuvate omraza, dodeka nikoj od Albanci dosega ne ve dopre duri ni so prst samo ako ne ste ja donele rabotata sami, nasite prava se jasni i zakonski jazikot kulturata i moznosti, dojde vreme nasiot glas ke se slusne zasekogas i pocitaa da se dade kade sto treba, ednakvosta ne e baranje toa e dolznost koja mora da se sporedve, koj me sfakase postovanje a koj ne se glea deka e slab i kukavicka , ne e spremen nema muda za ovie muabeti:kafence:
Многу кокодакаш. Кои муабети ти сакаш да ги водиш друже коа дете од второ одделение има повеќе свест и писменост него петорица ваши со факултет завршено? И мора да не поштувате, гости сте во нашата Држава и земја.

Многу кокодакаш. Кои муабети ти сакаш да ги водиш друже коа дете од второ одделение има повеќе свест и писменост него петорица ваши со факултет завршено? И мора да не поштувате, гости сте во нашата Држава и земја.
Znaes onoa koa si pleme na pleminjata ama krivo ti e koa gledas deka drugite imaat nesto sto ti nikad nema da go imas i ne se kupuva so pari ili zema na sila so stranski delegacii i nato help, e toa e problemot, sakaat i oni da glumat intelekt i ke proba da kaze se sto zapamtil nekogas ama koa ke mu kazes cekaj be ne e vaka vednas se vraka nazad na restart i ke rece "o sto profociras".

Последно уредено:
Znaes onoa koa si pleme na pleminjata ama krivo ti e koa gledas deka drugite imaat nesto sto ti nikad nema da go imas i ne se kupuva so pari ili zema na sila so stranski delegacii i nato help, e toa e problemot, sakaat i oni da glumat intelekt i ke proba da kaze se sto zapamtil nekogas ama koa ke mu kazes cekaj be ne e vaka vednas se vraka nazad na restart i ke rece "o sto profociras".
Баш така, пред се животниот стил, начин на живот, им е сведен на минимум па дури и кога имаат пари. Животно достигнување им е да седнат во македонски кафич на пример, доброволно би се откажале од 20 години живот да фатат македонско девојче. Им работи комплексот на виша вредност на најјако, па макар милиони имале. Само не знам како вакви искривени ко овој сицилија си зимаат за право да се фалат како на наши низ Чаир ништо не им фалело, особено кога е и сам свесен се надевам дека и нивните се доста ранливи па не е реално да идат на бескомпромисност.

sakas da ti pokazuvam edna pesna od Shvercerat sto pocne so “Sestrite vasi se humanitarni” ?
ako sakas da ti go pustam linkot
Sakam da evoluirash vo shiptarCHU veke 15 godini. Ali moite zelbi i tvojot potencijal nazalost ne moze da se poklopat.

Poradi toa ke mora i dvajcata da ja prifatime realnosta deka vo momentot koga ke ti gi uapsat brakjata od sestra ti, ke dojde vreme pak tatko ti da i se kaci na sestra ti dodeka ti ke argatis za parche droga na zapad za da moze oni da vireat.

Prasanje do tebe. Dali koga si nadvor od doma na pecalba go udarash na slikata u glava kako tatko ti ja cepe sestra ti ili kako ja tepa poso muamet rekol taka ?

Mozes toj klip da mi go pratis :)

nikoj ne znae tocno kako dojdevte tuka o “jugoslovenci” site go znaat ova ajde koga sakas da debatirame koj e musafir vo ova zemja ?
Автоматски споено мислење:

a vie drugite da ne ve boli deka ne znaete sto ste muabetot bese drugo vie zboruvate so propagandi

nikoj ne znae tocno kako dojdevte tuka o “jugoslovenci” site go znaat ova ajde koga sakas da debatirame koj e musafir vo ova zemja ?

a vie drugite da ne ve boli deka ne znaete sto ste muabetot bese drugo vie zboruvate so propagandi
А, имаш ли ти некое крштениче од твоите предци, па да видиме ти од кога си овде населен?

Дувни ми на куров да ти исплакне очи па да видиш од кај сме дошле, да прогледаш.

da, dedo na dedo mi e od Elbasan Albanija , vo 1933 dosle u sred Skopje Dukjandzik (Cair).
Значи дошле, на дедо ми дедо му е роден Чаир. Не дошол од негде се родил тука.

Ова е наша земја вие сте населеници. Потекло ти е Албанија не Македонија. Не сме исто далеку од тоа.

Значи дошле, на дедо ми дедо му е роден Чаир. Не дошол од негде се родил тука.

Ова е наша земја вие сте населеници. Потекло ти е Албанија не Македонија. Не сме исто далеку од тоа.
ti druze mozes sto sakas da lazes zamisli kako ne ti e tesko i svoj mozok da go lazes vaka, so site “makedonci” sto gi imam drugari vikaat deka se od negde,Grc,Srb,Blg,Alb ama bas site go priznavat ova samo tuka vo kajgana ste jaki patrioti, so eden Komita sto e vo upravata vnatre na grupata vikase jasum Grc ama sea sum Makedonec posto ziveam vo Makedonija, sega i jas isto kao toj od makedonia sum ama cist Albanec sum nemozam da vikam deka sum od Kosovo primer ama sega sum makedonec posto ziveam tuka.

ti druze mozes sto sakas da lazes zamisli kako ne ti e tesko i svoj mozok da go lazes vaka, so site “makedonci” sto gi imam drugari vikaat deka se od negde,Grc,Srb,Blg,Alb ama bas site go priznavat ova samo tuka vo kajgana ste jaki patrioti, so eden Komita sto e vo upravata vnatre na grupata vikase jasum Grc ama sea sum Makedonec posto ziveam vo Makedonija, sega i jas isto kao toj od makedonia sum ama cist Albanec sum nemozam da vikam deka sum od Kosovo primer ama sega sum makedonec posto ziveam tuka.

Погледни ја статистиката колку ве имало пред 2001 година, а колку ве има сега во Македонија. Не може сите да сте биле тука од претходно, како што повеќето кажувате. Па за твоја информација има многу Македонци кои од Грција и Бугарија се присилно раселени или самите ги имаат напуштено своите домови поради односот на тамошните власти кон нив. И тие се Македонци и никогаш не може да ги декларира некој како нешто друго. Тоа што ти се декларираш како Македонец е твое лично право, кое никој не би се обидел да ти го одземе. Ама вистината е дека ти си Македонец, колку што јас сум Србин, Бугар или Грк. Ниту си бил, ниту ќе бидеш.

Ти друже си шизо, на домородец да му кажуваш дека он не е од тука ама ти си од тука а сам си кажа дека си доселенец по потекло.

Јака ни душа што ве трпиме само тоа ќе кажам.

Не знам што е мусафир о турчин. А за дебата кога сакаш, не има и такви што секој ден сме низ јаја паша. И не, не сме загрозени.

a bre makedonce kade se krijesss ???
omrazata kon Albanci vo s.Makedonia i voopsto Albancite doagja od strav neznaenje i politicko vlijanie,problemot ne se Albancite tuku mentalitetot koj se hrani so predrasudi i strav, mrazot vas ne pokazuva silen identitet i deka ste “makedonci”, toa ne e sila toa e tocno slabost i strav, tuka ziveeme zaedno i vo Cair site Makedonci se pocituvaat, nie sme kolegi,komsii,drugari drugarki, na krajot ziveeme vo ista zemja, a vie ste tie koi potiknuvate omraza, dodeka nikoj od Albanci dosega ne ve dopre duri ni so prst samo ako ne ste ja donele rabotata sami, nasite prava se jasni i zakonski jazikot kulturata i moznosti, dojde vreme nasiot glas ke se slusne zasekogas i pocitaa da se dade kade sto treba, ednakvosta ne e baranje toa e dolznost koja mora da se sporedve, koj me sfakase postovanje a koj ne se glea deka e slab i kukavicka , ne e spremen nema muda za ovie muabeti:kafence:
што знаат овие што не живеат во Чаир ? слушнале нешто не разбрале, ние во Чаир си знаеме, овие што не стапнале во Чаир само омраза шират. Кој ги ебе, кога ќе пиеме јас и ти по некое пивце ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom