Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво , се работи за топлинска пумпа дали е во ред да работи на 1бар притисокот ? Или е малце треба да се доплни вода . ( секоја недела испуштам по 10секунди воздух дали е и тоа некој проблем?)

Attachments

• IMG_D4633B3F-26DB-4B44-9C2D-DFA5E925EE03.jpeg
    IMG_D4633B3F-26DB-4B44-9C2D-DFA5E925EE03.jpeg
    1,2 MB · Прегледи: 8
Поздрав дечки некој да помогне зашто вака фаќа мраз единицата?
Фала однапред.

9331c39a-82ef-423e-98a5-c1dd760dcc65.jpg

54f36cce-06de-4f01-897e-8dd3e7bb28a3.jpg

Поздрав дечки некој да помогне зашто вака фаќа мраз единицата?
Фала однапред.

Прегледај го приврзокот 465478

Прегледај го приврзокот 465479

Izvadi go kondenz crevoto i luleto od nadvoresnata edinica za vodata od Defrostot da tece po sloboden pad

Na kolku stepeni ti e pustena klimata ? Iskluci ja od dalecinskoto i od steker Iscisti gi filterite na vnatresnata edinica posle povtorno vkluci ja na 26°C Fan speed treta brzina

Izvadi go kondenz crevoto i luleto od nadvoresnata edinica za vodata od Defrostot da tece po sloboden pad

Na kolku stepeni ti e pustena klimata ? Iskluci ja od dalecinskoto i od steker Iscisti gi filterite na vnatresnata edinica posle povtorno vkluci ja na 26°C Fan speed treta brzina
Ovaa santa led da se odmrzne bara legen/dva topla voda, ocigledno defrost ciklusot ne ja odmrznal iako i pod strea e namontirana!!! Grejaci 2 ima ili 5? ;)
Greenje so Vivax samo na Jadran u Dalmacija :)

Ovaa santa led da se odmrzne bara legen/dva topla voda, ocigledno defrost ciklusot ne ja odmrznal iako i pod strea e namontirana!!! Grejaci 2 ima ili 5? ;)
Greenje so Vivax samo na Jadran u Dalmacija :)
Стрелчо пак да прашам зашто Грее волку чади, во камин мод ли е за да постигне температура? ПС надворешната во период на сликата беше 2-3 степени со релативно ниска влажност

Сликата е во цитираниот пост
Еве доказ дека Грее топли како камин, дури и топлина низ оџак искача.

Колкав капацитет им климава чим греалка не помага за бекап него мора каминот да се пали?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom