Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
се повеќе се заострува работата со Украина,на странските медиуми се чита се по отворени можности за ескалација од светски размери, кај нас се и сешто и ич не е на арно.Пред некој ден на еден поткаст се спомна за премиерот Мицковски дека ќе бега во Виена каде и има стан и со поголемо пакетче на пари.Ние македонците со под просечни примања и без некој видик на по добро тука во Македонија треба да се запрашаме колку е точно и какво сценарио да очекуваме.Стварно е тема за размислување до колку е точна информацијата од поткастот...
Кој поткаст?

Кој поткаст?
На интернет врие од такви поткасти,
Кој сакаш слушај исто се тртомуљи, на форумов се утепавме од следење на процесите и објаснувања дека работите не одат на арно ама на поткастот некоја шупелка нешто се ...., голема вест.

На интернет врие од такви поткасти,
Кој сакаш слушај исто се тртомуљи, на форумов се утепавме од следење на процесите и објаснувања дека работите не одат на арно ама на поткастот некоја шупелка нешто се ...., голема вест.
јавно на медиум не може така лесно да се пласира вест.Се има одговорност иако кај нас не функционира.Јас им верувам.

се повеќе се заострува работата со Украина,на странските медиуми се чита се по отворени можности за ескалација од светски размери, кај нас се и сешто и ич не е на арно.Пред некој ден на еден поткаст се спомна за премиерот Мицковски дека ќе бега во Виена каде и има стан и со поголемо пакетче на пари.Ние македонците со под просечни примања и без некој видик на по добро тука во Македонија треба да се запрашаме колку е точно и какво сценарио да очекуваме.Стварно е тема за размислување до колку е точна информацијата од поткастот...

јавно на медиум не може така лесно да се пласира вест.Се има одговорност иако кај нас не функционира.Јас им верувам.
Ама верувај им не реков да не им веруваш,
Само реков дека дека тие таму кои и да се се обични шупелки и препишувачи.
И не е ескалациај од светски раззмери ами се работи за можен судир помеѓу САД+УК+Гер+Фр (и еден куп вазали-колонии и сл) некаде околу 49 земји кои се околу 15-20% од светското население против првенствено Руската Федерација па и Китајо и уште неколку земји (оние што селедат знаат кои), значи нема свестки размери ама има светски последици.

Ама верувај им не реков да не им веруваш,
Само реков дека дека тие таму кои и да се се обични шупелки и препишувачи.
И не е ескалациај од светски раззмери ами се работи за можен судир помеѓу САД+УК+Гер+Фр (и еден куп вазали-колонии и сл) некаде околу 49 земји кои се околу 15-20% од светското население против првенствено Руската Федерација па и Китајо и уште неколку земји (оние што селедат знаат кои), значи нема свестки размери ама има светски последици.
во ред е,кој како но сепак вест во етер не е така лесно да се каже било од свиркачи или од лична побуда.А за ескалацијата по мене е она што ми одговори е како филмот Don't Look Up.

во ред е,кој како но сепак вест во етер не е така лесно да се каже било од свиркачи или од лична побуда.А за ескалацијата по мене е она што ми одговори е како филмот Don't Look Up.
не сум го глеал филмот, одам да го гледам па.... :)
Автоматски споено мислење:

@fox505 претпоставувам на овој филм мислиш

одгледав некои 15 минути доволно за да одговорам.

Пожелно би било пред да се гледа било кој филм од преку барата, а и за другите важи, да се погледне ова видео кое е само 10 минути ама е многу поучно за тоа како да се гледа на филмската индустрија.

Па како сакаш, инаку филмот е солидно направен си има своја приказна се баарт лујџе да .....

Последно уредено:
Овој играл Need for Speed или спинува Златев?
Вистина е, едниот удрен е посериозно повреден, се бори за живот.

Вистина е, едниот удрен е посериозно повреден, се бори за живот.

Во веста од мкд.мк прво и веднаш е осудена Лефица а и овој Јанчев.
Пишува тој ја “предизвикал“ несреќата, од каде им се овие податоци, кој ги брифира?

Како и да е на сите кои водат кампања против ова партија ова ќе им дојде како кец на десетка.

Ако навистина предизвикал несреќа со тешки последици овој треба да си одговара и не знам зошто потреба од политизирање, мислам знам ама не ми се допаѓа, инаку да се надеваме дека судот берем во овој случај ќе донесе решение според доказите и реконструкцијата која ќе се прави. Знаеме каков суд имаме ама во случајов може да суди според закон и докази, нема вмешани од вљаст и вљаст.

Ако е крив да си одговара колку што треба,ама како бе 16 годишник вози мотор во 00.50 минути со 13 годишна сопатничка.И родителите на двете дрца би ги осудил исто како и овај пратеников

Демант од Левица:

Сообраќајната несреќа се случила ноќеска по полноќ, при удар на нерегистриран и неисправен моторцикл без светло, управуван од малолетник без возачка дозвола и без заштитна кацига, кој возејќи со неприлагодена брзина на патот, практично се забил во совозачката врата на автомобилот управуван од пратеникот Јанчев, кој во тој момент имал вклучен жмигавец за вртење десно (види слика од лице-место).

jancev.webp

Според досегашните информации на очевидци, пратеникот управувал со возилото совесно, согласно сообраќајните правила и прописи, односно со пропишана брзина и НЕ бил под никакво дејство на алкохол (бидејќи Јанчев воопшто не ни пие алкохол)! За жал, несреќата се случила за миг и практично не можела да се избегне, по што пратеникот на Левица постапил сосем присебно и одговорно и самиот лично повикал полиција и Брза помош, која на местото на настанот пристигнала дури по 40-на минути.

Ако е крив да си одговара колку што треба,ама како бе 16 годишник вози мотор во 00.50 минути со 13 годишна сопатничка.И родителите на двете дрца би ги осудил исто како и овај пратеников
Еве како:

Кога веќе сме на тема корупција:

Македонијо, чао.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom