Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Предлогот за играч го пишав Давид Тошевски или некој уште подобар класа шпиц
Давид Тошевски хахах, стварно мислиш дека би прифатил да игра кај вас :ROFLMAO:
Намали со апетитите и сфати дека не ве бива, опстанок ќе ви биде рамно на Конференциска лига

Ќе пишам по којзнае кој пат , или 2 милиони евра буџет и бркање на сите партиски напикани во клубот од партија која е на власт во моментот , и професионални управа со менаџер на чело на клубот.

Или 150К -200К за стабилен второлигаш на средина на табела и толку треба да е влогот од општината .

Џабе пишиме тука , а немам ни волја последни години овде да пишам распад систем стара приказна .
И шо сега ако се мачиме и спасиме со опстанок , ко наредна година пак да опстанок ќе се бориме и секоја следна исто .
Автоматски споено мислење:

site sho se doneseni stranci i makedonci se totalen promashaj bash kako sho mislev znsci i tuka ranime propalici
tuka paralelno ne udira sho ne proizvedvame skoro nikakov vreden igrac, site nashi se ispod nivo duri ni na ova pomocana liga a postarite mirko, stefan se gotova pricha
sho znachi deka sme osudeni na propast i edinstveno bi ne spasilo primer para golema so nekolku skapi stranci, se drugo ke bidi izmegju prva i vtora liga

белич промашување од кој се очекуваше да ја држи средината,немање лев бек,секоја чест за кико кој покрива принудно на таа позиција,ама треба вистински лев бек,замена за мирко или подобар од него,ѓупарлаците напаѓачи во другите клубови не знам од кај ги наоѓаат ама им вршат огромна работа во оваа помочана лига

Ова сум приметил и јас, ретко некој афрички "мандинго" да заиграл во Пелистер, не се сеќавам на ниеден ако не ги сметаме оние ѓупците бразилци. А во лигава ги има многу. Ете ги кај нас пун камион...

Ова сум приметил и јас, ретко некој афрички "мандинго" да заиграл во Пелистер, не се сеќавам на ниеден ако не ги сметаме оние ѓупците бразилци. А во лигава ги има многу. Ете ги кај нас пун камион...
Гудиаби машината

белич промашување од кој се очекуваше да ја држи средината,немање лев бек,секоја чест за кико кој покрива принудно на таа позиција,ама треба вистински лев бек,замена за мирко или подобар од него,ѓупарлаците напаѓачи во другите клубови не знам од кај ги наоѓаат ама им вршат огромна работа во оваа помочана лига
Во право си не само Белиќ, сите лоши засилувањата последните утакмици освен првите каде Булатовиќ беше на висина од задачата но знајш средината требаше и планот беше да ја држи Спировски во нападот Мирко и назад линијата Егри другите беа за припомош а за Кико греота ќе го сакатат детето од шропер ,десен бек сега лев а рековме цело време дека треба салам лев бек оти сите таму ќе не бушат односно пробаат а да се игра со младинец погоре па и да згреши да има наназад кој да покрие вака сме лоши и цело време се запнаа за лев бек младинец за шпиц ич да не зборам еве ја листата кој се останати од нашите иако имаме уште едно слободно место за странец можи е поарно за наш некој па на зима да се бара странец кај шо треба ...

Инаку од денешниот пораз мора да се забележи дебито на малиот Мрмачовски кој исто како лани Давид е еден од најмладите шо играле за прв тим а во едно и двата играат за репрезентација

Штета шо лани ко беше решено првенството не добија повеќе шанса децата но помина тоа сега сакале неќеле ќе мора да ги ротираат под 21 и друга работа ако паѓаме на полусезона барем Андреј да си оди да куртули од страмот но си викам ја сфатија пораката сите во клубот дека имаат уклучено аларм оти замина возот а годинава ќе биди крвој за опстанок каде ние од сите директни конкуренти загубивме освен Брера и Шкупи мораше денес са тепаме да се кренат и вратат но нема со кој и како без душа играа во напад иста приказна а назад уште по лоши каде на трите порази примнавме 9 гола ко ќе видиш не сме ние да уграме фудбал туку пак како лани сите назад еден напред нека се турка и да одиме на 0-0 вака имаме коњи за трчање но дури примниме еден гол после распаднаа систем психички ич не спремни па и физички барем како Лобановски можи сите да ги напрајш војници да ораат по терен ако не можи нешто повеќе друго не знам шо да речам освен дека сме многу нежни но барем да играат со срце како ракометарите да даваат ќотек и кило крв да падни а не пак денес само два жолти картони на почетокот без врска дадени од судијата и толку потоа тие не тепаа низ цел терен и претрпуваше тој малиот а со години јадиме лајна дека со еден два салам играчи се прај разликата пти сите се тука некаде арно ама ние на пиар ојдовме па еве ги сега резултатите
Автоматски споено мислење:

На истито канал ја има цела утакмица некни против Арсими каде пробав пак да ја гледам не можев да издржам на крајот едино навивањето вредеше на тој натпревар си грмеја децата и штета шо ќе изгубат еден куп публика со овие порази а друго за милина да гледаш под рефлектори

Последно уредено:
ПИРО СПЕКТАКЛ ВО ЧЕСТ НА 40 ГОДИШНИНАТА

НЕДЕЛА СОБИР ВО 19:30Ч. ПАРКО КАЈ САТО!

Бидете дел од големата бакљада која ќе ги обедини сите генерации и ќе ја најави големата прослава која следи.

Повик и до сите битолчани да бидат сведок на најавениот спектакл во недела.

#КоВчераДаБеше1000009465.jpg

Лани не' спасија Кашето и Мирко, ама годинава тие ќе не’ отпаднат од лигата!
Да не земеш шпиц до сега — еј, будала работа!
И слеп човек виде дека вака не бива, ама кај нас — инает, муабети, сè наопаку.
Ние изгледа мора да удриме со глава од ѕид, па дури после да се освестиме.
Клубот? Партиска фирма, бато со години уназад.
Општинска испостава. Нема тука спорт, има само „чиј е кој“.Кога дојде Миле Димов да седи до носителот се е јасно,ако на некој не му беше до сега.
Ако дошол некој нов играч — шпиц
„А бе немало да биди бил спремен, ќе играл само две недели, после се враќал капитенот Ливаја од повреда.“
Абе тој Ливаја цела сезона не можеше топка да прими, ниту на тренинг ниту на пријателските циркузант.
И пак ќе му се чека од него за греота.
А Кашето?
Еј, да не се налутел, мора и син му да влегва во прв тим?! Тој пак во втора лига не можеше.
Па вакво нешто ни во Африка го нема!
Во Зимбабве ако ми кажиш, ќе се чуди што правиме ние тука. Синот,зетот овај со партиска книшка до лани со Костов сега овие бетер...
Да добивале шанса децата, викаат.
А кои деца бе?!
Никој не ги знае, никој не ги гледал никаде и реално не можат никој (прв тим и резерви)клуб да најдат прва лига.
Сите гледаат само едно: бродот тоне, а овие — ко да се у оркестар.
Свират! Ко на Титаник! Тонеме и некој глас не крева ,,сите" фатени.
Гол немаме дадено неколку кола.
Кој и да дојде не тепа.
А ни останаа уште четири тешки меча: Башкими, Струга, Шкендија, Силекс —
сите ќе не’ клаваат у вреќа! Да си билдаат гол разлика, шо рекоја поназад пред време си ги пишат бодовите.
А никој не сфаќа дека после ова, сите ќе платите нема кај да бегате!
И сега, плус локални избори — па уште поголема паника.
Не земајте играчи, ајде.
После четири нови порази, сите ќе си одите —
и тие што се кријат, и тие што не знаат што прават од прв до последен.
Ние сме навикнати да страдаме, што би се рекло по потешкиот пат.
Ќе одеме пак, ќе се молиме пак, ќе бараме чаре пак.
Ама вака шанса да пропуштиш поради инает, неписменост и суета —
е тоа е трагедија.Никогаш не признаваат грешка, шо скапо сите ќе не кошта.
Полоши сте и од тие „легенди“ што не мачеа пред вас.
И ајде да си кажеме право: за сè е крив Борче.
Тој ги постави, тој им даде моќ, им ги подели функциите како во општина и во клубот.
А Капинот?
Ќути. Ко пичка! И така со недели.
И за тоа — прв треба да си лета!
Потоа следува спортскиот и технички директор, кој не смее да кажуваш дали треба шпиц.
На крајот по избори да си оди, најдоговорниот секретарот од општината Борче Димитровски.
Не го заслужувате вие Пелистер и Битола клошари партиски, одете сликајте се во кампања со седум порази по ред.

Ne mozam da razberam MGP 2-1 ,Arsimi 0-4 pa so Rabotnicki 3-0 I da ne zemis spic da cekas pak da ni ja dupnat glata Baskimi vo Vtornik treba skroz da si zaminat posle Ronaldno da go zemat nema da ne spasi protiv tie od vrvot struga,skendija I slieks pa najgolem uspeh ke ni bidi prijatelskata so Dinamo Bukurest :sramezliv: luda rabota I ne pisete oti ke ve naucat koj ste da ve brkaat I tepaat :pos: pisani se na spisokot pece,joveko sega samo ke se dopolnuva ... ne deka tie se krivi ne slusaat I ne zedoja igraci tuku so se pisi na forumot I na fb :sick: samo ne znam so se zamarame nie nekolku dusi sinkir nemame drugi problemi so ispravme kriva Drina vo sportot pred se vo fudbalot

Ко дојде момент да кажва некој шо нема два грама мозок ко Мирко знајш автоматски дека клубо ќе оди в пропаст. На терен ко играч супер можи да се бори со судии со играчи.. а да кажва надвор од то.. еве го резултато.. можи да не тепа и Големо Коњари кај и да е. Не гледам разлика од Ванчо и од него. Суетни, искомплексирани и проблематични. Нека си реагира тој шо му дозволи и него и на кашкавало да глумат св. Архангел Михаил и св. Петар. Овие уште првио месец го ебаја клубо и то со досега најголем буџет шо ниедна општина не дава толку. Четири Срби носиш на почеток.. кај го има то :pos: И победа утре не ви го пери то шо го е*авте клубо и немало никаква хемија во и надвор од соблекувалната дека многу глумеле одредени луѓе. СРАМОТА!
А то со Динамо Букурешт синќир тешката работа и синќир сега уште то ни фали. Ама како викат.. Село гори, баба се чешла. Напраја хаос со играчи и со се в клубо и сега треба да се радваме дека доаѓале Динамо Б, и то треба да ни биди изгледа хајлајт за оваја сезона и да аплаудираме и да мачкаме очи за то шо е*авме засилувања и цел клуб уште од старт. Децата низ Новаци и на клупа за да играт просечни Срби и Швајци Мајци шо незнат да одат. Абе браво! Давид до небо го качвате две години а неможи да го намириса теренот. Ама то е.. србите и останатите просечни треба да играт дека ќе напрајме од нив пари од трансфери а не од децата наши од школата како шо прат сите.

Последно уредено:
@Deksi добро бе чоек како не ти се смачи на фб страната да пишиш против Вардар и Скопје? Имаш скоро 20 000 следачи на страна за ПЕЛИСТЕР, зошто воопшто се занимаваш со нив? Победваме ракометот - пуши Скопје, губиме од сите во фудбал - Вардар местеле... Навивачката група слави 40 год, фудбалскиот клуб 80 години а ти со нив да се занимаваш. Гледај за нас и батали сите други, нема ние да порасниме како клуб со то шо ке плукаме по други. Фокусираја енергијата на нас.

@Deksi добро бе чоек како не ти се смачи на фб страната да пишиш против Вардар и Скопје? Имаш скоро 20 000 следачи на страна за ПЕЛИСТЕР, зошто воопшто се занимаваш со нив? Победваме ракометот - пуши Скопје, губиме од сите во фудбал - Вардар местеле... Навивачката група слави 40 год, фудбалскиот клуб 80 години а ти со нив да се занимаваш. Гледај за нас и батали сите други, нема ние да порасниме како клуб со то шо ке плукаме по други. Фокусираја енергијата на нас.
Jas kolku so vidov nemase nisto protiv vardar samo konstatacija I razmilsuvanje deka mozi eden mestena odnosno sudijata mu eba mater I ne e za ili prot8v rabotata tuku so ova se povtoruva utre me bidime nie na red togas so prajme ?!Neka se kazi toa so ne cini I se forisra nekoja ekipa sega vardar a piarno drugi I ako ne we lazam sekogas se piselo prot8v sudii I ffm ako ne cini rabotata so treba sega da mu se kjuti neka pisi se so treba a za drugoto si vo pravo toa 40 I 80 godini mozi treba pokje vmimanie na toa no vi sekoj slucaj za drugoto ke se prodolzi sakal nekoj ili nekjel ko nema novinari I portali da pisat za glupostite neka se pisi tamu bwy neka zemi I nekoj drug da napraj strana neka pisi so saka ovde off-topic retko ima gore dolu se pisi samo za Pelister I Bitola so cat pat nekoj dupaslaci za skopjani sepak to ne e oficijalna strana tuku za zabava ,kritika I falba na sporto vo grad0t nisto pokje no po malku so drugi zboroj I jas sum admin ako na nekoj mu smeta neka kazi :kafence:

Jas kolku so vidov nemase nisto protiv vardar samo konstatacija I razmilsuvanje deka mozi eden mestena odnosno sudijata mu eba mater I ne e za ili prot8v rabotata tuku so ova se povtoruva utre me bidime nie na red togas so prajme ?!Neka se kazi toa so ne cini I se forisra nekoja ekipa sega vardar a piarno drugi I ako ne we lazam sekogas se piselo prot8v sudii I ffm ako ne cini rabotata so treba sega da mu se kjuti neka pisi se so treba a za drugoto si vo pravo toa 40 I 80 godini mozi treba pokje vmimanie na toa no vi sekoj slucaj za drugoto ke se prodolzi sakal nekoj ili nekjel ko nema novinari I portali da pisat za glupostite neka se pisi tamu bwy neka zemi I nekoj drug da napraj strana neka pisi so saka ovde off-topic retko ima gore dolu se pisi samo za Pelister I Bitola so cat pat nekoj dupaslaci za skopjani sepak to ne e oficijalna strana tuku za zabava ,kritika I falba na sporto vo grad0t nisto pokje no po malku so drugi zboroj I jas sum admin ako na nekoj mu smeta neka kazi :kafence:

Ако страната е за ПЕЛИСТЕР логично е да биди фокусирана за и околу фк рк кк...ПЕЛИСТЕР. Некогаш се промовира и бокс или кој и да е спорт шо е од градот ми е сфатливо ама до толку замарање со скопјани не ми е. Не е официјална страна ама има скоро 20 000 следачи шо е и појке од официјалната така да треба да се пази шо се објавува.

Ако страната е за ПЕЛИСТЕР логично е да биди фокусирана за и околу фк рк кк...ПЕЛИСТЕР. Некогаш се промовира и бокс или кој и да е спорт шо е од градот ми е сфатливо ама до толку замарање со скопјани не ми е. Не е официјална страна ама има скоро 20 000 следачи шо е и појке од официјалната така да треба да се пази шо се објавува.
Се објавува за нешто што е поврзано директно или индиректно и со Пелистер, затоа што и Пелистер е во истата лига. Незнам до кога ќе ќутиме и се ќе голтаме, 98% од објавите се за Пелистер, а тие 2% се токму вакви и за пркос, кога сите други молчат и само copy/paste. Ако вие сакате да ќутите, ќутете, ако нејќите да читате одследете. И да има скоро 20.000 баш ради то шо 13 години за ништо не ќутиме и тука е разликата. 13 години не ќутиме, сега да ќутиме? Таа желба нема да му се исполни на кој и да е. Поздрав и ела врати се тука, па да видиш дали се ќе ти е така сеедно или уште побурно ќе реагираш. ☘️

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom