Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Imam eden rodnina,
pred 30g veleshe, aj da go ebam za 10 godini ce specalam 100000€ i si odam vo prilep.
Znaesh kade e sega?

Aj ce ti pomognam, vo stance pod kirija i nema sol v oci da si frli. Lupa po 500 saat prekuvremeni godishno i vozi kola 20 god. stara.

E tolku i od tie tvoi 600 000 so palati ce zavrshat/zavrshile
хахахахаха сол во очи немал и возел 20 годишна кола а работел прекувремено на запад. Дечко, вакви глупости на баба ти и дедо ти кажувај им, тука на форумот сите знаеме колкави се плати на запад и колку пари се прават ако работиш прекувремено.
Патем Македонија има најниска просечна плата од екс Ју, околу 700 евра. Една БиХ каде што секој ден се ѕвецка со оружје има едно 150-200 ЕУР повисока плата. За запад да не прајме муабет. Словенија има 2.5 повисока, па што остана за Германија.
Лажете малку со усул дечки, ептен прости испаѓате вака.

Imam eden rodnina,
pred 30g veleshe, aj da go ebam za 10 godini ce specalam 100000€ i si odam vo prilep.
Znaesh kade e sega?

Aj ce ti pomognam, vo stance pod kirija i nema sol v oci da si frli. Lupa po 500 saat prekuvremeni godishno i vozi kola 20 god. stara.

E tolku i od tie tvoi 600 000 so palati ce zavrshat/zavrshile

Едино тие што се преселиле за времето на Југа кога се отвориле границите верувам дека имаат имот некои од нив. Овие што избегаа последниве 5-6 години никој нема ништо, иако ми продаваат причи овде.

хахахахаха сол во очи немал и возел 20 годишна кола а работел прекувремено на запад. Дечко, вакви глупости на баба ти и дедо ти кажувај им, тука на форумот сите знаеме колкави се плати на запад и колку пари се прават ако работиш прекувремено.
Патем Македонија има најниска просечна плата од екс Ју, околу 700 евра. Една БиХ каде што секој ден се ѕвецка со оружје има едно 150-200 ЕУР повисока плата. За запад да не прајме муабет. Словенија има 2.5 повисока, па што остана за Германија.
Лажете малку со усул дечки, ептен прости испаѓате вака.
Abe ti sonuvaj shto sakash , jas go jadam lebot pecalbarski ovde edno 30 godini
Racunaj samo gol stan go plajcam 1400€ a se ostalo mozhi da si sostavish film i samiot.

Eve ti edno slikce da si vidis i samiot kolku zarabotuvaat nashive lujge shto lupaat po McDonalds i slichno

Screenshot 2025-12-25 at 19-36-31 job mcdonalds rosenheim gehalt - Google Suche.png

Автоматски споено мислење:

Едино тие што се преселиле за времето на Југа кога се отвориле границите верувам дека имаат имот некои од нив. Овие што избегаа последниве 5-6 години никој нема ништо, иако ми продаваат причи овде.
10000% si vo pravo

И што со тоа?
Ако така гледате на работите тогаш не ги кривете комуњариве за договорите, значи ете морале
Неспособните ја усраа работата и некои работи не можат да се сменат веќе.
Сеа моментално сме во таква позиција кај што немаме многу избор за играње со дипломатија.
Русија не смета за непријател, Кина ни е отуѓена и реално не сме интересни за неа.
Германија и Турција се државите кои ни се главни инвеститори.
Ако имаш мислење што мислиш дека на никој досега не му текнало, кажи го.

Колку смешни обвинувања на сдс за некакво србоманство, овие од сдс дефакто веќе размислуваат како некој Пламен Жабарев од Стара Загора, па најсмешното, обвинуваат за михајловизам партијата што изгласа двојазичност и се залагаат за мултиетничка држава, изгледа не ја читале швајцарија на балканите од гомното ќелаво.

Неспособните ја усраа работата и некои работи не можат да се сменат веќе.
Сеа моментално сме во таква позиција кај што немаме многу избор за играње со дипломатија.
Русија не смета за непријател, Кина ни е отуѓена и реално не сме интересни за неа.
Германија и Турција се државите кои ни се главни инвеститори.
Ако имаш мислење што мислиш дека на никој досега не му текнало, кажи го.
Тогаш што се пењавите кога ке биде како ке кажат од запад?
Или прифаќање на се или тргање на лево зашто да се губи време воопшто кога сме пред свршен чин

Тогаш што се пењавите кога ке биде како ке кажат од запад?
Или прифаќање на се или тргање на лево зашто да се губи време воопшто кога сме пред свршен чин
Каде е тоа лево еве ти што би направил да си министер за надворешни работи?

Каде е тоа лево еве ти што би направил да си министер за надворешни работи?
А ти мислиш дека министерот сам е оставен да влече конци? :masa:
Еве ко за почеток би им дал на кинезите да градат, нешто што твоите не прифатија

Abe ti sonuvaj shto sakash , jas go jadam lebot pecalbarski ovde edno 30 godini
Racunaj samo gol stan go plajcam 1400€ a se ostalo mozhi da si sostavish film i samiot.
Да помогниме некако? Да донираме нешто или да ти купиме карта за назад? Каква потресна приказна, ретко кој не би заплакал на вакво нешто.

Да помогниме некако? Да донираме нешто или да ти купиме карта за назад? Каква потресна приказна, ретко кој не би заплакал на вакво нешто.
Za tebe mi e opshto poznato deka si slab so citanje.
No sepak daj adresa da ti pratam pakovka Paloma

Последно уредено:
@vouager saka da kaze ako si sam rabotis za 1700-1900 i sakas da zivees malku ke ti ostane 0, ako rabotat i dvajcata mazot i zenata togas e daleko podobro so 2 vakvi plati....So 2 nasi minimalni plati vo Mk nemozes da prezivis mesec ako ne cepnas plus vtora rabota.
Ovde gore na priner eve jas edna minimalna i zenata pola plata, daleko e podobro i mozes da stavis na strana, ali nema ekskurzii....

А ти мислиш дека министерот сам е оставен да влече конци? :masa:
Еве ко за почеток би им дал на кинезите да градат, нешто што твоите не прифатија
Добро, тоа што ќе градат не значи дека царините кон нас ќе запрат и без 0 инвестиции пак исто ќе биде.

Добро, тоа што ќе градат не значи дека царините кон нас ќе запрат и без 0 инвестиции пак исто ќе биде.
Ама ова си нагаѓаме дека ке нема инвестиции
Нека ти ја скоцкаат инфраструктурата ке видиш дали ке нема
А реално не и деја сега има некои инвестиции интие што се дојдени се тука ради јаките субвенции
Муабетот ми е дека мора да се проба за да се знае доста е со нагаѓања зашто ете тоа што сме ориентирани 200ппсто кон запад ништо не ни носи освен долгови и иселувања

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom