Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драа

Еве и тој га чу пред некој дн.Крстила гу керку Фреја. Треаше и ја керку ми Парватеа, за да биду ин.

Ваљда Викинзи на времето ти била омилена на торенти, оооо ти покондирана тикво од Ѓорче два сс нордиску крф.

Драга
Ова е најубавото време во годината.
Магично, поубаво неможеше да биде.
Покрај сите натегања у фирмата кај нас 200 луѓе ќе дојдам не дојдам 199 дојдоа. Тоа е таква една убавина ,топлина , милина, радост во срцето.
Колку само е силна оваа магична еуфорија,и сите ангели и сите душмани,сите не спои ,и така си проштеваме.
Море лице сме си правиле? Неее ,покаени сме еден до друг и си проштеваме влегувајќи во новата година и мир во очи на најголемиот христијански празник.
Тоа е тоа лугенца шо би рекле скопјани, да се сакаме да се дружиме зошто се е ветер и магла.
Среќна нова ,драга наша.

BOGAT AVGANA igra sportcka , ali nemoze zenata da ja donese od Teheran ovde posto e na najcrna lista mi paga denes za 50k na manchester 2+, maskite znaat zasto zboruvam so 1k uplata 10 utakmici ja ceka uste manchester bez da ja brani. Vo megureme koga bi padnal on gi nagovoril moite stan do stan Somalijci da izvrsat crna magija so temjan i drugi islamski raboti, za od utre da nosam sreka pri uplata....Se vrakam jas od rabota celosno Somalijcite si go zapalile sopstveniot stan... PPA uklucil eden od pgolemite od 8te deca nesto izgasil arno ne povikale Pozarna ili Policija... i gledam nekoj vo Forumdzii 2025 me proglasil za Forumdjia 2025.... Sleden odmor ovie evra gi trosam na tebe i @vouager po Skopskite kafani... Ovde sekako socijalniot krug e pomal od 6estar, zivees vo stan i imas 3 poznanici.

Кога ќе речат, Македонија е сиромашна земја и нема финансии па затоа државните институции сеуште имаат бироа од времето на СФРЈ или пак тие што случајно се променети се во очајна состојба, видеото подолу со математиките е еден типичен пример дека државата не е сиромашна на финансии, туку дека е богата со лопови. Вакви примери има во секоја инстутуција (собрание со патни трошкови, болници каде нема топла вода, автопатите кии се права калдрма и ред многу многу други)

Драга

Не ги разбирам луѓето, ако отишле на забава, зошто не се забавуваат, туку мора со тоа телефоните да снимаат видеа.
Разбирам да снимиш, две до три видеа ама цело време да снимаш е тоа не го разбирам.
Вчера на забава, една девојка цела вечер шеташе со тоа телефонот и го снимаше бендот. Толку беше напорна со тоа снимање. Ебате досадната.

Кој знае, може имала желба во животот да биде снимател.

Универзитетски професор со португалско потекло Нуно Лоуреиро на MIT, пронајден мртов во станот во Бостон.
Причина? Непозната. Немало да се истражува.
Пред месец дена наишол на огромно откритие поврзано со нуклеарната фузија, која би му дала чиста, неограничена енергија на човештвото.
Ама битно, причината за убиството непозната. Немало осомничени.

Капитализмот води кон Олигархија.
Олигархијата ги штити своите интереси, по цена на штета на човештвото како целина. Затоа нема ни лек за рак сеуште.
Ужасен свет е ова. Стана уште поужасен откако некој таму преку атлантикот ја презеде контролата врз сите. Ама битно тие биле слободните. Еден ебан протест нема да има за убиството. А грото од нив кога нација нема ни да прочитаат кој бил убиен и зошто.
Ќе се самоцитирам Ќеј,
Трамп склучи договор вреден 6 миљарди со компанијата за Фузија ТАЕ. Само неколку недели по смртта на научникот за кој кажаа дека пред месец дена направил огромно откритие во создавањето на Плазма која крепи Нуклеарна Фузија. Кој беше најден мртов. За тие кој незнаат и не сакаат Физика - постои нуклеарна Физија и Фузија. Со првиот процес големи атоми се делат на мали, ова ослободува енергија, но има и нуклеарно зрачење, ако пукни реактор ко во Чернобил на пример.
Фузија е спојување на помали атоми во поголем, со минимално зрачење, се создава далеку поголема Енергија при овај процес, која му дава моќ на Сонцето, нашата Ѕвезда - ете тоа е Нуклеарна Фузија.

Почивај во мир Нуно. Уништија фамилија. Згазија на семеен човек, остварен со сопруга и деца. Од сите луѓе кој го познавале Португалецот, (Имигрант) сите рекле дека бил пре-мил човек со преубава фамилија.
Некои од нас ќе те памтат и слават Нуно, како човекот кој му подари електрична Фузија на Човештвото. Новиот Никола Тесла. А за тие кој немилосрдно го завршија твојот живот, ќе посакам само Бог да им суди, онака како што тој мисли дека е фер. Пред некои ѕверови од 'луѓе', ние сме немоќни ситни риби. Но пред тебе семоќен креатору, сите сме исто. Твојата правда е конечна.

Последно уредено:
Кајг,
дај научи ги овие да постираат намалени фотографии, ме заболе прстот од скролање, а ич не убаво, невкусно, на цела страна како да сме во градинка, треба два потега ништо друго, дај бе 21 век сме, основни работи да не се знаат цццц цц ццц!

597849787_1418673806732369_565615617278603050_n.jpg 597849787_1418673806732369_565615617278603050_n.jpg597849787_1418673806732369_565615617278603050_n.jpg597849787_1418673806732369_565615617278603050_n.jpg597849787_1418673806732369_565615617278603050_n.jpg

Драга Кајгана,

На една колешка и направив пранк со вибратор на Сикрет Санта. Која од нив беше „Жртвата“ и како реагираше ќе читаш на ЛИНКОТ.

IMG_20251225_004723.jpg

Конечно го затворија Излет. Смрдеше на СИДА секако. Од надвор вриштеше на болести и евтина дрога. Болни умови

Многу смешно. Децата се ко сунѓер. Негде го видел тоа.
На 3 год моча по елка, на 13 по неговите ќе моча. Ама така му допуштиле.

IMG_7003.jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom