Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Abe imase edno prashanje vo vremeto.
Shto e razlikata od Zhena i planina!

Go znaesh odgovorot?
И на двете треба да се качиш?:vozbud:
@DuskoMkd
Не можам ни да претпоставам што би ја натерало така да реагира, си го вртам вака филмот, си правам ретроспектива, од моево дејтинг искуство, и никогаш не ми се случило да се карам на прв дејт, ако не ми се допадне типот, ќе бидам културна и фина до крај, па потоа ќе расчистам преку телефон или порака, ама вака да вреѓам, не знам стварно дали е до мојава генерација, ама немам ниту слушнато за таква приказна каде од прв состанок одма се преминува на кавги и навреди. Такви кавги обично се појавуваат во подолги врски или брак, на почетокот е романтичната фаза, во која сте двајцата среќни и заљубени, мед и млекце ви тече.

E pa zatoa taka ti odi vo zhivotot!

Zhenata prvo treba da ja osvoish pa da i se kachish.
A kaj planinata e obratno
Ако заслужи ќе ја освојам, оваа тиквава исфрустрирана да ја освојувам? Па не ми паѓа на памет. И да е најдобрата и најубава на свет, каква сака да е, штом нема основна култура на муабет, на запознавање и основна почит кон машкото, не го гледа тој филм она од мене.
Автоматски споено мислење:

И на двете треба да се качиш?:vozbud:
@DuskoMkd
Не можам ни да претпоставам што би ја натерало така да реагира, си го вртам вака филмот, си правам ретроспектива, од моево дејтинг искуство, и никогаш не ми се случило да се карам на прв дејт, ако не ми се допадне типот, ќе бидам културна и фина до крај, па потоа ќе расчистам преку телефон или порака, ама вака да вреѓам, не знам стварно дали е до мојава генерација, ама немам ниту слушнато за таква приказна каде од прв состанок одма се преминува на кавги и навреди. Такви кавги обично се појавуваат во подолги врски или брак, на почетокот е романтичната фаза, во која сте двајцата среќни и заљубени, мед и млекце ви тече.
Подобро од напред да покаже вака, отколку после 10-15 години брак, барем знаеш тоа е, а не вака како тебе. Имам и еден пријател така, нема мир од жена му, ми се жали, не му се кажува кај оди, шо прави итн и не може овој ништо, го пушта животот така да тече, а имаат и мали деца...

Последно уредено:
Ако заслужи ќе ја освојам, оваа тиквава исфрустрирана да ја освојувам? Па не ми паѓа на памет. И да е најдобрата и најубава на свет, каква сака да е, штом нема основна култура на муабет, на запознавање и основна почит кон машкото, не го гледа тој филм она од мене.
Abe dete pak ce go drkash?
Abe zhena i koga veli NE, misli na da!
Ima zheni koi sakaat ednostavno da si igraat so tebe za da vecerta vrishtat pod tebe. Djabe ne ti davaat.

A ti bidi mangup i ot toa "isfrustrirana" napraj da dojdish do toa " i se kachiv"

Ushte edna prilepska pogovorka , pa ti ili uchi ili drkaj.

" Nema zheni shto ne davaat, ima mazhi shto ne znaat da si pobaraat"

Aj caos i um vo glavata

Abe dete pak ce go drkash?
Abe zhena i koga veli NE, misli na da!
Ima zheni koi sakaat ednostavno da si igraat so tebe za da vecerta vrishtat pod tebe. Djabe ne ti davaat.

A ti bidi mangup i ot toa "isfrustrirana" napraj da dojdish do toa " i se kachiv"

Ushte edna prilepska pogovorka , pa ti ili uchi ili drkaj.

" Nema zheni shto ne davaat, ima mazhi shto ne znaat da si pobaraat"

Aj caos i um vo glavata
Ти батка ми зборуваш тука за жени за привремено. Мене не ми треба таква жена, такви колку сакаш има, вечерва да излезеш сигурно ќе најдеш 10 штом шутнеш каменче. Туку има ли жена за цел живот и како до нејзе да се стигне? Вака ми изгледаш како човек во години, не знам дали знаеш како стојат работиве околу нас.

Понекогаш сакам да бидам некултурна и да се заебавам, нарочито ако типот е згоден.
Затоа значи цело време ми се курчиш ... :love:
Знаев дека со другарка ти имате слики од мене. Кажи им колкав стап имам у гаќи... :smirce:

Со една денеска се спојувам на тиндер по втор пат, и пази што ми вика, викам се "споивме пак" со смајли што се смее, па кога зема реферати да ми пишува, два три големи текста напиша, зошто сум и стиснал лајк, како тоа јас сум ја повредил и пазете си ставила во глава некое мислење за мене дека од претходниот разговор сум бил "самобендисан", викам тоа ти е многу погрешен заклучок. И тоа ми го повтори неколку пати, значи понападно девојче не сум сретнал. Викам ајде можеби се опаметила да и дадам шанса, ама не бе човече, таа почна ги тера нејзините фрустрации, ѝ викам јас само сакав да се запознаеме и не знам на кој начин те повредив со тоа, по што така запознавајќи се, од еднаш настана тишина во разговорот и после гледам таа исчезна од еднаш, ме блокира. Сега криво и било зошто јас сум ја лајкнал прв, па ѝ викам зошто тогаш сега ти ме лајкна кога си видела дека сум тој. А замислете сега на крајот па почна со навредливи зборови кон мене и тука гледате како почнав да не ја сфаќам за сериозно. И оди ти после направи муабет со вакви токсични исфрустрирани фекалии, не ми е чудно што потоа завршуваат како лезбејки или со бед бојсови.
Прегледај го приврзокот 459837
masko so masko moabet, uzas ti e pristapot.

prvenstveno trazenje kvalitetno devojce na tinder ti e ekvivalentno na trazenje na idna sopruga u striptiz bar, a ti spomna deka baras dobro devojce i partner.

mnozinskiot del od zenite na taa aplikacija se tamu za da dobijat paznja i validacija na eden klik od strana od maskiot rod i/ili da se izdupat na vecer.

ako sakas dobra dolgotrajna vrska, togas treba da najdes licnost so slicni interesi, najdobro preku svoi prijateli i prijatelki i slicno, i da se izlozuvas na situacii vo realen zivot kade sto mozes da zapoznaes lugje.

cel texting game kako masko ti e da dogovoris dejt, ne da izigravas klovn, ne da ja zabavljas, tuku da se dogovoris da izlezete, a posle toa ke imate interni sali i zaebancii koi moze da gi koristite vo digitalna komunikacija i da se dozapoznavate i odrzavate kontakt i planirate dopolnitelni dejtovi.

nikako double texting, nikoj u denot ne e zauzet tolku da sedis na delivered so saati za prasuvas "tuka li si", ili vo prevod, na nezainteresiranost ne ides so pogolem entuzijazam ponizuvajki se sebe.

krajot realno ti e uzasen, toa ke me baras mene blabla itn, nema potreba od toa, ednostavno gledas deka nema interes ili interesot ne e reciprocen, ja ostavas taka na seen i cao, so imas da i se objasnuvas.

da znaete kako zena se odnesuva koga e zainteresirana i zagreana ke sfatite deka nema potreba od nekoj ekstremen trud pred dejt, nitu pak posle, normalno, ako ima interes sprema vas, a ako nema, moze i da se ponizuvate, i glumite klovnovi i da gi zabavljate, ama gjabe.

postuvajte se sebesi prvo.

masko so masko moabet, uzas ti e pristapot.

prvenstveno trazenje kvalitetno devojce na tinder ti e ekvivalentno na trazenje na idna sopruga u striptiz bar, a ti spomna deka baras dobro devojce i partner.

mnozinskiot del od zenite na taa aplikacija se tamu za da dobijat paznja i validacija na eden klik od strana od maskiot rod i/ili da se izdupat na vecer.

ako sakas dobra dolgotrajna vrska, togas treba da najdes licnost so slicni interesi, najdobro preku svoi prijateli i prijatelki i slicno, i da se izlozuvas na situacii vo realen zivot kade sto mozes da zapoznaes lugje.
Звучи идилично така да запознае некоја жена, која може да му биде долговечна партнерка, со оглед на модерната технологија која целосно ја измени дејтинг сцената уште од пред 20 години. Мислам нека си проба, ако веќе не пробал, но се сомневам дека би вродило со плод. А еве и зошто..

Еве јас сум стара од прошли век, и имам искуство на дејтинг сцена, уште додека не постоеше Фејсбук, Инстаграм, Тиндер па дури и Мирц(кој памети), сега младите па и старите кои дејтаат, имаат многу избор на луѓе и профили и само скролаат, порано се запознававме така преку пријатели, арно ама тој што ќе ти го предложат, тој е тој, со други зборови кругот е малечок, а во него сме сите, ако не се поклопите, замена мало сутра, затоа велам, има огромна разлика, порано и со сводници и стројници кога ќе се запознаеја, склучуваа бракови и додека смрт не ги раздели беа заедно, но тие времиња се далечна историја, беа заедно поради тој недостиг на избор.

Тешко се наоѓаше замена. Сега само отвори мобилен скролни лево и десно ќе им се појават милион профили на луѓе, младиве имаат огромен избор. Тука лежи целиот проблем зошто не се ниту трудат да проработи врската, при најмала неусогласеност веднаш се бара замена, а зашто? Затоа што, зашто да не. Пристапноста до избор и лесна замена е само на еден скрол оддалеченост.

Со една денеска се спојувам на тиндер по втор пат, и пази што ми вика, викам се "споивме пак" со смајли што се смее, па кога зема реферати да ми пишува, два три големи текста напиша, зошто сум и стиснал лајк, како тоа јас сум ја повредил и пазете си ставила во глава некое мислење за мене дека од претходниот разговор сум бил "самобендисан", викам тоа ти е многу погрешен заклучок. И тоа ми го повтори неколку пати, значи понападно девојче не сум сретнал. Викам ајде можеби се опаметила да и дадам шанса, ама не бе човече, таа почна ги тера нејзините фрустрации, ѝ викам јас само сакав да се запознаеме и не знам на кој начин те повредив со тоа, по што така запознавајќи се, од еднаш настана тишина во разговорот и после гледам таа исчезна од еднаш, ме блокира. Сега криво и било зошто јас сум ја лајкнал прв, па ѝ викам зошто тогаш сега ти ме лајкна кога си видела дека сум тој. А замислете сега на крајот па почна со навредливи зборови кон мене и тука гледате како почнав да не ја сфаќам за сериозно. И оди ти после направи муабет со вакви токсични исфрустрирани фекалии, не ми е чудно што потоа завршуваат како лезбејки или со бед бојсови.
Прегледај го приврзокот 459837
Искрено јас од ова ништо не сфатив што сте си пишале, само сфатив дека ти и велиш дека она ќе те бара еден ден. Мислам дека никогаш нема да те побара. Не ми се свиѓа пристапот твој. Некако ми е незрел, и нападен.

Искрено јас од ова ништо не сфатив што сте си пишале, само сфатив дека ти и велиш дека она ќе те бара еден ден. Мислам дека никогаш нема да те побара. Не ми се свиѓа пристапот твој. Некако ми е незрел, и нападен.
Прочитај ги првите неколку реда и ќе сфатиш кој е тука нападен. Девојчето буквално на самиот разговор ме нападна зошто сум ја лајкнал прв, за потоа таа да ме лајкне, при што се така споивме. Јас реков само, а зошто ти ме лајкна за да се споиме? Каде и почнаа нејзините фрустрации, големи текстови кон мене, за тоа како претходниот пат сум и бил самобендисан(нарцисоиден) и ѝ кажав дека греши и дека не сум таков и не треба да донесува такви заклучоци за мене ниту за било кого и се извинив ако сум ѝ делувал како таков, што навистина ме чуди, дека сум, бидејќи на минатиот спој малку разговаравме, то ест таа беше како незаинтересирана, каде и од еднаш ме блокира, без причина.

Туку има ли жена за цел живот и како до нејзе да се стигне? Вака ми изгледаш како човек во години, не знам дали знаеш како стојат работиве околу нас.
Ne be batka jas ti pishuvam za site zheni voopsht. Ama izgleda ti si slabo me sfajchash.
Aj kazhi koj da ti odgovori na ova prashanje? Zhena za cel zhivot! Sekoja na ulica mozhi da bidi zhena za cel zhivot a i shto e toa za cel zhivot?

Ako denes nekoja te saka i se vi odi podmachkano koj tebe ti garantira deka po 5-10 godini taka ce ostani?
I za nekoja da ti stani "za cel zhivot" pred se treba da ja osvoish i toa ti e taa prva pogovorka. E sega nekoja saka cile mile, nekoja salam dupenje, nekoja saka da ti odi na nervi dodeka ne i pokazhish deka si prav mazh a ne mazhence. (Prashaj ja @Ocajna) . Znachi nema recepta za zhenive tie se kniga so 100000000 strani.

i ako si slab so "citanjevo" togash teshko so tvojate dozhivotna partnerka.
Moj sovet bidi iskren i otvoren, kazhi si od prv den shto sakash a shto ne sakash. Pa ako vi se pogodi hemijata tvoja che bidi.
I gledaj Mnogu mnogu da ne go tupish i preskoknuvaj gi tie temi koj ne ti se po merak i brzo zaboravaj shto te iznerviralo.

Sovet pogledni go filmot 9½ Wochen

Еј @vouager филмот тие класика, еден од најромантичните филмови што постојат, браво за изборот:bravobe:
А Мики Рурк е таму во Елемент, пред да се унакази со пластични операции.

Прочитај ги првите неколку реда и ќе сфатиш кој е тука нападен. Девојчето буквално на самиот разговор ме нападна зошто сум ја лајкнал прв, за потоа таа да ме лајкне, при што се така споивме. Јас реков само, а зошто ти ме лајкна за да се споиме? Каде и почнаа нејзините фрустрации, големи текстови кон мене, за тоа како претходниот пат сум и бил самобендисан(нарцисоиден) и ѝ кажав дека греши и дека не сум таков и не треба да донесува такви заклучоци за мене ниту за било кого и се извинив ако сум ѝ делувал како таков, што навистина ме чуди, дека сум, бидејќи на минатиот спој малку разговаравме, то ест таа беше како незаинтересирана, каде и од еднаш ме блокира, без причина.
Во животов најсрекен сум бил кога сум бил слободен.Така да не се замарај се многу,посвети се на себе си и ко шо ти кажаа погоре барај си никоја преку познаници.Батали FB тиндери.Тие служат само како егобустери.Не си го троши времето беспотреба.

@Ska Maniac
Druzhe ti da ne si? :pos:

Ова на таа моминската вечер кај шо се пофали дека ќе оди изгледа се случило.:свиркам:
Автоматски споено мислење:

Во животов најсрекен сум бил кога сум бил слободен.Така да не се замарај се многу,посвети се на себе си и ко шо ти кажаа погоре барај си никоја преку познаници.Батали FB тиндери.Тие служат само како егобустери.Не си го троши времето беспотреба.
Па ако не си среќен разведи се, никој не те држи на сила оженет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom