Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    777
чим ти така викаш - така е
како бе пријател да дискутираме кога ти ниту читаш ниту гледаш, само шпекулираш?
Што да читам и да гледам? Јутјуб видеа на рандом лик и негови анализи, тоа да го гледаме се а да ја занемариме реалноста и фактичката состојба?
Автоматски споено мислење:

20251220_000504.jpg

Мохамед:
“We’ll hold down the fort here and make sure your wives and daughters are safe. Enjoy dying for a coke head and your corrupt politicians!”

:)

Последно уредено:

Копи пасте на ретардираноста и овде. Истите муабети, истите аргументи.
Трол армија, речиси како по скрипта.

Е ова е тој левел ретардираност.
Уништена стратешка авијација, уништени резерви. Без морнарица. Без Пво. Без
Над 2 милиони киа/миа. Економија колапс. Па уште и системите им ги уништиле за рано предупревање.

Од толку што е Русија сјебана, Макрон почна да врти муабет од испраќање трупи во тоа дека мора да почнат да преговараат со Русија.

Туку ова да прашам. Од тие златните абрхамси 31 ли колку беа доставени. Колку им останаа фукнционални? Да знам на Кинезиве да им пренесеме, да не ги фаќа јнзата сега пошто пиндосиве решиле да им праќаат оружје на Тајван :D

логично е тој што напредува да може да собере повеќе лешеви, ама тоа не е во наратив.
Ти што викаш? кој победува? кога ќе заврши војнава?
Логично е страната што веќе со години напредува - да не победува?
Ова во која воена школа го учат? :unsure:

Последно уредено од модератор:
90 милијарди за украина усвои ЕУ,ме интересира колку дава британија дали има некој инфо??

Клинтон Велики , ако во украина немаше конфликт по дифолт барање и приклучување кон нато на истата ќе имаше преку ноќ со што нато војска ќе имаше на најранливата линија на границата нато-русија.......како воено лице дали е ова брилијантна стратегија на русија да се самозаштити или пак е демонстрација на сила дека им се може на русите и сите останти од руска федерација

да, ама америте не се вмешаа директно со сили, само со пари. Русите влегоа со војска директно
Точно, американското влијание го победи руското, затоа и дојде до војна.
ги има истите и кај русите, искрено, ги има и кај нас. Ако некои јаболка се скапани - не ја фрлаш цела кошница во ѓубре
Има кринџери секаде, ама украинците имаат историја со Бандера.
ТУ-22 е стратешки бомбардер, ама не се користи за ФАБ. Америте користат Б52 и за JDAM и за стратешко бомбардирање, ама русите не
Некаде прочитав дека 22ка може да носи ФАБ. Можеби сум грешка.
не ми изгледаш како таков
4 години бев во Selective Service додека бев во процедура за американско државјанство. Колеги имам од Recon, Marines и Army. Многу слично мислење имаат со моето за моменталната состојба во Украина.

Abe machma dusho,
Pishav pred nekolku strani, Tajvan e kolku Makedonija+ Kosovo.
Samo gradot Chongqing e 82000m2 i toa e povejche od Duplo odkolku Tajvan.

Nemast nikakvi mozhnisti da prezhiveat ako Kina SAMO gi obsadi so brodovi i ne pushta nikoj da vlezi .
Ima da ispocrkaat kako gluvci za mesec dena a ne pa ako im pripuka.

Odi vozi go benzinecot i izvadi ja glavata niz prozor, svezhina da te fati.
Добро бе Војо прочита шо сум напишал или само си трескаш нешто без врка?Војната Меѓу кина и Тајван само ќе ја продлабочи економската криза во светот а најмногу во ЕУ и кај нас.Шо добиваме ние од тоа ако Кина го нападне Тајван?Од трите подолгиот.

bar ne ja truj temata so gluposti pogotovo ako me te interesira
Објасни прво кој дел од напишаното е глупост?

Последно уредено:
Русија има една цел во оваа граѓанска војна,а тоа е ослободување на сите историски територии,поробени од Западот.
Другите четири цели се еманација на основната цел.
Кој ќе ја оствари оваа цел?
Славната руска армија.
Зошто оваа војна не личи на другите војни досега па сите злонамерни сакаат да ги споредуваат претходните војни со сегашнава операција?
Прво технолошки се разликува сегашниот момент со се претходно.
Второ Русија проба молскавично да победи надевајќи се на распад на украинската армија како онаа во Авганистан,но тоа не успеа.
Когатоа не успеа тогаш Русија го одбра најпаметното можно решение а тоа е да се војува што поблиску до нејзината логистика.
Секое одалечување од својата логистика во тој момент на изедначеност на силите ќе беше крајно лошо за руската армија.Сега веќе се надзираат резултатите од таа стратешка одлука на господин Герасимов.
Украинските квинслишки сили се пред тотален колапс.
Руската армија за определено време ќе промаршира до Лавов,После тоа ќе почне ослободувањето на Молдавија......

Последно уредено:
Туку ова да прашам. Од тие златните абрхамси 31 ли колку беа доставени. Колку им останаа фукнционални? Да знам на Кинезиве да им пренесеме, да не ги фаќа јнзата сега пошто пиндосиве решиле да им праќаат оружје на Тајван :D
Ама стотици тенкови и илјадници химарси ќе праќале за Тајван, и само да сакале можеле во Украина да ги пратат и да победат. Така кажаа нафовци, и мора да е така пошто така кажале на cnn (а може и вистина е ама рокот на испорака не го знаеме, можеби е до 2069та година). :unsure:

логично е тој што напредува да може да собере повеќе лешеви, ама тоа не е во наратив.
Ти што викаш? кој победува? кога ќе заврши војнава?
Да имаа тактички амбиции, наместо амбиција за воено и финансиско исцрпување на Руската Фередација, Европа ќе играше на картата Кардељ. Тука им беше нивната шанса. Се надевам дека знаеш да читаш меѓу редови. Вака, сега, ќе броиме жртви.

Украинците, периодично, знаат да направат контраофанзива, како онаа северно во Покровск, или сега во Купјанск, но на олг рок не знаат да ги сочуваат овие територии. Мислам дека и нив им е јасно дека Украина нема да ја вратат во границите пред 2014 г. Сега е касно и за Кардељ, нема вадење со дипломатија, Русите секоја педа ја платија со крв. :)

Точно, американското влијание го победи руското, затоа и дојде до војна.
Путин се полакоми, затоа дојде до војна
Има кринџери секаде, ама украинците имаат историја со Бандера.
Генерал Власов е бетер од Бандера, ама дека е русин ќе си ќутиме
Некаде прочитав дека 22ка може да носи ФАБ. Можеби сум грешка.
Може и јас да сум
4 години бев во Selective Service додека бев во процедура за американско државјанство. Колеги имам од Recon, Marines и Army. Многу слично мислење имаат со моето за моменталната состојба во Украина.
Без навреда, која интелигенција влегува во УС милитари, не кажува тоа многу. Не знам кој Recon викаш, ама тие може да се попаметни, другото не многу

Да имаа тактички амбиции, наместо амбиција за воено и финансиско исцрпување на Руската Фередација, Европа ќе играше на картата Кардељ. Тука им беше нивната шанса. Се надевам дека знаеш да читаш меѓу редови. Вака, сега, ќе броиме жртви.

Украинците, периодично, знаат да направат контраофанзива, како онаа северно во Покровск, или сега во Купјанск, но на олг рок не знаат да ги сочуваат овие територии. Мислам дека и нив им е јасно дека Украина нема да ја вратат во границите пред 2014 г. Сега е касно и за Кардељ, нема вадење со дипломатија, Русите секоја педа ја платија со крв. :)
Не се сложувам со твоето мислење, ама го почитувам.
Тактичките амбиции треба да донесат стратешки цели. Моментално стратешка цел на Украина е да остане жива.

Од таа гледна точка Украина е успешна 4 години а Русија е неуспешна 4 години бидејќи ниту една цел на СВО не оствари

Превод од руски телеграм:

Yesterday, Putin stated: "There are 700,000 fighters in the SVO zone. Let's count based on previous statements. 400,000 recruited this year, 450,000 recruited in 2024, 350,000 recruited in 2023, 300,000 mobilized, 200,000 initially fought, 50,000 (approximately) mobilized in the captured territories, volunteers, and Wagnerites. Question: Where did the other 1,000,000 soldiers go if the contracts are open-ended?"

Потврда дека има најмалку милион убиени уште од летоска испратија и воените пропагандисти
17662167507270 (1).jpg
17662167507291 (1).jpg

Како и овој OSINT кој брои 167 000+ САМО потврдени и најдени од админот, скромно множи тоа со 7-8(патем за тие што викаат дека било фејк под секоја објава има и линк)

Сумасумарум се случува колапс во руските редови, поразот ќе им биде спор но неизбежен а репарации ќе плаќаат наредни 50 години

Не се сложувам со твоето мислење, ама го почитувам.
Тактичките амбиции треба да донесат стратешки цели. Моментално стратешка цел на Украина е да остане жива.

Од таа гледна точка Украина е успешна 4 години а Русија е неуспешна 4 години бидејќи ниту една цел на СВО не оствари
Неспорен е фактот дека Украинците даваат силен отпор, ама последните 4 години за Украина се сѐ освен успех.

Џонсон ја зезна работата, сега, за жал, данокот се плаќа во крв.

Превод од руски телеграм:

Yesterday, Putin stated: "There are 700,000 fighters in the SVO zone. Let's count based on previous statements. 400,000 recruited this year, 450,000 recruited in 2024, 350,000 recruited in 2023, 300,000 mobilized, 200,000 initially fought, 50,000 (approximately) mobilized in the captured territories, volunteers, and Wagnerites. Question: Where did the other 1,000,000 soldiers go if the contracts are open-ended?"

Потврда дека има најмалку милион убиени уште од летоска испратија и воените пропагандисти
Прегледај го приврзокот 464136
Прегледај го приврзокот 464137

Како и овој OSINT кој брои 167 000+ САМО потврдени и најдени од админот, скромно множи тоа со 7-8(патем за тие што викаат дека било фејк под секоја објава има и линк)

Сумасумарум се случува колапс во руските редови, поразот ќе им биде спор но неизбежен а репарации ќе плаќаат наредни 50 години
Џабе се мачиш. Сега Путин да испадне и да рече "изгубивме милион луѓе" точката хх и ванчо ќе јадат гомна дека е тоа 4д шах потег и лажњак

Неспорен е фактот дека Украинците даваат силен отпор, ама последните 4 години за Украина се сѐ освен успех.

Џонсон ја зезна работата, сега, за жал, данокот се плаќа во крв.
Русија те напаѓа со се што има освен нуклеарки и до сега освоила 20% од твојата територија. Цели 4 години. За мене е успех што Украина се уште постои.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom