- Член од
- 17 септември 2025
- Мислења
- 2
- Поени од реакции
- 0
Zdravo na site, mi treba sovet okolu postavuvanje na sistem za greenje i ladenje vo kukja od 100m2.Jss sum eden od tie sto ima vo 40 kvadrati otvoren prostor staveno klima toshiba Shorai od 24btu i odlicno si ja brka rabotata veke treta godina,go gram celiot sprat.
Za gorniot sprat zedov uste edna Toshiba Shorai premium 24btu i ke bide montirana vo 50m2 otvoren prostor i ke gree celiot sprat.Zosto da ne e mozno samo zavisi od konfiguracijata na prostorot i do moznosta za niska modulacija na klimata.
Toshibta odlicno si si ja brka rabotava snaga ima duri i ja grejam celata kuka.
E sega kako ke se snajdi Midejata toa zavisi od konfiguracijata na ptosyorot i od klimata!!!.
Treba ped klimata dovolem otvoren prostor,za da ne se gusi da ima kade da izduvuva i niska modulacija.Za midejata od 24btu ne sum bas siguren deka ke ti ja brka taa rabota zosto gi nema sposobnostite na Toshubata od 24 btu.
Kukjata vnatresno e celosno sredena a od nadvor treba da se postavi fasada. Kratko kazano sistemot ke se postavuva od nadvor pod fasada.
Koe e popametno resenie multisplit sistem klimi ili pak toplinska pumpa so fenkojleri?