Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Кајг,
и ти како времево, еден ден турбо функционираш, еден ден трокираш, како денес, тоа значи дека пак ќе те снема?:(

Не знам зошто оваа статија ме потсети на Очајна?

Имам многу работа, грижи, обврски, трошоци. Ми фали сон и одмор.
Сакам поголема плата. Сакам да спијам.
Ме мрзи да движам. И градов станува пак гаден и смрден.
Иу

Еднаш една босанска ме праша шо ни означувало нас Македонците Сонцето на знамето како симбол. Пошто тие имале Лиљан.
Се насмевнав и воздржав од 2 коментари:
1.Првиот дека лиљанот е симбол на Марија, пошто ко и кажал Архангелот дека Бога ја затруднил, врнеле бели лиљани од небо - симбол за чистота.
2.Второ тие од династијата на Немања, зеле моме од Франција за жена. Затоа симболот е 'нејзин' денес, како муслиманка.

А мојот симбол? Многу причини, но еве накратко зошто.
Сонцето не е обична Ѕвезда. 75% од ѕвездите во Универзумот се црвени џуџести, зрачат радијација кон планетите околу нив - не поддржуваат живот, туку го уништуваат.
Нашето Сонце е Г-Тип на златно жолта Ѕвезда, богата со метал и мирна по радијација во споредба со другите - поддржува живот на земјата.
Само 7% Ѕвезди се вакви - во цел Универзум.

1000052842.jpg

Ако тоа не беше доволно, ваквите жолти Ѕвезди најчесто умираат за само 100 години.
Нашето трае Милениуми.
И после че речат немало Бога. Сето е од него. Сето.

1000052844.jpg
1000052924.png1000052927.png

Браќата по знаме.
1000052925.png1000052926.webp

Последно уредено:
Позитив ми се деновиве Дупер со новите песни, весел ритам и со едно слушање станува зараза и повторуваш во себе.

После Мартина освен Пробај да ми бидеш се изгубија, уште една песна дали имаат што беше така памтлива.

Добро е има нешто различно во музичката сцена од преработките на Јован Јованов и бесните песни од стилот на Урбан Рекордс.

Нема веќе никаков срам кај луѓето, тотално безобразие е навлезено на секое поле. Како натпревар да е кој ќе биде поголем идиот.

Денес ме направија како јас да сум крив шо си ги побарав парите шо ми ги дужат. Ајде настрана баналните изговори нив до некаде ги толерирам, али да питаш некој а каде ти се парите вчера беше 25ти нели зема плата?:eek: И шо треба сега јас сметка да ти давам на тебе, да се објаснувам дека ми требат? Се осетив ко да сум во некоја банка кредит да барам па треба да докажувам дека сум кредитоспособен.

Ајде и на тоа да замижеш, али неможе бре бато дужиш пари а секоја вечер седнат некаде и стори објавено. Во Швајцарија во најобичен ресторан да седнеш, за двајца нормална вечера те кошта минимум 100 франака, и тоа наједноставна порција со пијачка. А батето минатиот викенд во тајландски ресторан, со готвач пред нив што ја готви храната, и парчиња месо какви што јас само на филм имам видено. Сношти Челзи-Барса седнати пак во кафана со еден куп мезе пред нив.

Епа се да ви ебам бе крв да ви ебам, преку куро сте ми веќе сите да ви ги ебам жените у уста. Ми се пцуе у фаца веќе а не на форум, можда е подобро веќе да се заврши со некои ликови за све времена па макар и отишле у курац парите, а не се малку.

Уште еднаш ако позајмам на некој пари а не ми е фамилија, да цркнам на лице место.

Последно уредено:
Да не се надврзувам ќеј,

сметај го ова ко засебен пост. Колешка романка му позајми на албанец 10.000 франкој.
Тој има осигурително друштво и кај него ја осигураше колата ко ја купи. Така се запознаја. Типот сингл, 40ет год со едно дете, таја сингл 40ет год исто со дете.
Ликот беше тежок хоштаплер, ја сетив од старт. Ама нејќев да ја критикувам.
И мота приказни, а се среќава со други жени. А таа лепотица. Швајцарци мажи ја молеле, поимотни и од него и од незе заедно. Сите ги корпоса.
Еднаш ја искритикував дека не бива работата со типот, ми се налути пола година. Сега се смиривме и ми вели му позајмила сума на ликот пошто во тесно бил со бизнисот. Лани во Април. Уште чека да и ги врати парите.
Не би позајмил на никој работоспособен бабан.
Пари се праќаат само на фамилија, и некогаш кога ќе ми излезат стории со деца што се болни. Иначе не.
Неа сум и позајмил ама ептен ја рачунам ко фамилија, ко че сум болен ко мајка ме гледала овде, била јадење да ми купи.
За 1 недела ми ги врати. Да ти ебам животот таква жена да остани без солиден партнер и Бога да и го прати првиот хоштаплер и преварант на патот.
Ако ништо друго, тврди дека повеќе не му враќала ко че и пишувал, научила дека таа заслужува подобро. Се надевам дека ова е стварно вака.
Типот има хотел во Будва. А уште ко му позајмила пари и дал адреса од брат му како 'жирант.'

Последно уредено:
Последна врста на крлежи што излегле од општествово се пензионери кои случајно научиле како да користат ChatGTP... како човек што се занимава со продажби, нема полошо од тоа да изгубиш 10-15 минути на пензионери да ги советуваш што да купат, и на крај да ти го извадат мобилниот пред лице и да се консултираат со тоа мочано ChatGPT, па уште ти прават фаци ако тоа им каже нешто различно од тоа што јас сум им препорачал да купат . Како прво одма покажуваат непочит према мене како човек, потоа како вработен кој чесно сака да си ја извади платата/лебот... Проклет нека е денот кога внуците ги научиле како да ги користат овие страни/апликации. П Р О К Л Е Т...Н Е К А...Е...!!!

Драга Кајгана,

После некој период воајерско посетување на форумов, решив и јас да се приклучам и малку да придонесам кон некоја дискусија. Планот ми е политичките теми колку е можно да ги одбегавам. Со мојата желба да почнам повторно да читам книги, некој период сега ќе се задржам на темите од литература, ама како се ќе се овива ќе видиме.
Се надевам ќе се дружиме долго. :pivo2:

Имаше еден курс шо моравме да го апсолвираме од банка. Искрено, kein Bock. Далнодирав ЧетЏиПиТи да ја тестирам колку е стварно паметна. Ја прашав на Англиски, if she could answer some questions for me? Се согласи роботицата со roll it on (или за мене роботот дека геј?). И сликав прашањата на германски, па типката за 1 секунда ми врати на германски. Одговорот беше точен. Фактот шо од англиски сврти не германски, фактот што прашањето го препозна од слика, а не натипкан текст на тастатура и фактот шо беше точна за 1 секунда, ми створи малце страв. Ама хеј нов храбар свет е тоа. Можда само стареам па затоа ми е нелагодно.
Мило ми е шо сум бил дел од светот кога луѓето уште се вљубувале едни во други, а не во машини.

Драга,

Ме подсети Шикиреа на една ситуација. Отидовме со другар ми да гледаме фудбал и во еден момент помошниот судија не го подигна знамето да сигнализира офсајд, туку тоа го направи кога се заврши акцијата на еден тим. И сега правилото нели вика дека не се суди офсајд веднаш, туку помошниот чека да се заврши акцијата, а офсајдов би приметил дека беше и апла неписмен фудбалски човек.

Стана едно старче да пцуе, да се буни што судијата веднаш не подигнал за офсајд, арно ама другар ми почна да му објаснува за новово правило. Се запени стариот почна да ни објаснува кај се играл и за кои клубови и класични приказни не сме биле родени тогаш бла бла. Другаров почна пак да му објаснува, овој старецот уште толку поцрвене ћ, се напна и му кажа сто пати "ти мене ке ми објаснуваш". Некако другаров свати дека паметниот попушта па прекина да комуницира со стариот.

Штета што тогаш немаше Чет Џипити, можеби ке ни беше од помош. :(

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom