Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Леле леле листата на советници од сдс во Битола :popce:
Овие како унапред да знаат дека нула шанси имаат за глас па извадиле најчурук луѓе што имаат во партија.
А баш Коњот изгуби доверба во голем дел кја граѓаните ама коа нема конкуренција ќе си лапа нов мандат, единствено Габи ќе му собери некој глас.

СтеФче од подржкоњ....... брмчи ... „јас прв ова, јас прв она , јас,јас,јас, јас, јас, јас ... прв, прв, прв ...

.. е добро бе знаеме беше и прв на Месечината
... сега Илон го спрема и за прв на Марс:aplauz::kezec:

... во согласност со член 75-ѓ од Изборниот законик и обврската за транспарентно и непристрасно известување во текот на изборниот процес, официјалниот Ценовник за платено политичко рекламирање (ППР) кој ќе важи за Локални избори 2025 година.

IMG_20251010_230400.jpg

...значи средствата за рекламирање на сите партии во изборнава кампања не се лични партиски и од самите членови, туку од државниот буџет кој го полниме сите ние граѓани,

IMG_20251010_225134.jpg

... парични средства за да секој ден ни ја потечат главата правејќе не' малоумни дека сите ние немаме став и сопствено мислење и не знаеме за кого ќе гласаме или нема ич да гласаме, па тие со ова рекламна кампања, што по билборди, што по рекламен флаер и друг материјал во вид на пенкала, запалка, капа, маица, ќе не насочат за кого да гласаме.

...уште да ги најдам вкупните парични износи што секоја политичка партија или независен кандидат ги добиваат подеднакво зацртано со закон т.е. Изборниот законик, или народски кажано со наши перја се китат партиите пред нас која е поподобна да ја одбереме!

...во тој Изборен законик треба да се воведе многу важен член за сите кои учествуваат во изборната кампања со државни средства- буџетот на сите граѓани, све што ветуваат дека ќе го направат во својот мандат со закон да се утврди и доколку не го исполни ветувањето да одговара и кривично, да ги врати парите што ги добил, а не го остварил ветеното од таа изборна кампања и целосно да се острани од политичката сцена.

...е тогаш да ги видам, дали ќе кажуваат само Ќе...ќе...ќе ...ќе!

Последно уредено:
Леле леле листата на советници од сдс во Битола :popce:
Овие како унапред да знаат дека нула шанси имаат за глас па извадиле најчурук луѓе што имаат во партија.
А баш Коњот изгуби доверба во голем дел кја граѓаните ама коа нема конкуренција ќе си лапа нов мандат, единствено Габи ќе му собери некој глас.
Габи има големи шанси за втор круг. Иначе Грин била од Милевски?

Некои партии се цензурирани за да буџетските пари ги земат големите. Но нема предавање! На крајот Ние ќе победиме!
...не може да бидат цензурирани парите, Закон е Изборниот законик и има официјален ценовник, ти сега ,,цензурата" ја измисли без веза!

So ima vnatre? Pisi da odime i nie da zemame i od koja partija.

Меѓу стандард канцелариски материјал има пакетче зачин. Незнам што треба да симболизира тоа. Мене ми се падна нане, на комшијата темјан. Да си живеев во Шутка брашно и зејтин ќе добиев па ќе исукав еден бурек, али морало во центар да се живее…

... во согласност со член 75-ѓ од Изборниот законик и обврската за транспарентно и непристрасно известување во текот на изборниот процес, официјалниот Ценовник за платено политичко рекламирање (ППР) кој ќе важи за Локални избори 2025 година.

Прегледај го приврзокот 457871

...значи средствата за рекламирање на сите партии во изборнава кампања не се лични партиски и од самите членови, туку од државниот буџет кој го полниме сите ние граѓани,

Прегледај го приврзокот 457872

... парични средства за да секој ден ни ја потечат главата правејќе не' малоумни дека сите ние немаме став и сопствено мислење и не знаеме за кого ќе гласаме или нема ич да гласаме, па тие со ова рекламна кампања, што по билборди, што по рекламен флаер и друг материјал во вид на пенкала, запалка, капа, маица, ќе не насочат за кого да гласаме.

...уште да ги најдам вкупните парични износи што секоја политичка партија или независен кандидат ги добиваат подеднакво зацртано со закон т.е. Изборниот законик, или народски кажано со наши перја се китат партиите пред нас која е поподобна да ја одбереме!

...во тој Изборен законик треба да се воведе многу важен член за сите кои учествуваат во изборната кампања со државни средства- буџетот на сите граѓани, све што ветуваат дека ќе го направат во својот мандат со закон да се утврди и доколку не го исполни ветувањето да одговара и кривично, да ги врати парите што ги добил, а не го остварил ветеното од таа изборна кампања и целосно да се острани од политичката сцена.

...е тогаш да ги видам, дали ќе кажуваат само Ќе...ќе...ќе ...ќе!
Јас не знам зошто толку многу пари за вакви рекламирања додека има луѓе одвај крај со крај спојуваат, луѓе кој чекаат да бидат лечени а немаат пари да се лекуваат од некоја тешка болест. И не само тоа туку може тие пари да се искористат за нешто сосема друго за кој народот ќе има корист.

Друго не знам со кој памет мора секој избори да печатат пенкалца, тефтерчиња, упаљачи, мајци, капи, привезоци..

Фрлај пари на непотребни работи. Сето ова може да се сведе секоја партија да има испечатено примероци книга/брошура план што би се сработило и тоа да е све.

Јас гледам покрај интернетот и билбордите сеуште се лепат и плакати за избори по градови. Можеби не е тоа како на времето масовно и со лепак кој не го вади плакатот ни Бог да слезе од небото ама се лепат флаери и со селотејп.

Баш ме интересира ако тепа дуи во тетово дали ќе се префрлаат од влен истите од дуи назад?
Би требало да не. И да победи ДУИ, ВЛЕН ќе си остане во власта се до нови избори каде што ДПМНЕ ќе ја намали преговарачката моќ и ќе коалицира со ДУИ. За тоа време Левица ќе биде втора политичка сила во државата и главен опозиционер на власта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom