Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добри беа и Little Big (LTB), ама они затворија целосно. Е сеа слушнав дека имало некој дуќан во Аеродром или Лисиче кои носеле LTB роба и уште работеле под тоа име, иако 100% сум сигурен дека е тоа на црно, зашто тие што ја имаа дозволата да работат под тоа име кај нас, дефинитивно затворија засекогаш. Ама сепак, ако знаете кај е тоа дуќанче, не е лошо да ѕирнете и таму.Тоа е. Ја купуваат сами робата од Турција и ја препродаваат кај нас, ама LTB е, 100%, без разлика што не верувам дека легално работат под брендот.Има дуќан мислам дека и пишува на излогот LTB карши Лиса право во зградите во Ново Лисиче во стариот дел, ако не се лажам ова е локацијата
![]()
Google Maps
Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.maps.app.goo.gl
Ау дали сте нормални? По 70-100 евра се тие ЛТБ фармерки дали се воопште сериозни да давате за турски производ толку пари? По 500 денара сум купувал турски фармерки 100% памук во супер маркети на времето. Повеќе од 500-1000 денара и не вреде да се дава за турски производ.
Не знам дали сте купувале raw selvedge denim jeans? Има од 13oz, 14oz, 15oz, 20oz па се до 30oz дебелини. Ако сакате квалитетно, нешто сериозно што ќе ви трае тогаш тоа е најдоброто решеније. И чичко али е тука за вас од Maden shop квалитетна кинеска продавница. https://s.click.aliexpress.com/e/_c2vqs9sF за само 60+- долара имате raw selvedge denim jeans.
Во продавници за фармерки, сум 100 посто сигурен дека маржата им е барем 10 пати погелема, квалитет е ултра лош.Ау дали сте нормални? По 70-100 евра се тие ЛТБ фармерки дали се воопште сериозни да давате за турски производ толку пари? По 500 денара сум купувал турски фармерки 100% памук во супер маркети на времето. Повеќе од 500-1000 денара и не вреде да се дава за турски производ.
Не знам дали сте купувале raw selvedge denim jeans? Има од 13oz, 14oz, 15oz, 20oz па се до 30oz дебелини. Ако сакате квалитетно, нешто сериозно што ќе ви трае тогаш тоа е најдоброто решеније. И чичко али е тука за вас од Maden shop квалитетна кинеска продавница. https://s.click.aliexpress.com/e/_c2vqs9sF за само 60+- долара имате raw selvedge denim jeans.
Последно начекав selvedge фармерка во Massimo Dutti, некои 4000 денари беа. Изгледат доста солидно во споредба со Levis (обични не selvedge) во моментот кој шо не личат на ништо.Ау дали сте нормални? По 70-100 евра се тие ЛТБ фармерки дали се воопште сериозни да давате за турски производ толку пари? По 500 денара сум купувал турски фармерки 100% памук во супер маркети на времето. Повеќе од 500-1000 денара и не вреде да се дава за турски производ.
raw denim selvedge на квалитет најдобри фармерки се за разлика од обичните. Јас веќе тоа почна ли да носам повеќе не се враќам назад на обични од 500/1000 денара.Последно начекав selvedge фармерка во Massimo Dutti, некои 4000 денари беа. Изгледат доста солидно во споредба со Levis (обични не selvedge) во моментот кој шо не личат на ништо.
Abe koj ve uchel Farmerki da kupuvate.Во продавници за фармерки, сум 100 посто сигурен дека маржата им е барем 10 пати погелема, квалитет е ултра лош.
Мислам има и поефтини а квалитетни, пример uniqlo.Abe koj ve uchel Farmerki da kupuvate.
Odish i si kupuvash kvalitet za 100€ a ne turski kancerogeni.
![]()
Türkische Textilfabriken: Tödlicher Sand in der Jeans-Maschine
Gebleichte Jeans gelten überall in Europa als schick, cool und lässig - doch was kaum einer weiß: Für Dutzende Arbeiter in der Türkei ist ihre Herstellung tödlich. SPIEGEL TV deckt die skrupellosen Machenschaften der Textilindustrie auf.www.spiegel.de
A kvalitet se znae koj proizveduva, 5 firmi se. Se drugo e ili turska ili vietnamska farmerka so nekoja Etiketa (H&M, Tom Tailor, Zara)
I Pantolom kako i farmerka se kupuva po dimenzija ne oti Arno se dolgi.
Znachi imash 30/32 , 30 /34 , 36/40 i tn.
Како се движат ценовно?според мене најквалитетен џинс во однос на цената може да најдете во Mavi во Сити Мол.