- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.950
- Поени од реакции
- 86.254
да, дека е скроз исто да се ситиш на некој морон кој го избркале од работа ради тоа што се радувал оти Чарли го убиле пред децата и од друга страна да се ситиш на некој кој го убиле пред жената и децата, само затоа што неќел да признае дека мажот може жена да биде и сл.Во првата реченица се ситиш. Во последната оправдуваш злоупотреба на моќ против некој што се сител. Ако веруваш во таков фернес, тогаш после следните избори некој што не можел да те трпи на форумот (парафразирам) смее твојот пост како сега се ситиш да го искористи како причина да те отпушти. Ако мислиш ова е фер да ти се случи тоа мене ми е многу… submissive behaviour кон посилниот, во недостиг на по-политички коректен опис за bitch. Поразително е што се наоѓа задоволство во тоа, бидејќи и да ја вкалкулираме човечката природа за одмазда и коктелот од емоции што сега го осеќаат луѓето таму, сепак останува фактот дека начинот на функционирање останува ист, апсолутно се нема интенција за создавање подобри државни механизми што би ја гарантирале слободата и правата на луѓето а и механизми што би превенирале злоупотреба на владеењето во исто време. Сега е само нивни ред со популарната девојка од маало. Океј. Godspeed.
Hey Siri, кажи ми зошто мора да има сразмерност помеѓу тие две реченици? Што пробуваме да постигнеме тука, отштета за убиството? Дали ке го регулираш со закони од 18ти век како око за око или нешто поцивилизирано не е битно, бидејќи Кимел не е директно ниту индиректно виновен за трагедијата за да биде тежината од истата leveraged против него појачувајќи го аргументот да биде отпуштен за невскусни run of the mill political jabs. Зошто се преправаш дека ова не беше медиумски hit job?
Јас на секое влегување во темава се штипкам да не сонувам за некоја паралелна кајгана. Неодамна беа цензурирањата и канселирањата од воукците за кои Scirea со ефективност и пасијата на Jake Gyllenhaal во Nightcrawler репортираше, за сега ноншалантно става твитови аinʼt it funny како отпуштаат луѓе како претходно што отпуштаа. Војводата, не најголемиот Disney фан да кажеме, кога почна пост со: “Ако во приватна фирмичка не почитуваш вредностите…” го добив тоа чувство пред будење од сонот кога кулминира со пред удирање во бетонот.
Прегледај го приврзокот 456502
У едниот случај се ситиш на некого кого го избркале од работа, у другиот на некого кого го егзекутирале пред семејството.
Никој никого не избркал од работа ради тоа што се сител другому за истото.
Не е исто да се ситиш на Кимел со милионите долари у џеб, што нема да шири пропаганда више преку таа емисија и да се ситиш на Чарли Кирк кој го убија.
Тоа и на Менетил му го објаснував. Само не контам, се праите на удрени, или стварно имате когнитивни проблеми?
На крајот од краиштата ја го вработувам, ако сакам ќе го избркам. Приватни фирми се тоа. Ете пријави го Ванлок кај што работи, со скриншот од овде и види дали ќе го избркаат од работа ради тоа што се сител на Џими Кимел, дека нема емисија више.