Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    777
Абе со штаки и на магариња го плескаат НАТО, тие најголеми оклопни резерви на светот што ги споменуваш најголем дел од нив се НАТО-вски, од една Македонија беа дадени над стотина оклопни возила и тенкови, имаше и галерија изложба во Москва, кај се останатите 30+ земји се што имаа дадоа се изгоре, милијарди милијарди пари изгореа, НАТО земјите се во инфлација економски политички кризи се засилија пари и кредити за наредни три генерации да плаќаат, веќе се формира група на земји во НАТО ЕУ кои се против давање оружје пари или било каква помош на Украина, НАТО е истоштени поразено и разединето, знаеме дека тебе не ти одговара таков развој на настаните јер може и пензијата да ти ја скинат за слава Украина :D
јас не тресам од ракав како тебе, еве изволте докази
знам дека нема да гледаш ни минута, бидејќи не ти одговара на тоа што сакаш да веруваш

Уште војна меѓу Кина и Тајван фали па да потониме во економска криза.Гајле ми е дали Тајван е дел од Кина или не.Мене ме интересираат последиците пред се по нас.Прво ковид,па Украина па сега уште фали Тајван.Новиеот светски поредок на сцена,се редефинира се од корен.А ние како и другиот обичен народ ке го јади стапот.Кина и Америка ќе станат доминантни сили кои ќе си ги мерат низ цел свет.Европа и Русија се на пат да станат бледа сенка од тоа шо беа.Ама ај порадвете се малку дур состојбите не се искомплицираат уште повеќе.

bar ne ja truj temata so gluposti pogotovo ako me te interesira

за ова што ќе кажеш, кој победува?

G8h5muHaUAEUQjz
логично е тој што напредува да може да собере повеќе лешеви, ама тоа не е во наратив.
Ти што викаш? кој победува? кога ќе заврши војнава?

логично е тој што напредува да може да собере повеќе лешеви, ама тоа не е во наратив.
Ти што викаш? кој победува? кога ќе заврши војнава?

nekako slabo napreduva ukraina...

uste ne mi e jasno zosto tolku brzanje za koga ke zavrsi.... ke zavrsi koga ke bidat ostvareni celite na rusija...

Тука не се согласуваме. 2014та ја заборави? Има причина зошто темава беше почната во 2013та година, не во 2022ра.
не ја заборавив воопшто. Ти заборави дека Путин сам си кажа дека ЛНР и ДНР не биле „народни востанија“ туку руските служби ја направиле таа операција? Ова беше некаде околу неуспешниот пуч на Пригожин. Тогаш кажа и дека нема „приватни воени корпорации“ во РФ туку сите се дел од вооружените сили на РФ. ИСтото ис Стрелков/Гиркин го има изјавено. Што повторно значи дека Путин ја почна војнава!
Голема разлика има помеѓу двата конфликти. Најголемата е генералната мобилизација на СССР, што во моментов не постои во Руската Федерација. Русите имаа една 300.000 мобилизација рано во војната, после тоа се е волонтери. Украина ловат деца од улица за на фронт, огромна разлика.
еј види се сложуваме за нешто, ама не сум јас тој што го отсликува СВО како „борба против нацизмот“
Дел од стратегиската авијација беше удрена, уште паѓаат ФАП-ови низ Украина, значи не беше запрена. Пак како и што реков, Украина гледа PR победи за во весник и телевизија, не реалност на терен. На Анџелина Џоли телохранителот и го киднапираа за фронт пред неколку месеци бре ало.
ФАБ не паѓа од стратешка авијација, другар. Не мешај тактички бомбардери за „блиска воздушна поддршка“ со стратешко бомбардирање
Русите беа салата 2022ра, сега повеќе не се. Сега водат паралелно воени дејствија од различни дивизии на 1,200 км фронт. Знаат како да се справат со сите западни оружја што се применуваат од Украинска страна, тоа беше најголемиот промаршај на западот.
еден од ретките што признава фалинка кај русите а да е проруски кампус - респект
Без американски ISR Украина ја губи војната во рок од 2 месеци. Се од targeting data до troop movements е забележано од 350-500 Американски сателити во орбита. Црноморската флота што ја изгубија Русите, без американски цели, маде немаше да погодат Украинците.
поентата ти е делумно точна, повторно мешаш стратешки и тактички, Intelligence surveillance & resonance (ISR) e тактички поим, а ти алудираш на стратешки - сателити
Украина имаше огромна шанса од 2022ра-2023та, ама се постраа. Сега останува пополека да изгубат. Голема е шансата и ЕУ да се распадне од парите што ги имаат фрлено во Украина, плус излезе на видело колку ги интересираат гласовите од Унгарија, Чешка и Словачка.
дискутабилно, ама ок поента
Автоматски споено мислење:

nekako slabo napreduva ukraina...

uste ne mi e jasno zosto tolku brzanje za koga ke zavrsi.... ke zavrsi koga ke bidat ostvareni celite na rusija...
Колку од целите на Русија се до сега остварени? како напредува?

Уште војна меѓу Кина и Тајван фали па да потониме во економска криза.Гајле ми е дали Тајван е дел од Кина или не.Мене ме интересираат последиците пред се по нас.Прво ковид,па Украина па сега уште фали Тајван.Новиеот светски поредок на сцена,се редефинира се од корен.А ние како и другиот обичен народ ке го јади стапот.Кина и Америка ќе станат доминантни сили кои ќе си ги мерат низ цел свет.Европа и Русија се на пат да станат бледа сенка од тоа шо беа.Ама ај порадвете се малку дур состојбите не се искомплицираат уште повеќе.
Abe machma dusho,
Pishav pred nekolku strani, Tajvan e kolku Makedonija+ Kosovo.
Samo gradot Chongqing e 82000m2 i toa e povejche od Duplo odkolku Tajvan.

Nemast nikakvi mozhnisti da prezhiveat ako Kina SAMO gi obsadi so brodovi i ne pushta nikoj da vlezi .
Ima da ispocrkaat kako gluvci za mesec dena a ne pa ako im pripuka.

Odi vozi go benzinecot i izvadi ja glavata niz prozor, svezhina da te fati.

не ја заборавив воопшто. Ти заборави дека Путин сам си кажа дека ЛНР и ДНР не биле „народни востанија“ туку руските служби ја направиле таа операција? Ова беше некаде околу неуспешниот пуч на Пригожин. Тогаш кажа и дека нема „приватни воени корпорации“ во РФ туку сите се дел од вооружените сили на РФ. ИСтото ис Стрелков/Гиркин го има изјавено. Што повторно значи дека Путин ја почна војнава!

еј види се сложуваме за нешто, ама не сум јас тој што го отсликува СВО како „борба против нацизмот“

ФАБ не паѓа од стратешка авијација, другар. Не мешај тактички бомбардери за „блиска воздушна поддршка“ со стратешко бомбардирање

еден од ретките што признава фалинка кај русите а да е проруски кампус - респект

поентата ти е делумно точна, повторно мешаш стратешки и тактички, Intelligence surveillance & resonance (ISR) e тактички поим, а ти алудираш на стратешки - сателити

дискутабилно, ама ок поента

Колку од целите на Русија се до сега остварени? како напредува?

odlicno im odi... si gazat na site polinja zatoa amerite sakaat brz kraj, jasno im e na niv kakov ke bide krajot.

sreka supacite od evropa se tolku glupi da so konstantno prolongiranje na krajot veruvam ke im poklonat uste nekoja oblast na rusite pred da potpisat ceosna kapitulacija.

Без американски ISR Украина ја губи војната во рок од 2 месеци.
Без американска (и европска) помош Украина ја губи војната многу брзо.
Ама пак, Русија не ја почна војната оти Украина беше закана, ја почна војната оти НАТО/Западот сакаше воено да влези во Украина.

Скоро 4 години војна, фронтот не е поместен.
Украина губи секако, ама не ја почна Русија војната за да го освојува Донбас. Ја почна за да спречи Украинците да примат западни војски на своја територија. Ја почна за да ја направи Украина вазал/подредена земја. Ја почна за да го заштити својот најранлив дел, каде најмалку 2 пати во последните 2 века се соочила со егзистенцијална криза од непријателски војски.

Реално, дали тебе ти изгледа дека Русија има изгледи дека ќе ги оствари тие цели, знаејќи дека фронтот скоро и да не е мрднат со години, дека Западната помош за Украина нема ни најмал изглед дека ќе прекини?

.
јас не тресам од ракав како тебе, еве изволте докази
знам дека нема да гледаш ни минута, бидејќи не ти одговара на тоа што сакаш да веруваш
Ај пак тие приказни со ашовите чипови од перални....
Видеата се анализа на некој рандом лик на Јутјуб, си прави анализа на основа на сопствени заклучоци претпоставки и сателитски снимки. Што мислиш дека докажуваш ти со овие видеа? Или налупај десет видеа и под дифолт си поткрепил теза дека Русите немаат тенкови муниција опрема? Ами ако е така зашто фронтот се движи накај запад? Зашто европските земји се задолжуваат со кредити за Украина или зашто едноставно не направат една ура чим Русите веќе немаат оружје и ете ти завршена работа, поразена Русија.
А и шо ќе им се тенкови на Русите кога на магариња точаци и по влечка го наплескаа НАТО :D
Клинтоне врска немаш, сркаш лоу левел пропаганда во очај си, реалноста е или ќе потпишат сега договор, или Русите ќе си продолжат со ширење на бафер зона и надвор од Украина сега од како видоа дека НАТО е гола вода.

.

Видеата се анализа на некој рандом лик на Јутјуб, си прави анализа на основа на сопствени заклучоци претпоставки и сателитски снимки. Што мислиш дека докажуваш ти со овие видеа? Или налупај десет видеа и под дифолт си поткрепил теза дека Русите немаат тенкови муниција опрема? Ами ако е така зашто фронтот се движи накај запад? Зашто европските земји се задолжуваат со кредити за Украина или зашто едноставно не направат една ура чим Русите веќе немаат оружје и ете ти завршена работа, поразена Русија.
А и шо ќе им се тенкови на Русите кога на магариња точаци и по влечка го наплескаа НАТО :D
Клинтоне врска немаш, сркаш лоу левел пропаганда во очај си, реалноста е или ќе потпишат сега договор, или Русите ќе си продолжат со ширење на бафер зона и надвор од Украина сега од како видоа дека НАТО е гола вода.
чим ти така викаш - така е
како бе пријател да дискутираме кога ти ниту читаш ниту гледаш, само шпекулираш?

Тоа е дискутабилно. Шарените револуции излегоја преку USAID.
Украинците не помагаат со симболите на некои од нивните бригади и дивизии што носат наци симболика.
Моја грешка за тоа, мислев дека Ту-22 спаѓа под стратешка. Ама поентата е сеуште точна. Капацитетот на cruise missiles од стратешка авијација беше намален, не беше запрен.
Реално сум про-Американски настроен. Според мене и многу што ги знам во САД, Кина е непријателот. Со конфликтов, Украина ќе биде разделена, а Русија ќе отиде во прегратките на Кина, со цело знаење за модерна борбена филозофија и опрема.

Без американска (и европска) помош Украина ја губи војната многу брзо.
Ама пак, Русија не ја почна војната оти Украина беше закана, ја почна војната оти НАТО/Западот сакаше воено да влези во Украина.

Скоро 4 години војна, фронтот не е поместен.
Украина губи секако, ама не ја почна Русија војната за да го освојува Донбас. Ја почна за да спречи Украинците да примат западни војски на своја територија. Ја почна за да ја направи Украина вазал/подредена земја. Ја почна за да го заштити својот најранлив дел, каде најмалку 2 пати во последните 2 века се соочила со егзистенцијална криза од непријателски војски.

Реално, дали тебе ти изгледа дека Русија има изгледи дека ќе ги оствари тие цели, знаејќи дека фронтот скоро и да не е мрднат со години, дека Западната помош за Украина нема ни најмал изглед дека ќе прекини?
100% се слагам со напишаното.

Западната помош ќе прекини кога ќе се турни корупцијата на неизбрани олигарси во Европа. Моментално, на САД им одговара, ЕУ плаќа за Американски оружја.

Kako ova go imam propusteno , kaj mi bea ocite :facepalm: .
Samo po sebe napisanoto da doagja od laik i ne e nesto posebno, partizani i germanci muabetot, ama ova da go napisi oficer i toa kako vo pozitivna smisla stvarno e epic fail.
Жити сѐ бе Владе, по кој критериум заклучи дека ликов не е лаик?
Ако каже дека Маршал, слепо да му веруваме? Впрочем какви познавања покажа како за офицер?

Мада чекај, сега ме замисли... Знаеш дека уствари може да е офицер? Денес во оваа држава веројатно глупоча и склоност кон сркање глупа пропаганда веројатно и сѐ предуслов за такво звање. Мислам после сите срања што ни ги направија а посебно во последниов четврт век - па кој нормален може истовремено да верува дека сојуз со ЕУСА е добра работа за Македонија додека можно седи со некој УЧК во иста канцеларија. :unsure:

Да Русија ќе ги оствари тие цели, Русија има поволна позиција ги има картите, економски се откина од западот и преживува подобро од грото западни земји. И тоа е најголемата сигурност и предност за оние што знаат како функционират Русите.
Како нема изглед дека западната помош нема да прекини кога таа помош е веќе значително намалена и последниве пари ЕУ држ не дај едвај ги изминаа, и колку време ќе траат тие пари и што ќе се постигне, иуште колку бирократите во Брисел што ја финансираат војнава ќе се одржат на власт со вакво темпо кога подршката на лидерите во матичните земји Германија Британија Франција на сите три заедно им е под 20%
И тоа баш како најголема причина е финансирањето на војната против Русија, а опозицијата радо би отрчала во Москва да договори трговска размена.
А и да не прекине таа помош тоа значи дека ќе прекинат Украинците па ќе треба вас да ве соберат на чело со генералот Клинтон за последниот јуриш на Москва.
Вас викам зашто јас не одам, а и овде кај што живеам досега не сретнав ни еден загреан за одење натака, на сите им е преку кур да плаќаат повисоки даноци енергенси инфлација а да ранат мигранти и финансираат војни кои нив лично не ги засегаат.

.

Ама чекај малку, можеби тоа гледаат на видео бим во генералштаб... Некој заебан circle jerk, напета атмосфера со големи боци копиум, на челата набрекнати вените и пот се слива додека гледаат руски тенкови како горат па после навиваат за духот од Киев и бабата која со тегла корнишни срушила некој Миг (некој заебан модел).

Fun times. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom