Justae Verum
Sic Semper Tyrannis
- Член од
- 22 септември 2005
- Мислења
- 3.019
- Поени од реакции
- 3.566
Не се ангажирани бадијала, ангажирани се за да ги урнат цените на транспорт на Американските возачи што плаќаат данок. Јас знам доста наши што имаат камионски фирми и сакаат повисоки цени на транспорт.Супер, за кого како.
Прво, тие возачи не се ангажирани бадијала, има голема потреба од возачи и тоа од ефтини возачи.
Имам познаник кој вози, знам дека многу нашинци тоа го работат, кој се зафати со време фати доста пари. Знае англиски, но не баш добро, не може да научи кога нон стоп е на пат. Кога бев таму знам дека се криеше, возеше тури када нема многу полиција, не знам што ќе биде со него. Добар човек е, ќе ми биде жал ако го фатат.
Сум го рекол ова, и уште го викам, приоритет треба да им биде да регулираат престој, не пари да прават.
Не е само за знаци познавање, доста од автопатите имаат монитори со известувања за патот, дали за лоши временски состојби на патот, дали за сообрајќајка. Ако некој не знае англиски ќе убие луѓе на патот.
Еве подолу пример, ако знаеш англиски ќе почнеш да намалуваш брзина, ако не знаеш ќе си продолжиш исто и ќе убиеш неколку луѓе.