А контролиран КРЕАТИВЕН хаос?Koнтролиран хаос е кога хаосот се контролира само толку колку за да излезе во твоја корист.
(шо вели теоријата на хаосот, има некои законитости како се праи или е баш хаотичен
)Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А контролиран КРЕАТИВЕН хаос?Koнтролиран хаос е кога хаосот се контролира само толку колку за да излезе во твоја корист.
)А контролиран КРЕАТИВЕН хаос?
(шо вели теоријата на хаосот, има некои законитости како се праи или е баш хаотичен)
ок, не се разбравме, ама нема врска![]()
Chaos: The Trump Doctrine for Latin America - Antiwar.com Blog
The US, under Trump, is unapologetically an empire operating without pretense. International law is for losers. A newly minted War Department, deploying the most lethal killing machine in world history, need not hide behind the sham of promoting democracy. Recall that in 2023 Trump boasted...www.antiwar.com

Moмци, дајте бе читајте наслови... Темава е за ВОЕНИ СУДИРИ.Немам линк, вчера беше на Телма, дојче веле - фокус на Европа, ситуацијата во Шпанија, кираџии кој не плаќаат ни кирија ни сметки, диво уселување во куќи и што ти не...повр3мено ја гледам шпанската серија Новите комшии, мислев напумпано за да гледа народ, испаѓа во Реалноста и бетер било....
Во право си, Не знам како отиде тука, јас во тема за Европска унија сакав да коментирам, нека брише админот...Moмци, дајте бе читајте наслови... Темава е за ВОЕНИ СУДИРИ.
Оваа тема ви треба за општи јадења бурек:
Накратко и без долги, уводи ова е тема за актуелните случувања во светот (гледани од геополитички/геостратешки или од локален аспект). Мислам дека е добро да има ваква општа тема, наспроти локално аспектираните теми за Русија, Украина, САД, итн...
Се разбира, не ми е намерата едноставно само да се нафрлаат вести, туку и да се истакне поврзувачкиот момент со глобалните геополитички настани. Од тој аспект, евентуална геостратешка анализа не е потребна, но секако е добредојдена.
Линкови кон изворите на информации се повеќе од пожелни, и би замолил да се ставаат во цитат долги цитати и големи...
- Vanlok
- Одговори: 581
- Форум: Политика и вести