Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Летал ли некој од Вилниус аеродромот. Пратив линк од киви до финансии, линкот истекол, махинално реков да да тој лет, со празнициве расеан и ми купиле лет Хелсинки-Вилниус-Милано-Скопје. Слетува во Вилниус во 18, Вилниус Милано е од 18:55. Летот е со визер, гејтот ќе затвори во 18:25. За другите летови имам по 3-4 саата layover.

Aко е на време првиот лет и ако се оди на конектинг како во Белград може и да се стигне. Ама мислам посигурно е да си земам уште еден лет што ќе ме донесе дома...како не забележале, како и ја од киви летови праќам. Совет? Да купам лет од Литванија нареден ден, гледам 60 евра се до Скопје шо ќе ме донесе
Ова не разбрав, најверојтано леташ со визер па менуваш компанија, багаж треба да чекириш пак или немаш?
Аеродромот лани се реновираше, прав лавиринт е, и да слеташ од Финска на време, чисто сумњам дека би стигнала за другиот лет...
Со која компанија најде за 60 евра?Тоа е баш евтино за оваа доба. Ондак земај и не се мисли.

Последно уредено:
Нискобуџетните немаат конектинг летови, така да никој нема да те почека или толерира ако ти касни летот. А и вака со навреме слетување, мислам си кнап со време, но не можам да ти кажам со сигурност.

Мене ми е глупо за Хелсинки - Скопје да менувам 3 авиони, поготово ако не се од иста компанија. Купувајте директно од сајтовите, не знам зошто ги користите киви и skyscanner за купување. Јас ги отварам за да ми даде предлог за рута, потоа од официјални страни си купувам.

Да сум на твое место, би купил за 60 евра.

Со среќа, што и да одлучиш.
nema let do Helsinki
Bolje da kupev so Lufthansa direktno od sajt ama bea 500 evra i pak menuvas 3 leta, barem bea od ista kompanija

Vaka 330 bea, ko sho gleam pak 500 ke me fatat so nervozi eden kup
Nareden den ima Vilnius Venecija Skopje za 60 evra, kufer nemam, sletuva na Terminal A, sleden let mi e gate a1. Denovive se bilo na vreme duri 5 min porano sletuval, ama ako treba pak da pominuvam securitu dzabe e.
Автоматски споено мислење:

Ова не разбрав, најверојтано леташ со визер па менуваш компанија, багаж треба да чекириш пак или немаш?
Аеродромот лани се реновираше, прав лавиринт е, и да слеташ од Финска на време, чисто сумњам дека би стигнала за другиот лет...
Со која компанија најде за 60 евра?Тоа е баш евтино за оваа доба. Ондак земај и не се мисли.
Helsinki Vilnius so finnair, pa Vilnius Milano so vizer, sletuva na terminal A, pa terminal A1 leta do Milano, ako ne se odi direktno na connecting nema kako da go fatam

Vilnius Venecija Skopje nareden den imase za 60 evra vcera pak so kiwi hahah

Nemam kufer nikakov

nema let do Helsinki
Bolje da kupev so Lufthansa direktno od sajt ama bea 500 evra i pak menuvas 3 leta, barem bea od ista kompanija

Vaka 330 bea, ko sho gleam pak 500 ke me fatat so nervozi eden kup
Nareden den ima Vilnius Venecija Skopje za 60 evra, kufer nemam, sletuva na Terminal A, sleden let mi e gate a1. Denovive se bilo na vreme duri 5 min porano sletuval, ama ako treba pak da pominuvam securitu dzabe e.

Helsinki Vilnius so finnair, pa Vilnius Milano so vizer, sletuva na terminal A, pa terminal A1 leta do Milano, ako ne se odi direktno na connecting nema kako da go fatam

Vilnius Venecija Skopje nareden den imase za 60 evra vcera pak so kiwi hahah

Nemam kufer nikakov
Не би ризикувал јас поврзувачки лет со нискобуџетни. Но ако немаш избор, тоа е тоа, да си жив и здрав.

На крај па ризикувај, може ќе се исплати :)

Не би ризикувал јас поврзувачки лет со нискобуџетни. Но ако немаш избор, тоа е тоа, да си жив и здрав.

На крај па ризикувај, може ќе се исплати :)
Предноста на поврзувачките летови со асалните компании е дека ако некој нивен лет не го стигнеш од Х нивни причини, задолжени се да ти најдат алтернатива, на нивен трошок.

Вака ем менуваш три авиони, ем не си сигурен дали ќе стигнеш :)

Сега со Луфтханза 330 евра се 3 лета натаму и 3 лета наваму...Кога ги купувавме тие денови 580 долари беа.
Прашањето ми беше некој да не летал од тој аеродром и да имал конектинг флајт дали треба бус да фаќа, пак секјурити да поминува

A da kupam posebni letovi den podocna Vilnius Venecija Skopje 45 evra od sajtovite, a na kiwi 60 evra...... I ja sum za kjotek......neka si baraat tamu letovi tie sho treba da kupat, uste kriv ke izlezam sea

Последно уредено:
Сега со Луфтханза 330 евра се 3 лета натаму и 3 лета наваму...Кога ги купувавме тие денови 580 долари беа.
Прашањето ми беше некој да не летал од тој аеродром и да имал конектинг флајт дали треба бус да фаќа, пак секјурити да поминува

A da kupam posebni letovi den podocna Vilnius Venecija Skopje 45 evra od sajtovite, a na kiwi 60 evra...... I ja sum za kjotek......neka si baraat tamu letovi tie sho treba da kupat, uste kriv ke izlezam sea
Автобус нема да ти треба ,аеродромот е мал. Најверојатно е завршено реновирањето што беше лани, што праеше малку збрки. А секјурити ќе поминеш сигурно ,посебно ако менуваш авиокомпании

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom