Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Освен ако не решиш да живееш во економските и административни центри како Франкфурт, Париз, Лондон, Минхен, Виена, итн ... Да купиш стан или куќа со просечна плата е далеку полесно одколку тука. Посебно по средно големите и малите градови. Во Англија и во Шкотска имам сретнувано мали куќи на еден кат дали споена дали одвоена со мало дворче за по 150-160 000 фунти. За 200-250 000 дефинитивно ќа најдеш нешто добро. Ако можеш да се навикнеш на времето, од аспект на квалитет на живот одма ќе имаш подобрување од х10 пати.

Ако имаш покрив над глава овде и решиш дека веќе нема ништо за што би се вратил, ако продадеш се ќе имаш сосема доволно пари во најлош случај за нешто скромно да уплатиш.
Abe daj ne treskaj gluposti be prijatele.
Vo Germanija vo nekoi dupki od Naseleni mesta kaj shto nema nikakva perspektiva za normalen zhivot stari kujchi po 50-60god za renoviranje koshtaat od 250000€ nagore. Pa racunaj na tie pari ushte 11-13% davacki (Prenos, Notar,danok....)

A vo podobri mesta od 500 000 nema nishto.

Никој што живее по белиот свет не ти се враќа у вукојебинава.
Се враќаат само тие што банкротирале, не успеале да се снајдат, да обезбедат постојан престој и работа во државите што престојуваат.
Паметните, успешните и они што се вклопиле не се враќаат.

Само Рон уште има детска и спие на креветче на спрат и мисли дека македонците во странство не поседуваат свој имот.

Никој што живее по белиот свет не ти се враќа у вукојебинава.
Се враќаат само тие што банкротирале, не успеале да се снајдат, да обезбедат постојан престој и работа во државите што престојуваат.
Паметните, успешните и они што се вклопиле не се враќаат.

Само Рон уште има детска и спие на креветче на спрат и мисли дека македонците во странство не поседуваат свој имот.

600,000 илјади иселени сега палати имаат по Германија.

Мораш со епитети, мислиш дека со тоа дека си во право!
Инаку второво ти се празни флоскули.
Како во животот така и во политиката постои закон а тој гласи:
Ако нешто сакаш да постигнеш бараш начин и модалитети како до целта.
Ако пак не сакаш изнаоѓаш изговори.
Според горново би требало да е јасно.;)

ДА.
Дали “никот“ ти е ист или имаш повеќе не ме интересира тоа е работа на администрацијата.
Еве мала помош, прв кој го користеше ова :yid: а заради такви како тебе бев јас па администрацијата подоцна го додаде во изборот на графички елементи, прашај ги може че ти речат кој бил “никот“ ,јас велам профил, и повтроно не ми е јасно зошто инсистираш на небитни работи.
Администрацијата во секој момент според ИП адресите или другите кои со тоа се занимаваат преку МАЦ адресите(кои се единствени по уред за цел интернет) ЗНААТ кој и каде се наоѓа лицето кое стои зад одреден профил па и што пишува и се друго...
Ако ова го знам што мислиш зошто одбивам да кажам кој ми е претходниот профил не ти пајџа ли на памет дека едноставно не сакам во јавност не ми е тоа целта да на некого му говорам еееј знаеш ли јас што пишував какви ставови имав и имам, туку целта ми е да секогаш реагирам на недоносени коментари какви што се твоите најчесто.

ДА!

Значи многу тешко е да се води разумна размена на мислење со ликови како тебе, ќе се обидам низ пример и да појаснам зошто.
Значи имаме расправа помеѓу двајца едниот вели има Бог другиот вели нема Бог!
Какви и аргументи да изнесува овој што тврди дека нема Бог нема да бидат прифатени и се фрлени во ветар затоа што,
Оној што вели има Бог не го тврди тоа туку ВЕРУВА во тоа затоа секоја расправа е беспредметна.
Па така и во овој случај какви и да се моите аргументи по одредено прашање истите се како фрлени во ветар затоа што ти си одлучил да веруваш, а не да дојдеш до вистината едноставно таа не те интересира, затоа што ако почнеш да пребаруваш на тоа поле ќе дојде до психички лом кој може да заврши несакано!
Da ne te sledat tajnite sluzbi ? :cautious:.
Pripazvaj se, se vrati VMRO, da ne ti cuknat na vrata vo zlo doba. Pazi sto spodeluvas, pripazi na recnikot, dolga e rakata na VMRO :pos:

тука секој има покрив над глава веќе. Така да џабе ми филмуваш. Сеа што збеснале со некои помодарски менталитети да се подалеку од дома макар живеле под кирија никој не им е крив.

А забораваш да пишеш оти голем % од луѓето имаат своја куќа, од поранешниот систем кој вие толку фрлате дрва и камења по него

И во модерно време со платите во мк дали 10-15% може да купат стан или изградат куќа без да им се наруши сериозно стандардот, останатите или продаваат друг некаков имот или најчесто родителите им помагаат (барем во мое окрожување 90% од случаите) значи 2 генерации за да купат еден стан да се одомат децата. Ти на пример веројатно баба ти ја чекаш да умре за да имаш стан

600,000 илјади иселени сега палати имаат по Германија.
Imam eden rodnina,
pred 30g veleshe, aj da go ebam za 10 godini ce specalam 100000€ i si odam vo prilep.
Znaesh kade e sega?

Aj ce ti pomognam, vo stance pod kirija i nema sol v oci da si frli. Lupa po 500 saat prekuvremeni godishno i vozi kola 20 god. stara.

E tolku i od tie tvoi 600 000 so palati ce zavrshat/zavrshile

Споредбата на бомба која е прашање на време кога ќе пукне е најсоодветна споредба на која помислив.

Немојте со тие глупости ЕУ ќе се распаднала, не морало да се потпише, кога 50% од населението вади бугарски за да работи баш во ЕУ.
ЕУ е нашиот најголем трговски партнер, кога би биле во ЕУ, многу работи за економијата би се олесниле.
ДПМНЕ досега баремпробува да преговара за тој глуп француски договор, ама од нивна страна нема никакво разбирање.
Украина е пред нас.
Се додека вака се мисли и се изјавува ке не држат во рака а ако некогаш некој мудоња не води и смени правец ке видиш и француски и бугарски и шпански договор како ке летнат во воздух

Се додека вака се мисли и се изјавува ке не држат во рака а ако некогаш некој мудоња не води и смени правец ке видиш и француски и бугарски и шпански договор како ке летнат во воздух
Запечатено е, и шпански договор нека прават ако сакаат. Киро Глигоров дури беа старите можеше да се реши да се влези одма во ЕУ 1991/92 со минимални промени па после последната шанса 2005 ког го убијаа Борис. Битно името не го даваме, не ни треба нас ЕУ, можеме сами.

Да бевме во ЕУ пазарот многу повеќе ќе беше развиен него ли срањето шо е сега.

Кај сакаш да се смени правецот?
Државата е НАТО членка, не заборавајте.

Vo Germanija vo nekoi dupki od Naseleni mesta kaj shto nema nikakva perspektiva za normalen zhivot stari kujchi po 50-60god za renoviranje koshtaat od 250000€ nagore. Pa racunaj na tie pari ushte 11-13% davacki (Prenos, Notar,danok....)

A vo podobri mesta od 500 000 nema nishto.

Океј скапи се секаде, ама сосема различен е животот стандардот и платите. Еве ти во факинг Гостивар куќата ти е 1/2 од оваа што ти си ја ставил. Ова барем во Германија се гледа средена реновирана внатре на максимум, ќе се грееш на плин како господин

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Нато, ЕУ се небитни ако си ги средиме работите у нашиот двор.

Да сакаше Мицко чист двор до сеа ќе светеше, али у чист двор лесно се гледа што и како фали...

У хаосот е полесно да се краде, така да исто гомно како претходните, што би рекол Аце Антички како до сега.

Дали е Филипче, Зајко, Грујо, Жмицко......како до сега, само тендерите и курвите да им се на број, друго не е битно.

Нато, ЕУ се небитни ако си ги средиме работите у нашиот двор.

Да сакаше Мицко чист двор до сеа ќе светеше, али у чист двор лесно се гледа што и како фали...

У хаосот е полесно да се краде, така да исто гомно како претходните, што би рекол Аце Антички како до сега.

Дали е Филипче, Зајко, Грујо, Жмицко......како до сега, само тендерите и курвите да им се на број, друго не е битно.
Да, така е, од секогаш сум мислела дека името, јазикот, и други идентитетски прашања не треба да се чепкаат туку треба да се среди епската корупција и правниот систем.

Но некои луѓе мислеа дека ако се смени името веќе нема да бидат гладни и ќе имаат бесплатно здравство за сите и сега сме таму кај што сме, во НАТО, каде што плаќаме кирија секоја година.

И сега, кога името е невозможно да се врати, а толку многу се жртвувало за нашето членство во ЕУ, треба да разберам дека сето тоа може да се смени ако сакале нашите политичари, како да е нивна планетава?

И што со тоа?
Ако така гледате на работите тогаш не ги кривете комуњариве за договорите, значи ете морале

Океј скапи се секаде, ама сосема различен е животот стандардот и платите. Еве ти во факинг Гостивар куќата ти е 1/2 од оваа што ти си ја ставил. Ова барем во Германија се гледа средена реновирана внатре на максимум, ќе се грееш на плин како господин
Daj be ne zaebavaj!
Spomenatata kujcha e dupka od 1965 godina, sranje gradena i nikakva sostojba. Premackani zidovi ne e renoviranje za mene!
I najloshoto prviot "pristoen" grad od nejze e barem edno 40-50km . Taa e vo edna pustelija kako da e vo Vitolishte .

Eve ti ceni od prisoen grad na nivo od Bitola da recime

Pa sea ti gledaj ceni i kvadrati i na toa racunaj ushte tie davacki 11-13% kako kapak

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom