Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга, не сум некој спанко, дури и би рекол помалку спијам од просечен човек, често и 5-6 саата ми се доволни. Ама како сум се комирал вчера, од 6 вечерта до 6 и 30 сабајле. Си го срушив рекордот од 12 саата, али затоа бев преморен, претходниот ден само 2 саата имав спиено.

Драа

Мене устфари највише ме нервира пристрасност и необјективност куде људи.
Абе ке си га брани сфое колко и да не е упрао, сс силу се праиф слепи.
Пример баџо вика најбоља населба у Скопје е Ѓорче, само затој што он живи там. Ха ха.
Некој ке е за Челзи например и сфи ке викамо еј не е пенал, а он пенал и готово.
Верски фанатици, моја религија е вистинита и крај.Господ ги дозволуе на католици кремирање, али на православни никако.
Какфа маестрална логика.
А да не зборимо за партиски штабци, кд су они на власт, абе знаеш се дешава пропуст, па минатата влада...
А кд не су, одма остафка треба да фршти ова она.

Необјективнос и пристраснот ти е блага ретардација, глупоќа на нивоу, косење сс реалну човечку разумност.

Осфестете се.

Бев на службен пат денес и се враќам накај 2 саат во Скопје, поточно 1:50 беше кога бев кај Шарлота. Ми беше во план уште од сабајле да дојдам накај 2, 2 и пол и да си дозавршам некои работи, меилови да исчитам, да вратам таму кај што треба и да пичам накај дома. Кај Олимписки бев во 3:15 и тоа е се што треба да знаете за градов, за моите меилови и мојот прекрасен петок.

Премрзнав денес драга. Трети октомври, студот во коски ми отиде. Кога дојдов дома не можев да се опоравам и да се стоплам. Преладно. А другата недела очекуваме 20 степени.

Летни работи, спакувани.
Зимски, активирани.
Капут у октомври :)
Шо е воа. Октомври изиграва декември.

Ја па обожаам ладно.
Ке се гушнемо,стиснемо и покриемо.

Дај бе не бидете пусиња.

А не да ни се зноиф јајца или да ви се спуриф клитчиња.

Ако може ова мозоков да престане да ми ја процесира песната што е тренд на тикИ токИ,оти ќе ми пукне главата
"Like sugar on my tongue" tonuge,tongue :yid:

Кајг,
цел ден ја слушам струмичанката во Германија Тина Русева, просто растури со пеењето, подобра од оригиналот, сеуште се наежувам кога го слушам нејзиниот вокал, Брааааааво, Тина феноменална си!

:oeoeoe:

Драга

Поарно работев кај едни луге повратници од странство во нивните 50~ ти , и кусур.
Е сега жената бездетна , сите пари шо ги сработила ги претворила во кувпување на брендот ,,Прада".
Секој ден се порачува од странство, разни кломпи , чизми,фустани се од најскапите и рачна изработка.
Секој ден те изгледува во што си облечен и како доагаш на работа. Коментирајќи ги сите кој какви ,,партали носел.
Респект ако носиш бренд, со ставила приоритет на тоа во животот и само тоа ти останало за радост.
Толкава несреќна кога нема да се погоди бројчето цел ден ќе плаче
.
Тогаш се полека сфаќав колку многу ми дал Бог што ме дарил со скромност,ме научиле моите сиромашни родители да ценам чувам и само да бидам во чисто облечен нека биде и старо.

Лугето кои немаат свои квалитети и не се претвориле во текот на животот во бренд со карактер , интегритет и авторитет,мора да плаќаат скапи брендови.

Ако Ви пратам слика моментално каква е сликана , ќе се исплашите ,Хепи Халовен.

Драга К,

Одвај чекав да дојди викенд, бидејќи беше многу нааапорна недела на работа. Што е убаво чувството кога ќе си легнам вечер дека утре не треба да станувам на аларм, ама осеќам дека сабајле некој од работа ќе ми го еби спијањето 102,5%...А таква ми е работата што морам да сум достапен :(

Драа

Едн пут Чолисмо ми пиша дека мене ни сфети Илија не би ме разбраја, пред некое време Стефан Коби пиша дека wot ни сфети Илија не би га разбраја што напиша там у едну тему(океј мое е дијалект, а на wot е измрдување од тазе и пјур холандски емдиемеј).

Сакам да прашам што е сфети Илија?
Најполиглота во сфетот на сфетците?

Илија се вика бе.
Илија или ти брат, никој друг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom