Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Добро, за се си во право.
Иначе и тогаш и сега пишувам исклучиво според тоа како јас размислувам.
Ме боли кој што пишува.
Еве и лајк ти ставив како за финиш за денес.
Целата енергија си ја потрошив.
E fala, mnogu mi znaci deka lajk mi klade :love:

Ти мислиш само Заев е црпнат? Мислиш што некој градоначалник ти е комшија не е црпнат? Абе вартолу...
Се знае која држава беше против телевизија сонце, и се знае битката на Македонците со бугарското мпо во америка, зарем треба да ти нацртам?
Пак не ми одговори, пак вртиш околу наоколу, и пак конкретен одговор ска (не @Ska Maniac нормално). А толку убаво те прашав....

Остај ти мпо тпо. Тие од старт работат контра Македонците. Прашањето е тоа што ние правиме околу тоа? МПО ја укина Сонце? Немој бе...Ако ја има таа моќ МПО, да се самораспуштиме како држава и како народ. А како ја укина? Македонија како што знам има сопствени институции да го спречи нивното делување.

Сега дали намерно дали ненамерно го одбегнуваш фактот да го дадеш одговорот:

КОЈ ОД КАЈ НАС ГО ДОЗВОЛИ ТОА!! ИМЕ И ПРЕЗИМЕ!!!

Еве ти гратис прашања, на кои знам дека на дел од нив нема да дадеш одговор, пошто знаеш дека те читаат претпоставените.

• Дали МПО го изгласа договорот со Бугарија во Македонскиот парламент?
  • Дали Ципрас го укина во Македонскиот Парламент името, и не прекрсти во Северна?
  • Дали Хашим Тачи ја изгласа амнестијата на Хашките случаи во Македонскиот парламент?
  • Дали Сали Бериша ни го изгласа Охридскиот договор во Македонскиот парламент?
Ајде сега почни со плачење, бевме принудени...Па и Сандански беше принудуван, ама не се предаде на врховистите, и затоа беше убиен...

И Гоце Делчев се бунеше да не се крева толку рано Илинденското востание, и беше убиен....

Немаше да му биде полесно да ја наведнат главата, и да речат „Абе види, појаки се мора да поќутиме“???

Е затоа брм немаме држава, и затоа секој ќе си игра дрндупка со нас.....

Пак не ми одговори, пак вртиш околу наоколу, и пак конкретен одговор ска (не @Ska Maniac нормално). А толку убаво те прашав....

Остај ти мпо тпо. Тие од старт работат контра Македонците. Прашањето е тоа што ние правиме околу тоа? МПО ја укина Сонце? Немој бе...Ако ја има таа моќ МПО, да се самораспуштиме како држава и како народ. А како ја укина? Македонија како што знам има сопствени институции да го спречи нивното делување.

Сега дали намерно дали ненамерно го одбегнуваш фактот да го дадеш одговорот:

КОЈ ОД КАЈ НАС ГО ДОЗВОЛИ ТОА!! ИМЕ И ПРЕЗИМЕ!!!

Еве ти гратис прашања, на кои знам дека на дел од нив нема да дадеш одговор, пошто знаеш дека те читаат претпоставените.

• Дали МПО го изгласа договорот со Бугарија во Македонскиот парламент?
  • Дали Ципрас го укина во Македонскиот Парламент името, и не прекрсти во Северна?
  • Дали Хашим Тачи ја изгласа амнестијата на Хашките случаи во Македонскиот парламент?
  • Дали Сали Бериша ни го изгласа Охридскиот договор во Македонскиот парламент?
Ајде сега почни со плачење, бевме принудени...Па и Сандански беше принудуван, ама не се предаде на врховистите, и затоа беше убиен...

И Гоце Делчев се бунеше да не се крева толку рано Илинденското востание, и беше убиен....

Немаше да му биде полесно да ја наведнат главата, и да речат „Абе види, појаки се мора да поќутиме“???

Е затоа брм немаме држава, и затоа секој ќе си игра дрндупка со нас.....
Епа што те чуди кога ти кажувам дека политичарите се диво месо?
Ова не е од сега така, но уште верувам, имам надеж дека нашето време доаѓа, барем против албанците, нели, надежта последна умира.

На Мицко некој нека му каже дека докторот од Прилеп што денес беше како пример за повратник веќе година дена е во Македонија (https://sdk.mk/index.php/dopisna-mr...o-11-godini-se-vrati-vo-prilepskata-bolnitsa/ ) плус е комуњар северѓан. Туку не сум сигурен овде уште дали е пишан под боледување. Како и да е, кога треба да се служиш со вакви примери за да покажеш некој тренд каде се враќаат луѓето на големо.

Нема што мене да ми биде мочање со бугарите во Устав, вие веќе ка ја посравте таа работа ко обично, ке ве видиме вас што ќе направите, или вие сте за бугарите во устав ?
Шу праиме ако се растури гЕУ пред да ги стаиме блгарите во Устав, Некој ќе треба да го враќа АВАНСОТ што го земал ???

Гледам Мицко се глупира. Им вели на дијаспорците дека таму каде што се секогаш ќе бидат дојденици а само дома ќе бидат свои. Не знам за која држава зборува Мицко, за Северната, кадо што Македонците /// се граѓани од втор ред. За огромните проблеми не ни зборувам (економски, политички, правни).

Bil nekade pa da vidi dali sme dojdenci ili ne lol :ROFLMAO:

Se sho chepna ukrasi bratot, pa ushte dijasporata mu ostana da ja upravi :pos:

Гледам Мицко се глупира. Им вели на дијаспорците дека таму каде што се секогаш ќе бидат дојденици а само дома ќе бидат свои. Не знам за која држава зборува Мицко, за Северната, кадо што Македонците /// се граѓани од втор ред. За огромните проблеми не ни зборувам (економски, политички, правни).

Македонците гинеа за да изградат држава за малцинствата.
Рамковна територија.

Се истури грмеж од стражите предни
и купишта Турци попаѓаа тука,
се прснаа сите, исплашени, бедни,
штом ура се зачу, штом четата спука.

И наскоро оган се отвори, вџашен, —
од едната страна комитите смели,
бестрашните чеда во животот страшен,
од другата Турци на булуци цели.

„Удирајте право, да не мине никој
од овие Турци и Арнаути клети!"
И целата чета го подзеде викот,
пред тешката сила без уплав да сети.

За одмазда жедна сплотената чета
со куршуми бие, со зборови гласи:
„Тиранството долу! Co слобода света
македонска земјо, прославена да си!

Последно уредено:
Среќа ти навреме замина, се спасија полицајците од тебе, гарант уште ќе ги тепаше
Тие не се спасија, си имаат работа и со некој други ко мене, туку јас се спасив од вас серковци, кај поминавте се посравте, човек да не може по улица да помине.

Епа што те чуди кога ти кажувам дека политичарите се диво месо?
Ова не е од сега така, но уште верувам, имам надеж дека нашето време доаѓа, барем против албанците, нели, надежта последна умира.
Значи и овие од дпне се диво месо така?

Може да издвоиш еден пример кај што ДПМНЕ ја одбранило Македонија од сите гомнарии што ги направиле комуњарите на било каков начин освен со седење дома?

Значи не повеќе, само еден пример
Се гледа ништо ти не разбираш.
Еве да речеме проблемот со етноцидот (насилно промена на идентитет) за да се исправи работата знаеш ли колку е тешко, сите че ни стават санкции ќе умереме од глад :yid:, тешко е многу е тешко да се врати името затоа што е сменетео со нивна асистенција! ;)
Или знаеш ли колку е скапо тоа, знаеш ли колку милијарди ќе ни требаат (исто како да одиме на Марс а не да исправаме неправди) ете тоа е неговиот став а уште подобро е да видиш колку му е паметот да му поставиш едноставно прашање:

Што би одбрал името МАКЕДОНИЈА да се врати или ДПсНЕ да биде на вљаст?????

(попусто ќе чекаш одговор а сите знаеме дека е второто)

А навистина кој ти беше претходниот “ник“ :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
(губиш време со поткапацитарни, ова од искуство сакаш верувај сакаш не)

Последно уредено:
Не е македонски акаунт ама, има reel како копитата у Собрание си дремат на телефон. Не еден, не двајца, не се ни тројца.. јзк

IMG_6852.jpeg

Не праќам линк пошо ќе ми го даде профилот. Да не ве радувам до толку сеа.

Овој пост:

IMG_6853.jpeg

Да.
Ти мене не ме разбираш изгледа
Те разбирам јас брат, само вака како што се декларираш како аполитичен многу ти е страв да ги искритикуваш дпне, додека не штедиш зборови за предавниците...Некако баајаги ми вртиш дпнеоско, па како демек ќе ги искритикувам, ама само да или не, а од авион се гледа дека ова `да` се думаше дали да го постираш :)

Се буниш зошто ја затвориле Сонце, се расфрлаш против албанци, мпо, бугари итн. ама против дпнето некако мукла, мачка појела језик. Тие сега се на власт, и тие ја имаат одговорноста да спречат секакви надворешни влијанија. А ти баш кај што е најголема одговорноста по однос на Македонија молчиш..

Те разбирам јас брат, само вака како што се декларираш како аполитичен многу ти е страв да ги искритикуваш дпне, додека не штедиш зборови за предавниците...Некако баајаги ми вртиш дпнеоско, па како демек ќе ги искритикувам, ама само да или не, а од авион се гледа дека ова `да` се думаше дали да го постираш :)

Се буниш зошто ја затвориле Сонце, се расфрлаш против албанци, мпо, бугари итн. ама против дпнето некако мукла, мачка појела језик. Тие сега се на власт, и тие ја имаат одговорноста да спречат секакви надворешни влијанија. А ти баш кај што е најголема одговорноста по однос на Македонија молчиш..
Би го спомнал ли тоа за телевизија Сонце, или пак критиките кон Муцунски и надворешната политика ако не мислам со своја глава, за Кичево сеуште ги критикувам, тоа што ставија додатно турско знаме исто, чашка уште неможам да ја преболам дури не ми се спие кога ќе помислам.
Ти мисли си што сакаш за мене, во штаб немам влезено, само гледам дека највеќе сум напаѓан за мислењето за бугарските пасоши, за мене е многу битно постоење на македонска држава на македонците, тоа што бугарија ги дава наивно на македонци кои хумористично мисли да ги бугаризира е нивна грешка, јас во тоа гледаш шанса, или против тежа против албанците, тие не е прашање на дали, туку кога ќе посегнат по Македонија дали за да скинат дел или да се наметнат како еднакви на нас, сакале нејќеле мораме да мислиме ние за својата земја и држава, затоа што сме Македонци. А од Македонецот граѓанин не бидува, од коњ не јава магаре. И како што гледаш и по ова прашање сум против дпне.
Европа која не знае кај тера со глупостите и правата и подршката што ја дава за соседите од оаза на мирот по грешка направи јаболко на раздорот, како многу пати во историјата грешките на европа ги плаќал народов, но можеби сега сме во подобра ситуација, тогаш не сме имале држава зад нас.

Времето покажува дека за кур не ве бива, кратко и јасно.

Следно мочање ќе ви биде со бугарите во Устав, и тогаш со прст нема да мрднете и пак ќе бидат криви комуњарите како и за се до сега :)
А не се? Си го прочитал францускиот предлог што комуњарите го прифатија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom