И Димитар Трајков во Систина е добар.И јас ќе ви се придружам по се изгледа, сумњам у ова срање и ГЕРБ (плус подуеност и грчеви на стомак и констипација).
Размислувам да закажам кај проф.др. Васко Василевски во Систина, што мислите?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И Димитар Трајков во Систина е добар.И јас ќе ви се придружам по се изгледа, сумњам у ова срање и ГЕРБ (плус подуеност и грчеви на стомак и констипација).
Каква операција, ти објасни ли подетално да споделиш?И јас имам кила одма над папокот,килата се околу 2mm,имам испапчување таму,поготово ако повеќе се напрегам во текот на денот.
Цело време имам тежина во желудникот,некогаш почнуваат и да ме болат,како да ми тежат 10 кила.
Докторот рече операција ама некако не ми се оди ...
Ништо не ми објасни докторот,само рече мора да се оперира за да не се приклештатКаква операција, ти објасни ли подетално да споделиш?
Јас кај Василевски сум бил, супер доктор е, го препорачувам (друга гастро мака имам не е ова што го наведувате)И јас ќе ви се придружам по се изгледа, сумњам у ова срање и ГЕРБ (плус подуеност и грчеви на стомак и констипација).
И јас ќе ви се придружам по се изгледа, сумњам у ова срање и ГЕРБ (плус подуеност и грчеви на стомак и констипација).
Јас веќе подолго време се борам со хернијава,а плус тоа имам ерозии на желудник.Не можев да јадам ништо скоро 2,5 месеци.Ослабев 25 kg.Пијам пропафенон и мепинто заради аритмии и тахикардии.Сам открив дека целава заебанција е од желудникот.Никој од кардиолозиве не ми ја спомна таа опција.Е сега и ерозиите се голем проблем,имам и некоја течност од жолчката во самиот желудник.Дали си запознаен со ваков проблем?Да не звучам досаден но смени начин на исхрана, пробај кето (ако веќе не си пробал), батали леб, батали благо. Малку повеќе жива храна. Пробај гладување 24h еднаш во ~20 дена. Мислам вежбаше ти? Ако не вежбаш почни. Немој да легнуваш јаден. Ако веќе легнуваш подсврти се на лево.
Во исцеден сок од лимон тури пола лажиче сода на сабајле еднаш-два пати неделно. Нека изврие па дополни вода и испиј го.
Може да имаш хелико па да ти праи далги, инаку у глобала можеш да менаџираш. Ако имаш хелико може ке ти помогнат доктори со лекарства. Инаку не ти треба, реално. Освен да си направиш една гастроскопија да ѕирнат дали е се розово и уредно![]()
Вежбам и 13-14 години јадев под саат (милион пати сум јадел на сила за нели, да не страда мускулотДа не звучам досаден но смени начин на исхрана, пробај кето (ако веќе не си пробал), батали леб, батали благо. Малку повеќе жива храна.
Или можеш да пробаш да се испостиш. Биди веган една недела, види како ке ти е. Изгладни го телото, изгладни ги клетките. Може се имаш исфорсирано години уназадат.
Имаш некој иритант/воспаление поради х причина. Кај мене највеќе беа јагленохидратите. Лебот.. до ден денеска кога и да јадам леб ме подува. И оризот....
Пробај гладување 24h еднаш во ~20 дена.
Мислам вежбаше ти? Ако не вежбаш почни. Немој да легнуваш јаден.
Ако веќе легнуваш подсврти се на лево.
Во исцеден сок од лимон тури пола лажиче сода на сабајле еднаш-два пати неделно. Нека изврие па дополни вода и испиј го.
Може да имаш хелико па да ти праи далги, инаку у глобала можеш да менаџираш. Ако имаш хелико може ке ти помогнат доктори со лекарства. Инаку не ти треба, реално. Освен да си направиш една гастроскопија да ѕирнат дали е се розово и уредно
Прашај што и да ти треба или кажи што ќе излезе, има паталци на форумов![]()
Нема диети и вежби што те лечат од хернија, џабе. Ако го пржат киселини деноноќно, мора да прави гастроскопија, тоа е. Ако има хернија ќе му препишат веројатно нолпаза, во времетраење зависно од тоа колкава е хернијата, помала или поголема. Прашање е и дали мускулот кој ги блокира киселините работи како што треба или не. Тоа исто со гастроскопија се утврдува.Да не звучам досаден но смени начин на исхрана, пробај кето (ако веќе не си пробал), батали леб, батали благо. Малку повеќе жива храна.
Или можеш да пробаш да се испостиш. Биди веган една недела, види како ке ти е. Изгладни го телото, изгладни ги клетките. Може се имаш исфорсирано години уназадат.
Имаш некој иритант/воспаление поради х причина. Кај мене највеќе беа јагленохидратите. Лебот.. до ден денеска кога и да јадам леб ме подува. И оризот....
Пробај гладување 24h еднаш во ~20 дена.
Мислам вежбаше ти? Ако не вежбаш почни. Немој да легнуваш јаден.
Ако веќе легнуваш подсврти се на лево.
Може да имаш хелико па да ти праи далги, инаку у глобала можеш да менаџираш. Ако имаш хелико може ке ти помогнат доктори со лекарства. Инаку не ти треба, реално. Освен да си направиш една гастроскопија да ѕирнат дали е се розово и уредно
Прашај што и да ти треба или кажи што ќе излезе, има паталци на форумов![]()
Свесен ли си дека од хистамин се случува многу слична симптоматика и дека ноплаза не прави ништо во тој случај него фамотидин?Не се прејадувајте, не пијте газирано, повише течна храна место прженици. Нолпаза секој ден насабајле и океј ќе биде. Тоа му го кажав и на овој ѓавол но он не разбира тера инает.
Јас имам шема надабајле голтка мастика и лажиче слатко од диви смокви, од летоска додадов плус една чаша компот од вишњи(уште поубаво свежи ама тоа е кај нас дефицитарна работа)...Не се прејадувајте, не пијте газирано, повише течна храна место прженици. Нолпаза секој ден насабајле и океј ќе биде. Тоа му го кажав и на овој ѓавол но он не разбира тера инает.