Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
nekako mi e neverojatna taa brojka. Duri neam slusnato ni takov slucaj ni kako anekdota. Deka vozat dosta od nasite kamioni, okej, ama i zarabotuvaat od toa ubavo. Kako i da e, so i da praat nasite tamu, sigurno ne odskoknuvaat od srbite u bilo koj segment.

Ednostavno ne ne stavaat na kur i zatoa sme staeni u spisok so banana zemji. Mislis zemale analizirale i ne staile nas a ne Burkina Faso. A mi teknuva na temava se zborese tolku mnogu za Kris Pavlovski i kako doagja naseto vreme :D
Ништо нека не те чуди секогаш државава имала репутација ко буркина фасо. Долги години треба за да тоа се смени.

Најглупо е што после сето дудлање пак на црна листа. Барем нека не пушат, со достоинствен образ да останат.

Trump: ‘It is my Great Honor to announce that THE BOARD OF PEACE has been formed.
The Members of the Board will be announced shortly, but I can say with certainty that it is the Greatest and Most Prestigious Board ever assembled at any time, any place.

Thank you for your attention to this matter!
DONALD J. TRUMP
PRESIDENT OF THE UN

Тоа што "нашиве" лигловци не го разбираат, е дека, полтроните како нив, никој не ги смета во живите. Исто како што и тие самите не ги сметаат во живите тие што секој ден нив им ги лижат газовите, а опкружени се со такви, никој не им кажува што стварно мисли, туку им го кажува тоа што мисли дека сакаат да го слушнат од него.

Немаат никаква вредност, па таков третман и добиваат, а покрај нив, и сите ние.

Тоа се ликови, шо за кур не ги бива, со никакви човечки, морални, универзални вредности. Системот ни е таков, полтронски, непотистички, и такви ликови исфрла на врвот.

Инаку кој е тој што не излажа дека портокалот е пријател на Македонија? :pos:
Најсериозно како почна тој муабет? Значи не правам муабет за сега со Крис Павлоски, туку уште пред 10 години кога првпат се кандидираше за претседател.
Знам дека беше некој близок од дпмне, ама не ми текнува кој беше. И се уште се тера тој муабет, а портокалот ни смена име и не стави во ист кош со Африка, буквално не има уништено. :pos:
Муабетот е дека он е анти воук и затоа ни е другар :toe:
Додуша укинување на усаид си го направи своето.

Муабетот е дека он е анти воук и затоа ни е другар :toe:
Додуша укинување на усаид си го направи своето.
Ај искрено кажи една работа што ти се има тебе лично подобрена во твојот живот од укинувањето на усааид.

Зошто Србија не е на црната листа а Македонија е?

Србите во САД се добро организирани, нивните здруженија се активни, лобираат инвестираат во својата промоција, го имаат Гренел, имаат и некои сенатори и конгресмени. Тие гласаа за републиканците и за Трамп и тоа го направија ВИДЛИВО.
Македонија и нашите иселеници тоа го немаат. И нашите иселеници, барем поголемиот број, гласаа за Трамп но тоа никој не го евидентира таму каде што требаше. Трамп не ја праве листата сам, некој му је подготви, и тој некој поим нема која е Македонија.

Сега рационализираме, како да не е важно, тоа се само иселенички визи, итн. И тоа како е ВАЖНО. САД се сеуште број 1 во светот и ако те ставаат на вакви листи, тоа значи нешто.
Според мене ова се должи на слабоста на нашата власт и на неорганизираноста на нашите иселеници (Јузе нека ме демантира).

Нека им биде ова наук, се приближуваат повторно избори, и нека размислат за кого и како ќе гласаат.

Нема шанси. Јас сите што ги знам, а се таму работат, а пола од нив и по две работи фураат. Од 20-30 души еден ќе имаше на социјална. Плус не сме таков менталитет.

Да бе он е крив не е Зајко. Трамп не ни знае да не покаже на мапа.
Nema nikakva logika da go prais toa u amerika osven ako ne si curncuga narkomanska. Si prosol pola svet za da vrzuvas kraj so kraj.
Ne e toa svedska pa da moes da zivees od socijala. Kojznae od koj gz ja imaat izvadeno brojkata.
Автоматски споено мислење:

Ништо нека не те чуди секогаш државава имала репутација ко буркина фасо. Долги години треба за да тоа се смени.

Најглупо е што после сето дудлање пак на црна листа. Барем нека не пушат, со достоинствен образ да останат.
Ne, ne e taka. Imas utepani zemji ko nasata i okolnite, imas utepani ko africkive zemji kaj sto nemaat voda za pienje. Sea otidovme eden lvl podole.

Како поминува време, се повеќе се соменвам дека фајловиве се така битни и дека се вмешани Трамп и ко.

Чисто америчка медиумско ебавање на населението.

Не може бе тој свештеникот другар му да добие условна казна за силување дете, а на му е прв пат. Во 80-ти или 90-ти имал друго обвинување. Којзнае за колку дела воопшто не е обвинет.

Чисто америчка медиумско ебавање на населението.
Гледаш како функционира дефокусирање, цели неколку страници на темава раја се жали и пали... Ама за листата за недобивање работни визи. Не за вистинските срања како личниот пастор на Трамп што добил условна казна за повторено силување дете. Или криењето на педофилите во Епштајн фајловите иако имаше наредба од Сенатот истите да бидат отворени за јавност.

Сѐ што е важно под радар поминува. :-/
Во меѓувреме со глупости се замајаваат луѓето.

Ај искрено кажи една работа што ти се има тебе лично подобрена во твојот живот од укинувањето на усааид.
Лично не, ама за општеството е добро.
Не треба секогаш на работите да гледаме лично.

Лично не, ама за општеството е добро.
Не треба секогаш на работите да гледаме лично.
Ок кажи едно реално општествено добро ради тоа, да не биде нешто напамет или филозофски туку со конкретни бројки или датуми, факти.

ох, не една, туку повеќе можат да се набројат
Ајде наброј ги без да филозофираш дека вака било или така било, конкретни бројки и факти како животот у мкд е подобар без усаид.

Ок кажи едно реално општествено добро ради тоа, да не биде нешто напамет или филозофски туку со конкретни бројки или датуми, факти.

нема соросоиди до таа мера. И онака тие ги лапаа сите пари од усаид. Да беше стварно усАИД ќе процветаа сите држави со тие 45 милијарди годишно. Но беше усаИД.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom