Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ima filmovi sto vrede da se izgledaat 2023/24/25 ili slabo
2023: Oppenheimer, The Holdovers, Poor Thing, Anatomy of a Fall, Past Lives, The Zone of Interest.
2024: Dune двојката, Furiosa: A Mad Max Saga, Anora, The Substance, Civil War.
2025: Companion, новиот Final Destination, новиот Гол Пиштол и тоа, најтапа година за филмови

IMG_1861.jpeg

Покрај Бил Мареј и екипа во оригиналните Who you gonna call, кој со здрав памет би гледал некој фем Гоустбастерс…

Него го гледав Sirãt - филм што освои нешто у Кан и се збори како еден од главните фаворити за номинација кај неанглиско говорно подрачје. Слаб филм, очекував повеќе, некаков развој, а цело време ми тераше некоја права линија…

2023: Oppenheimer, The Holdovers, Poor Thing, Anatomy of a Fall, Past Lives, The Zone of Interest.
2024: Dune двојката, Furiosa: A Mad Max Saga, Anora, The Substance, Civil War.
2025: Companion, новиот Final Destination, новиот Гол Пиштол и тоа, најтапа година за филмови

Civil War?
Ептен просечен филм.
Разбирам нема ништо квалитетно веќе некое време ама овој не би го препорачал.
А, ако не се лажам, на летербокс му имаш дадено 3/5?!

Еве според мене најдобро рангиран филм од последниве три години покрај Фуриоза.
Ко воли нек изволи, мене ми беше ептен интересен :

Се сеќавате на пред-оскаровскиот хајп на Honeyland? Е па да не претерувам, ама ова ми личи на дежа ву (патем, сајтот е The Hollywood Reporter):

Best international film:
1759954817714.png

Best documentary feature film:
1759954862652.png

Се сеќавате на пред-оскаровскиот хајп на Honeyland? Е па да не претерувам, ама ова ми личи на дежа ву (патем, сајтот е The Hollywood Reporter):

Best international film:
Прегледај го приврзокот 457727

Best documentary feature film:
Прегледај го приврзокот 457728
Го немам гледано, али мислам дека ќе биде јааакo тешко чак и до short listed да догура. За Honeyland кога даваа вакви прогнози, филмов редеше позитивни рецензии и од критика и од некои познати фаци ко Џејми Ли Кертис. За филмов има нешто позитивни рецензии од поголемиве филмски портали, али досега не освои некој американски фестивал. Да видиме што ќе направи во Чикаго и Вирџинија.

Моја прогноза е дека може да догура до shortlisted во документарна селекција, ама за меѓународен филм не. Let’s see.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom