Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Бараме одговорност од Декси ака управата.
Можиш да бараш ко ќе ми падни 7ка на лото ама Германско и ко ќе го земам клубот
Денес второ полувреме МИЗЕРИЈА, како првпат фудбал да играт, не ми се верва, и примат гол и како да е крај на светот, како да нема уште 30 минути...
Денес освен Кице НИКОЈ не заслужи прелазна оценка, неможам да си простам дека 0-4 изгубивме од факинг Арсими, а далеку дела се лоши и дека имаат лоша, ама дека во Битола ќе земат бод или па три... ни во најлошиот сон неможеше да ми дојди... ама ако, нека се приземјат сите, нека се освестат малце и нека напрат нешто заедно за клубот. НАПАЃАЧ ни треба одма замена за Мирко, ние со и без Мирко сме друга екипа... нема дуел кој да земи, кој да задржи, кој да протури НЕМА, нас ни треба 24/7 таков Шпиц, не само нас на секоја екипа и сите ги имаат... Кај нас напред сите се по 160 цм високи, можи имаат други предности, ама шпиц се знај шо е...
Убо е шо ќе мора пред и после секоја утакмица да има има изјави па така, со многу појќе тежина ќе биди секоја утакмица за сите, а да нема... нема да можи... само штета шо на изјавите пред и после утакмица нема чоек, а не па појќе прашања да постават...

Абе ,,брат " титула имаат и Победа, Ренова,МЃП европа играле Милано,Беласица,Турново,Цементарница,Металург,Пандев еве сега Струга но знај кај завршија и како сите тие то ќе биди следно со Струга а после сте вие на ред ко че крени раце Дестани тоа е разликата меѓу Пелистер,Вардар и сите други !
А кај нас се знае ќе решат во белата палата ако се смилуваат да ни дај куп како лани на другарите друго чаре нема топката кај нас е само во боја и то партиска од 1992 па наваму со ретки исклучоци се знај пола се решава надвор од терените преку ффм и власта па ти види сега проблемот е шо кај нас не чинат работите без разлика шо се решава на друго место ние не прајме чекор напред туку тапкаме во место 80 години

Shkendija za vas e Arsimi brat :cool:

Не плачете не жалете , ние играчите ги перевме и пеглавме по дома до таму бевме дојдени неколку сезони,ова вашето е ништо и сте на коњ,пари имате плата земаат играчите добри сте.
@Goran Bt кој приватњак го бараш да ти дојде жити се ,некој турчин како кај браќата ваши па да незнаат каде е,седете си мирни имате обезбеден опстанок сезонава за Европа тешко преку куп евентуално.

Можиш да бараш ко ќе ми падни 7ка на лото ама Германско и ко ќе го земам клубот
Денес второ полувреме МИЗЕРИЈА, како првпат фудбал да играт, не ми се верва, и примат гол и како да е крај на светот, како да нема уште 30 минути...
Денес освен Кице НИКОЈ не заслужи прелазна оценка, неможам да си простам дека 0-4 изгубивме од факинг Арсими, а далеку дела се лоши и дека имаат лоша, ама дека во Битола ќе земат бод или па три... ни во најлошиот сон неможеше да ми дојди... ама ако, нека се приземјат сите, нека се освестат малце и нека напрат нешто заедно за клубот. НАПАЃАЧ ни треба одма замена за Мирко, ние со и без Мирко сме друга екипа... нема дуел кој да земи, кој да задржи, кој да протури НЕМА, нас ни треба 24/7 таков Шпиц, не само нас на секоја екипа и сите ги имаат... Кај нас напред сите се по 160 цм високи, можи имаат други предности, ама шпиц се знај шо е...
Убо е шо ќе мора пред и после секоја утакмица да има има изјави па така, со многу појќе тежина ќе биди секоја утакмица за сите, а да нема... нема да можи... само штета шо на изјавите пред и после утакмица нема чоек, а не па појќе прашања да постават...
Не напиша збор два за спортскиот директор твојот миленик, вака треба да изгледа ПЕЛИСТЕР. И ти треба да се застрамиш за хајката што ја водрше лани а сега ни збор ни ништо што засилувања погоди Мане ама ич го немаш пофалено.

Не бе ние лошо му мислиме бараме преку леб погача за куро здравје три месеци велиме фалат играчи останавме без ниту еден класичен напаѓач на најважните четири пет натпревари за да нема конкуренција капитенот а во едно и спортски директор сега јас ќе бидам крив дека четири гола ни дадоја и реков ова со рефлекторите е терет за нас а повеќе докажување за гостите оти нема кај нас во екипата менталитет и некоја будала со мадиња да ја крени екипата за измените поарно да не влезеја за тоа не праевме претходно страмота сите треба да се казнат од стручен штаб до сите играчи за овај пораз но реков и вчера истото ќе биди и со работнички не зборам за инает се гледа дека не можиме дека фалат играчи ама по разбираме ние ете има кој разбира дадено се ќе посерат како сите претходно ќе ги издржиме и овие како сите до сега се знај после ќе клат рака од ффм но страмота и греота е ова за град0т ,гледачите и навивачите еј факинг арсими ни даде четири за џабе сликање дресој автобуси и стадиони резултатите се најважни тиквари а тие без играчи ги нема ша сега сс знај прв ќе лета капинот а после мирко и на крај управата!
Ме интересира поради која причина си ја ставил еднана запирка во долгометражнава реченица :D

Не плачете не жалете , ние играчите ги перевме и пеглавме по дома до таму бевме дојдени неколку сезони,ова вашето е ништо и сте на коњ,пари имате плата земаат играчите добри сте.
@Goran Bt кој приватњак го бараш да ти дојде жити се ,некој турчин како кај браќата ваши па да незнаат каде е,седете си мирни имате обезбеден опстанок сезонава за Европа тешко преку куп евентуално.
Koj be vie ste peglale igraci po doma,netuku tresi zeleni.Upravata spored vas mu ja pusta utakmicata vo posledno kolo na najgolemiot rival za dobroto na mak rakometor I vie ni eden samar ne ispukavte,zasto?Oti taka vi rekoja od partija.Vie ste ko brakata vasi preku rekata,tie se poslusnici na Amerikancite vie kuropusaci na vmrovcite I edenite I drugite reagirate na dugme.

Не напиша збор два за спортскиот директор твојот миленик, вака треба да изгледа ПЕЛИСТЕР. И ти треба да се застрамиш за хајката што ја водрше лани а сега ни збор ни ништо што засилувања погоди Мане ама ич го немаш пофалено.
Од каде мој? Од дома да не го донесов? Освен шо се пиша за него, Борче Маневски и Новевски, да се слушни гласот на сите за нив, јас не го кладов ниту од дома го однесов, а и после 5 утакмици многу брзо заклучоци се носат, многу брзо се заборава дека екипата остана со 7 играчи во Јуни и дека се сите нови, дали ги бива или не најрано во Декември, макар шо фудбалот е јавна работа па ќе се види многу порано. Клубот е за 200% мрднат од мртва точка, 190 дреса во сите 80 години заедно се немаат продадено и притоа ниту еден така даден, се на фискална. Клубски автобус итн. следат уште многу работи шо треба да се напрат си има клубот управа и Мирко покрај играч е и тој шо пренесува многу работи од големите клубови... И достата со тие претходните, тие беа 2 и пол години АБОЛИЦИРАНИ, БЕЛИ МЕЧКИ не гибнати и тие истите сме ги барале јавно и за на чело на ФФМ ама тие т.е Митко сам се заеба шо застана во одбрана на најтесното друштво и тие му ја скроја капата, ни Декси, ни Горан ни Мирко, сами тие. Поразот од Арсими е КАТАСТРОФАЛЕН ама не е крај на светот, се продолжува понатаму, ќе видиме како ќе биди и да, страната доби 2 админи само за фудбалот и имаат целосна слобода така да ако има уште некој шо сака да пиши и анализира, критикува и фали нека ми се обрати слободно, ама нема таква будала така да седи мирен арен си... Минимум 4 бода од следните 2 натпревари и таман ќе е се

Ме интересира поради која причина си ја ставил еднана запирка во долгометражнава реченица :D
За да се чудат улајте :ROFLMAO:
Автоматски споено мислење:

Му се згреши.
Не е вистина ,намерно беше дали ќе запримети некој :pos:

Не ми го гибајте старио ќе ве :uzi:
Остај ги во право се толку ми е сколијата јбг важно да читаат како тие сите шо читаат од клубот и дури не прат психолошки профил немам гајле

Од каде мој? Од дома да не го донесов? Освен шо се пиша за него, Борче Маневски и Новевски, да се слушни гласот на сите за нив, јас не го кладов ниту од дома го однесов, а и после 5 утакмици многу брзо заклучоци се носат, многу брзо се заборава дека екипата остана со 7 играчи во Јуни и дека се сите нови, дали ги бива или не најрано во Декември, макар шо фудбалот е јавна работа па ќе се види многу порано. Клубот е за 200% мрднат од мртва точка, 190 дреса во сите 80 години заедно се немаат продадено и притоа ниту еден така даден, се на фискална. Клубски автобус итн. следат уште многу работи шо треба да се напрат си има клубот управа и Мирко покрај играч е и тој шо пренесува многу работи од големите клубови... И достата со тие претходните, тие беа 2 и пол години АБОЛИЦИРАНИ, БЕЛИ МЕЧКИ не гибнати и тие истите сме ги барале јавно и за на чело на ФФМ ама тие т.е Митко сам се заеба шо застана во одбрана на најтесното друштво и тие му ја скроја капата, ни Декси, ни Горан ни Мирко, сами тие. Поразот од Арсими е КАТАСТРОФАЛЕН ама не е крај на светот, се продолжува понатаму, ќе видиме како ќе биди и да, страната доби 2 админи само за фудбалот и имаат целосна слобода така да ако има уште некој шо сака да пиши и анализира, критикува и фали нека ми се обрати слободно, ама нема таква будала така да седи мирен арен си... Минимум 4 бода од следните 2 натпревари и таман ќе е се
Клубот е мрдант но по стоти пат најважни се резултатите а за нив требат играчи нека си земат плус ко можеја да дат изјава дека милион евра е буџетот сега нека си бараат плус шпиц оти капитенот е повреден за утакмиците кај шо требаше да напрајме разлика во бодој

Сега со Работнички мора да тепаме и крв да падни ако треба два црвени да јадеме важно да играат машки и глај нека летаат нив му е важно шо немаат победа и само еден даен гол нас исто после дебаклот од арсими шо значи крвој ќе биди утакмицата и најважно кој ќе отвори со гол а за странта џабе му се правдаш тука и на фб не вреди поарно да си ти од колку некој друг шо беше а никој не го знаеше оти ништо не се работеше така да крцкај си ;)

Последно уредено:
Анти Декси ле, анти Декси ле, Анти Декси леее.

#УправаНапоље

@Deksi @Goran Bt Si ja pikate glata so budali se raspravate vo fudbalot a gi znajte site raboti skoro vo site sportoj i edinstvena mana e so selektirate koj informaci ke gi pustite vo javnost koj ne ama i za to ve razbiram samo ne razbiram da branite postojano nekoj ne vidov od vas ni zbor deka princezata spirovski e donesn zaradi vmroto i ako nikoj go nejki ne samo v natre vo klubot tuku i bitola ne kazavte zbor deka kaseto prva prilika si go vrati sin mu i ako ne e ni za vo novaci deteto zamina kostov so sin mu dojde kaseto da si go vrati nigde ne e promoviran kako staro nov igrac go pustame andrej koj da sam pobaral da si odi ama to e taka posto ne dobivase minutaza duri na david balkanot mu se poklonva ovie ovde ne go igrat i znajte dvata za ova ama kjutite znam deka i dvata go sakate klubot pokje od site ama znam deka i dvata ste selektivni a na vas se nadeva bitola posebno ko ke za fudbalot vo prasanje onie emlicidite vo rakometot na celo so maliot hazbi koj uspeal i legendata na klubot koko da go izbrkat oti bese najgolem rabotnik ama kradel zabegana rabota na zoran i cile kolku mozi da mu ukradi nekoj si znat tie samo osven goran koj vo rek mu ebam mater ama to e druga tema sega fudbalot pred izbori bajki vecerni piknati site vmrovci vo vip loza kazete mu na borce deka e vo stabot tuku na stadion i deka se znaj koj e vip loza a ne privatna zabava i mitinzi ako se izgubi so rabotnicki prvo mirko da si odi toj vie so go donesovte ili po vasa inicijativa toj koj vo 1 godina pokje od 7 meseci e povreden samo prvite 6 meseci izigra i neka ne misli deka ckembari se so nego ckembari se so klubot ne se ni so mirko borce kapinot goran dejan tie se so klubot i poedincite koj mislat deka se nad klubot kako nasiot livaja prv ke go jadi ama nikogas nema poke da se vrati neka odi vo dinamo neka bidi sportski od vas dvata cekam odgovori ke vi pisam pak za nekoe vreme do togas da soberime nekoj bod

Дарко

@Deksi @Goran Bt Si ja pikate glata so budali se raspravate vo fudbalot a gi znajte site raboti skoro vo site sportoj i edinstvena mana e so selektirate koj informaci ke gi pustite vo javnost koj ne ama i za to ve razbiram samo ne razbiram da branite postojano nekoj ne vidov od vas ni zbor deka princezata spirovski e donesn zaradi vmroto i ako nikoj go nejki ne samo v natre vo klubot tuku i bitola ne kazavte zbor deka kaseto prva prilika si go vrati sin mu i ako ne e ni za vo novaci deteto zamina kostov so sin mu dojde kaseto da si go vrati nigde ne e promoviran kako staro nov igrac go pustame andrej koj da sam pobaral da si odi ama to e taka posto ne dobivase minutaza duri na david balkanot mu se poklonva ovie ovde ne go igrat i znajte dvata za ova ama kjutite znam deka i dvata go sakate klubot pokje od site ama znam deka i dvata ste selektivni a na vas se nadeva bitola posebno ko ke za fudbalot vo prasanje onie emlicidite vo rakometot na celo so maliot hazbi koj uspeal i legendata na klubot koko da go izbrkat oti bese najgolem rabotnik ama kradel zabegana rabota na zoran i cile kolku mozi da mu ukradi nekoj si znat tie samo osven goran koj vo rek mu ebam mater ama to e druga tema sega fudbalot pred izbori bajki vecerni piknati site vmrovci vo vip loza kazete mu na borce deka e vo stabot tuku na stadion i deka se znaj koj e vip loza a ne privatna zabava i mitinzi ako se izgubi so rabotnicki prvo mirko da si odi toj vie so go donesovte ili po vasa inicijativa toj koj vo 1 godina pokje od 7 meseci e povreden samo prvite 6 meseci izigra i neka ne misli deka ckembari se so nego ckembari se so klubot ne se ni so mirko borce kapinot goran dejan tie se so klubot i poedincite koj mislat deka se nad klubot kako nasiot livaja prv ke go jadi ama nikogas nema poke da se vrati neka odi vo dinamo neka bidi sportski od vas dvata cekam odgovori ke vi pisam pak za nekoe vreme do togas da soberime nekoj bod
Се сложувам со се тоа и јас истото го зборам уназад не знам од каде селективни информации дека сум пуштал но за имиња не пишам дека стефан бил на сила донесен и за кашето и другите оти ако почниме така ќе треба за сите да се кажи и се вратиме на ланскиот муабет дека освен Егри,Мирко и Кице другите можибда си одат од новите не знам можи е рано да се отценат и ко почна за имиња кажи и дека Мики го вратиле на Пеце братму да тренира со нас знајш ме можам то да го пишам се шо мислам оти сите се наши деца Битолски деца и сите ги сакам и му посакувам успех но дека ја претеруваат со мој ,твој е вистина и не знам оти викаш дека си ја пиикам глата ме сум управа јас нешто само чкембар од странство една будала шо го сака клубот ништо поќе или помалку ниту сум некој фактор ниту сум бил во клубот си има управи ,стручен штаб и играчи а за да собериме бодој ќе биди тешко ако не дат сите 200% и баш ми е мило шо пиша оти се читаат и само мене ми се лутат дека сум бил против ши ти знам Мирко се лутел ,Борче и другите...

P.S.а за ракомето ич не ми се збора да уживаме додека трај после ќе му ја думаме друго чаре нема

P.P.S.инаку ми иди некогаш да си напрам лажен профил да пишам се шо мислам и знам ама педерски е то не ме личи на годините скриен да ги кажвам работите на форумот но верувај дека се ова е кажано во лице на сите тоа да бидеш сигурен не можам да клавам приватни разговори и муабети

На фотографијата која деновиве ја сподели Слободан Д., се генерацијата на битолчани и екс фудбалски легенди на Пелистер кои се родени 1950 година и подоцна.

Димчевски, Богоевски ,Упалевски, Димовски , Тристовски , Питошка , Бошевски, Ристовски , Ташков, Славковски и Баљаровски (на фотосот) се првата генерација на ФК Пелистер која се пласира во тогашната Втора Југословенска фудбалска лига за прв пат.

Добрите познавачи од битолската спортска чаршија сигурно се сеќаваат на нашите битолчани кои сега уживаат во нивните пензионерски денови но и со радост се присетуваат на нивните златни фудбалски и спортски времиња кога ги бранеа боите на битолски Пелистер, периодот после 1973, 1974 година.

1000021797.jpg

Последно уредено:
Не замарај, ти кажав пред некое време, ДМ, кафе/пиво муабет и бујрум, до тогаш празни муабети.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom