- Член од
- 24 април 2008
- Мислења
- 11.481
- Поени од реакции
- 13.362
Фантазиите стануваат реалност.
Во светот на бајките - да.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фантазиите стануваат реалност.
За инат можи и вреќа сол да се изеде. Излезе таа заменичката на Мадуро, почна да скока, Трамп изјави дека помудро е некогаш да се помолчи оти на Мадуро му треба друштво во ќелијата, и еве денеска веќе има најава за реотворање Амбасада на САД во Каракас, секојдневно авиони релација САД - Венецуела од Армијата на САД, така да, тие авиони сигурно не носат ориз и кашкавал....Ааа ти ни кажуваш спојлери од иднината што ќе се случи. Ајде ќе видиме што ќе дојде наредно.
Веројатно бог го барале, а не освојување на светот.
Чекај малце, овие фудбалскиве падобранци и во темата за Израел и у темата за Украина пред 4 години беа исти вакви, чула баба кажала.Ја имаме Русија со резервен состав, скоро расходана машинерија, чипови од машини за перење, се сеќавате. Путин сеуште ја нема извадено вистинската војска.
Од друга страна ги имаме ЕУ, НАТО и САД кои 12 години ја наоружуваат Украина со модерно оружје. Воено и политички ја помагаат а форсираат санкции на Русија.
Денес Украина киднапира младичи по улици за да прати топовско месо на фронт, а Русија држи под контрола цела територија веќе за нив е руска.
Филм?
Вартолмеј не сме офтопик. Поентата е дека во секоја ваква тема како да не сакаш да ја погледнеш другата страна на паричката т.е. вистината.Ска, малку офтопик тераме, ама не знам зошто таков наратив терате Нато вс Русија, ама тоа е веројатно бидејќи не знаете како да го оправдате заглибувањето на Русија во долга воена операција во Украина. Значи, правилно е Русија вс Украина (поддржана од НАТО)...Има тука голема разлика. Освен со воена опрема (и тоа не најнова), со командна структура и разузнавачки информации НАТО не учествува ниту со војска (освен нормално, платеници кои војуваат од страна на Украина а се од западните земји, исто како што Севернокорејци војуваат за Русија), ниту со својот арсенал на оружје. Ама ако ви е полесно, океј.
Во Украина нема потреба од Антируска пропаганда. Русите през историјата доволно имаат направено дела кон Украина за да не ни мора да има пропаганда, за да Украинците ги мразат Русите...
Вистинската страна на историјата? Која е таа? И кај пишува и кој кажува која е вистинската страна на историјата?![]()
Ајде и за ова пак по иљадити пад да го издебатираме затоа што изгледа малце го зборевме 4 години на темата за Украина.Доволен е холодоморот, две илјади пати разглабана тема тука...Ама ајде...
Царска Русија во 18-19 век, Украинците ги викаше мали Руси, генетска грешка, и забранувала книги на Украински јазик..Нивната политика кон Украина била крајно асимилаторска и негаторска..Ти е некако познато со еден наш источен сосед ова?
30-тите години на минатиот век, имало репресии на Русија врз Украинците, каде што се убивани, затварани и исчезнати доста украински писатели, интелектуалци, научници и овај период е познат како „Стрелање на украинската интелигенција“...
Во 1944 година, многу Украинци биле испраќани во Сибир, поради нивната проУкраинска идеја.
Не можам да го најдам видеото на Јутјуб (ако го најдам ќе ти го пуштам) каде водител на Црвениот плоштад во Москва прашува што мислење имаат за Украинците? Дали знаеш на 9 од 10 Руси што им беше одговорот? Се во стил на она „неосвестени Руси со говорна мана“..Looks familiar?
Трамп со нов тантрум.
Типов е лудо куче!А бе типот е мултитаскинг суштество, со една рака плеска режими низ Латинска Америка, го завзема Гренланд, а истовремено со истата таа рака им покажува среден прст на европејците, Русите, Кинезите и остатокот од светот, а со другата рака плеска неистомисленици по дома.
Типов е лудо куче!
Ако знае кај тера, еве на!
Мислам дека риалити шоу му фали, она буквално у Белата Куќа, Being a POTUS!
Штета што ем-ти-ви ја затворија баш поради такво ср@ње од програма!
TLC му останува сега само.
Интересно како се смени нарацијата на про-рускиот камп тука.
Во предизборите го величеа, го фалеа, зрак надеж им беше..
Кога прццц им го спопика!
Сега sleepy Joe поарен им се гледа...
Попредвидлив е терминот кој го бараш.Сега sleepy Joe поарен им се гледа...
Кој СФ филм е ова?Сега иде една прикаска :
Američka vojska upotrijebila je snažno nepoznato oružje koje je onesposobilo venezuelske vojnike i opremu tokom operacije za zarobljavanje Madura, izvješćuje The New York Post, pozivajući se na izjavu člana osoblja za zaštitu venezuelskog vođe.
Prema njegovim riječima, Amerikanci su „oslijepili“ venezuelske postrojbe, isključivši radarske sisteme i suzbijajući tačke otpora i vatreni položaje pomoću dronova.
„Bili smo na oprezu, ali iznenada su svi naši radarski sistemi bez ikakvog objašnjenja izašli iz pogona. Sljedeće što smo vidjeli bili su dronovi, mnogo dronova koji su lebdjeli iznad naših položaja. Nismo znali kako da reagiramo“, izjavio je čuvar.
Nakon nekoliko trenutaka pojavilo se nekoliko helikoptera koji su prebacili američke specijalne snage.
Prema riječima čuvara, bili su naoružani nečim puno snažnijim od vatrenog oružja.
„U određenom trenutku ispalili su nešto. Ne znam kako to opisati. Bilo je to poput vrlo snažnog zvučnog talasa. Odjednom sam osjetio kako mi bukvalno glava eksplodira iznutra.
Posljedice su bile trenutne i užasne. Svi smo dobili krvarenje iz nosa. Neki su povraćali krv. Pali smo na tlo i nismo se mogli micati. Nismo se čak ni mogli ustati nakon upotrebe tog zvučnog oružja – ili onoga što je to bilo“, izjavio je Madurov čuvar.
Venezuelsko Ministarstvo unutarnjih poslova izjavilo je da je u opisanim događajima poginulo oko 100 članova venezuelskih sigurnosnih snaga.
Prema navodima u medijima, SAD stvarno ima mikrotalasno i nadzvučno oružje, ali do sada ga nije primijenilo u stvarnoj borbi.
Prethodno je slično oružje primijenila Kina tokom graničnih borbi s Indijom.....
Но многумина прашуваат како тоа оружје ги убило само гардистите а не и Мадуро ???
Па се гледа традиционална венецуелски изглед/сурат, сигурно е од Венецуела.Хммм...интересно. Венецуеланец со лик од чифутин? Одлично „спика енглески„? Ш‘о е ‘воа? Генетска мутација низ Венецуела?...![]()
Изгледа дека веќе го постигна тоа што се бараше. А тоа беше да ги остави на цедило ЕУ Натовциве у Украина. За тоа и си наплати убаво со Путин.Типов е лудо куче!
Ако знае кај тера, еве на!
Мислам дека риалити шоу му фали, она буквално у Белата Куќа, Being a POTUS!
Штета што ем-ти-ви ја затворија баш поради такво ср@ње од програма!
TLC му останува сега само.
Интересно како се смени нарацијата на про-рускиот камп тука.
Во предизборите го величеа, го фалеа, зрак надеж им беше..
Кога прццц им го спопика!
Сега sleepy Joe поарен им се гледа...