А контролиран КРЕАТИВЕН хаос?Koнтролиран хаос е кога хаосот се контролира само толку колку за да излезе во твоја корист.
(шо вели теоријата на хаосот, има некои законитости како се праи или е баш хаотичен
)Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А контролиран КРЕАТИВЕН хаос?Koнтролиран хаос е кога хаосот се контролира само толку колку за да излезе во твоја корист.
)А контролиран КРЕАТИВЕН хаос?
(шо вели теоријата на хаосот, има некои законитости како се праи или е баш хаотичен)
ок, не се разбравме, ама нема врска![]()
Chaos: The Trump Doctrine for Latin America
The US, under Trump, is unapologetically an empire operating without pretense. International law is for losers. A newly minted War Department, deploying the most lethal killing machine in world history, need not hide behind the sham of promoting democracy. Recall that in 2023 Trump boasted: “Whenwww.antiwar.com

Moмци, дајте бе читајте наслови... Темава е за ВОЕНИ СУДИРИ.Немам линк, вчера беше на Телма, дојче веле - фокус на Европа, ситуацијата во Шпанија, кираџии кој не плаќаат ни кирија ни сметки, диво уселување во куќи и што ти не...повр3мено ја гледам шпанската серија Новите комшии, мислев напумпано за да гледа народ, испаѓа во Реалноста и бетер било....
Во право си, Не знам како отиде тука, јас во тема за Европска унија сакав да коментирам, нека брише админот...Moмци, дајте бе читајте наслови... Темава е за ВОЕНИ СУДИРИ.
Оваа тема ви треба за општи јадења бурек:
Накратко и без долги, уводи ова е тема за актуелните случувања во светот (гледани од геополитички/геостратешки или од локален аспект). Мислам дека е добро да има ваква општа тема, наспроти локално аспектираните теми за Русија, Украина, САД, итн...
Се разбира, не ми е намерата едноставно само да се нафрлаат вести, туку и да се истакне поврзувачкиот момент со глобалните геополитички настани. Од тој аспект, евентуална геостратешка анализа не е потребна, но секако е добредојдена.
Линкови кон изворите на информации се повеќе од пожелни, и би замолил да се ставаат во цитат долги цитати и големи...
- Vanlok
- Одговори: 668
- Форум: Политика и вести
Оваа тема ја бараш. Ако дојде до војна, тогаш слободно пиши во таа тема за ВОЕНИ СУДАРИ.е јбг @Vanlok , или отвори нова тема или кажи му на админот да брише ако толку ти смета, а прашањето е следно:
![]()
Pepe Escobar : The Global Fallout From Striking Iran
Pepe Escobar : The Global Fallout From Striking Iranwww.youtube.com
И тоа јако се тепаат, вчера 400 мртви во еден удар (воглавно Пакисан бомбардира)... Ама немам ни време ни енергија да го пратам и овој судир.Имаме судир-војна Пакистан Афганистан.
Медиумите скоро па никако не известуваат, а и двете земји се соседи на Иран каде имаме агресија од страна на САД и Израел.
Пакистан несомнено е воено надмоќен во однос на Афганикстан а судир помеѓу тие 2 земји редовно се случува ама овој пат по се изгледа природата на судирот има глобални импликации односно е од геополитички интереси на глобалните играчи.