Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Супер, за кого како.
Прво, тие возачи не се ангажирани бадијала, има голема потреба од возачи и тоа од ефтини возачи.
Имам познаник кој вози, знам дека многу нашинци тоа го работат, кој се зафати со време фати доста пари. Знае англиски, но не баш добро, не може да научи кога нон стоп е на пат. Кога бев таму знам дека се криеше, возеше тури када нема многу полиција, не знам што ќе биде со него. Добар човек е, ќе ми биде жал ако го фатат.
Не се ангажирани бадијала, ангажирани се за да ги урнат цените на транспорт на Американските возачи што плаќаат данок. Јас знам доста наши што имаат камионски фирми и сакаат повисоки цени на транспорт.

Сум го рекол ова, и уште го викам, приоритет треба да им биде да регулираат престој, не пари да прават.

Не е само за знаци познавање, доста од автопатите имаат монитори со известувања за патот, дали за лоши временски состојби на патот, дали за сообрајќајка. Ако некој не знае англиски ќе убие луѓе на патот.

Еве подолу пример, ако знаеш англиски ќе почнеш да намалуваш брзина, ако не знаеш ќе си продолжиш исто и ќе убиеш неколку луѓе.
1765460510479.png

Веројатно добрознаеш како се одеше некогаш во америка. Одиш туристички, на студирање или на некој друг начин и остануваш кога ќе истече визата. Работиш на црно, но плаќаш данок, имаш социјален број, имаш мн права, освен да гласаш. Преќутно амариканците го толерираа тоа. Единствен ризик беше ако излезеш постои ризик да не те пуштат пак да влезеш, некои и 20 години не можеа да дојдат дома во Македонија, но немаше проблем да ги посетиш, полицијата знаеше када одам. Да сакав и јас можев на тој начин да останам.
Е сега одеднаш решија да ги бркаат. Разбирам дека има премногу (некој вели и дека нема) странци и дека работата отиде предалеку, но не се ни тие луѓе виновни. Системот им дозволи да влезат а не им понуди можност да го регулираат престојот , како што велиш. ти
Засега не ги бркаат белците, но верувам дека ќе дојдат и до нив.

Веројатно добрознаеш како се одеше некогаш во америка. Одиш туристички, на студирање или на некој друг начин и остануваш кога ќе истече визата. Работиш на црно, но плаќаш данок, имаш социјален број, имаш мн права, освен да гласаш. Преќутно амариканците го толерираа тоа. Единствен ризик беше ако излезеш постои ризик да не те пуштат пак да влезеш, некои и 20 години не можеа да дојдат дома во Македонија, но немаше проблем да ги посетиш, полицијата знаеше када одам. Да сакав и јас можев на тој начин да останам.
Е сега одеднаш решија да ги бркаат. Разбирам дека има премногу (некој вели и дека нема) странци и дека работата отиде предалеку, но не се ни тие луѓе виновни. Системот им дозволи да влезат а не им понуди можност да го регулираат престојот , како што велиш. ти
Многу ми е јасно како се оди и како се одело во Америка. Ако немаш документи, тогаш си граѓанин од втор ред, нема да можиш да работиш ништо повеќе од камион, ресторан и градежништво.

Тој што им кажал дека имаат права ако немаат документи, ги излажал. Знам луѓе што беа депортирани кога беа фатени пијани, со тепачки и кражба. Под Обама, не под Трамп.

Има неколку начини за регулирање престој, започнувајќи со H1B, спонзорство од роднини и брак. Од прилика 4-12 години процеси, ама тоа е инвестиција.

Ako nekoj 20 godini sedel neregulirano, verojatno sam si e kriv. Povekjeto gledaa nacin da izvadat dokumenti sto pobrzo, zasto toa bese tolerirano, ama ne i pozelno.

Okolu lord bebo

According to VIGINUM, the French agency for countering foreign digital interference and disinformation, the X account MyLordBebo is closely connected to Russia's Storm-1516 operation.
Значи Француска пропаганда го класифицира Лорд Бебо како Руска пропаганда. :)

Okolu lord bebo

According to VIGINUM, the French agency for countering foreign digital interference and disinformation, the X account MyLordBebo is closely connected to Russia's Storm-1516 operation.
И ти вака со твоите секако завидни аналитички способности... Што резонираш за изворот на тезата? Прво за изворот, а потоа и за аргументите врз кои се гради таа теза. Патем - да не заборави да ги пренесеш аргументите? Врз основа на што твојот извор ја гради тезата?

Следно, се обиде да пребараш што е тоа „Storm-1516 operation“ и кои се изворите врз кои па ја градат тезата за „Storm-1516 operation“? Да ти помогнам, нема аргументи има пропагандни натписи.

Најпосле што е важно кој стои позади акаунтот „лорд Бебо“, нели е поважно информациите што ги пренесува дали се веродостојни или не?

И само да се разбереме, секако дека Русите имаат пропаганда. Има срања и од нивна страна ама имаат една голема предност во однос на западните пропагандисти: Воопшто не мора до толку (ако воопшто) да измислуваат приказни за мали деца. Западните сами си прават антипропаганда, ебaгo 1984-та на Орвел буквално им е прирачник за употреба.
Автоматски споено мислење:

Мене само не ми е јасно, што очекуваш кога вака ќе пренесеш очигледна патка и потоа плачеш дека овде бу-ху-ху сме биле многу нељубезни и нападни кои твоите ставови... Кои ставови бре? Сркаш од најглупата пропаганда, ја повраќаш назад овде и потоа очекуваш дека истото треба да се дочека како второто враќање на Исус. :unsure:

Пензионерине на клупи разбираат геополитика повеќе од тебе. :)

Значи Француска пропаганда го класифицира Лорд Бебо како Руска пропаганда. :)
Лорд Бебо го правеа дека е од србин од Босна едно време истиве сега што тресат дека е Руски служби :D

Абе овие скроз нетокму биле бе.

Не знам зошто се жестите, не го реков јас тоа за Лорд Бебо, јас и немам профил на Твитер.
Тоа Французите, јас само пренесувам.
Како што велат Маск, Тил, Бенон и останатите, демократија и слобода на говор.

Не знам зошто се жестите, не го реков јас тоа за Лорд Бебо, јас и немам профил на Твитер.
Тоа Французите, јас само пренесувам.
Како што велат Маск, Тил, Бенон и останатите, демократија и слобода на говор.

сите се руски шпиони брат, и Трамп, Маск, Такер, сите работат за Путин.

Koj e oвој седнатиов со изреалскиот шпион и макро Епштајн?
Иии.... Кога сме веќе кај фотографии, има ли некое фото од тој лорд бебо како пијат вотка со Путлер? :unsure:

G7-kuw9XMAA04AG

Автоматски споено мислење:

.........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom