Политички случувања во Израел

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Јас пак нема никогаш да разберам зошто Палестинците после договорот од Осло каде конечно Израелците се договорија за решение со две држави и каде веќе почнаа да се формираат Палестински институции, се откажаа лесно од тој договор, поради тоа што Ерусалим не беше во границите на Палестина. Реално, тогаш го имаа во рака решението 2 држави, признаено автоматски и од САД и од цела ЕУ.

Израел упати закани до Европските држави кои ја признаа Палестина.Многу јака ситуација ќе биди да почнат соработка со Путин.:D Ништо не е веќе чудно и невозможно.

• Вау
Reactions: oon
Автоматски споено мислење:

Покрај Италија и Шпанија праќа воена пратња на хуманитарниот конвој.

Има некој бројки колку курбан отидоа во Газа? 100.000? 200? 300?

Читам некои извештаи од ООН. Над 650.000?

Бре па и 100.000 да се ова е чисто етничко чистење/геноцид.

Има некој бројки колку курбан отидоа во Газа? 100.000? 200? 300?

Читам некои извештаи од ООН. Над 650.000?

Бре па и 100.000 да се ова е чисто етничко чистење/геноцид.

Според извештајот од ООН, во Газа е извршен геноцид...

Турција нема капацитети да го загрози Израел како Иран со балистичките ракети. Ердоган знае дека не е рамен противник и тешко дека ќе ги прифати Хамас. Можеби Иран ќе ги прибере.
Нема потреба никој да ги прибира Хамасовци. Никој од чергарите нема жив да излезе од Газа, тоа јасно го кажа Бенџо уште кога чергарите урлаа и се радуваа за упадот и срањето кое го направија во Израел. Јасно им порача на Хамасовци дека се мртви луѓе и дека нема дупка на овој свет каде ке се скријат. А до сега, се што Бенџо кажа така и бидна, ги ништи во Газа а ги ништи и ширум светот, дури и онаму кај што мислат дека се најбезбедни. У сред Техеран, Либан.... било каде и било у која дупка да се пикнати.

Сребреница е геноцид, ама ова не е.
Незнам. За мене лично не ми треба дефиниции од ООН на масивно истребување на една група луѓе. Дали биле тоа муслимани/христијани, Босанци или вонземјанци. Газа е една масовна гробница на отворено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom