Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Od kaj da znam jas za koj si glasal togas. Jas gledam izborni rezultati koi ja otslikuvaat izbornata zelba na gragjanite so pravo na glas, a taa togas bese takva kakva sto bese. Jas gledav nemiri po ulici vo site makedonski gradovi koi mu prethodea na tie izbori, a ne samo vo Tetovo, Gistivar, Debar. Posle gledav lokalni izbori posle toa kade pak gragjanite si glasaa kako sto si glasaa i nemase nikakvi nemiri nikade. Posle imase uste edni parlamentarni kade pak gragjanite si glasaa kako sto si glasaa.
Sto ti si gledal stvarno ne znam.
Нема да се објаснувам со тебе, сто пати на оваа тема сум ти одговорил, сите го знаат шлајмот што протестираше, сите ги знаат предизборните лаги на заев, и сите знаат кое малцинство гласаше за сдс.
Ти плукај си по својот род.

А што си ти нешто? Анкетар? Убаво ти пишува за кој сигурно нема да гласам.
Onaka be, me interesirase. Mozi ater za tebe i jas za nego/ niv ke glasav. Bas me interesirase koi bi bile tie politicki ljumferi :cautious:
Krckaj si be Kiko, vaka po muabetite so gi teras ke da si za Gabceto ili Poinaku. Samo cisto informativno Gabceto ni oddaleku ne e ljumferce ;)
P.s Spanakjot kolku so znam umren e oddamna.
Автоматски споено мислење:

Нема да се објаснувам со тебе, сто пати на оваа тема сум ти одговорил, сите го знаат шлајмот што протестираше, сите ги знаат предизборните лаги на заев, и сите знаат кое малцинство гласаше за сдс.
Ти плукај си по својот род.
Severdjanite ne se moj narod :toe:
Ti be druze skaran si so statistikata i realnosta a ?
Imase nekolku izborni ciklusi posle i za site imas statisticki podatoci. I da si bil vo podrum site ovie godini, pristap do internet imas. Zagrej si go stolceto malce i sraboti si ja domasnata, ne tuku se glupiraj bez potreba za raboti koi mozes so 5 klika da gi proveris i sam da se uveris. E sega ako si resil da zivees vo nekoja tvoja fantazija, toa si e tvoe, no toa ne ja menva realnosta.

Он е таков како што непријателите на Македонија сакаат да биде.
Ne postoi toa povekje, sega sme severdjanija. Pasos, licna karta imas? Imas sega skoro izvadeno nekoj dokument, izvod od kniga na rodeni, drzavjanstvo, bilo sto. Vesti novosti pratis kolku tolku ili si zivees vo nekoj svoj paralelen univerzum ?

Последно уредено:
Onaka be, me interesirase. Mozi ater za tebe i jas za nego/ niv ke glasav. Bas me interesirase koi bi bile tie politicki ljumferi :cautious:
Krckaj si be Kiko, vaka po muabetite so gi teras ke da si za Gabceto ili Poinaku. Samo cisto informativno Gabceto ni oddaleku ne e ljumferce ;)
Владе, Габи во моментов е Претседател на Совет, а јас реков дека ќе гласам за некој што НИКОГАШ и на никој начин немал никаква функција.

Владе, Габи во моментов е Претседател на Совет, а јас реков дека ќе гласам за некој што НИКОГАШ и на никој начин немал никаква функција.
E pa steta togas so Spanakjot predvreme ni zamina. Idealen kandidat bi bil. Nema veze, ko ke otkries za koj ke glasas kazi, mozi i jas za nego ke glasam.

Severdjanite ne se moj narod :toe:
Ti be druze skaran si so statistikata i realnosta a ?
Imase nekolku izborni ciklusi posle i za site imas statisticki podatoci. I da si bil vo podrum site ovie godini, pristap do internet imas. Zagrej si go stolceto malce i sraboti si ja domasnata, ne tuku se glupiraj bez potreba za raboti koi mozes so 5 klika da gi proveris i sam da se uveris. E sega ako si resil da zivees vo nekoja tvoja fantazija, toa si e tvoe, no toa ne ja menva realnosta.

Ne postoi toa povekje, sega sme severdjanija. Pasos, licna karta imas? Imas sega skoro izvadeno nekoj dokument, izvod od kniga na rodeni, drzavjanstvo, bilo sto. Vesti novosti pratis kolku tolku ili si zivees vo nekoj svoj paralelen univerzum ?
Ne pratim novosti druze, nema veze, skontao sam te.

Ме потсети на дпне, шиптаpска партија која 2/3 од независноста е на власт и за тоа време ја погреба Македонија заедно со нејзината лева рака сдс, успешно преправајќи се дека се некои "патриоти"

1000002529.jpg

Бугарите од вестимак се тешки шизофреничари, стават две слики и си ги побиваат аргументите сами, бугарин е дијагноза.
Прегледај го приврзокот 455726
Прегледај го приврзокот 455727
:tvg: :pos: :lolzz:
ова вестимак, како што спомна, е тешка блгарска пропаганда. Еднаш го отворив пред пола месец, гадно.
Инаку и сербите не се подалеку (Кајмакчалан, Битољ?).

А згора на се, отсега натаму во влада ќе се збори на англиски

ова вестимак, како што спомна, е тешка блгарска пропаганда. Еднаш го отворив пред пола месец, гадно.
Инаку и сербите не се подалеку (Кајмакчалан, Битољ?).
Исти к различно пакување.

Ова е клучниот проблем, кај нас се уште не се РАСКРИНКАНИ ниту УДБАШИТЕ , ЛУСТРАЦИЈАТА ја Забранија...

Овој играл Need for Speed или спинува Златев?

Многу наивни и глупи луѓе живеат кај нас, и кога знаат дека грешат пак ќе бидат комуњари до смрт, за во држава која секогаш некој од соседите измислува драми и кризи скоро секое тромесечие од некој катаклизмичен карактер пак се прават комуњарите слепи и секогаш работат против својот народ, јас разбирам дека има многу аполитични но тие се мал број во оваа држава, за овие албанско бугарски служби што роварат заедно со сдс не треба да има прошка, секој што мисли дека пожарите не ги палат бугараши или албанци не живее во државава, буквално на протестите за Вардариште основачот на Клубот Ванчо Михајлов во Битола ги предводи протестите со мегафон на уста, па овие што се влечкаат со него иако се согласувам со нивната борба за чиста средина сепак треба да знаат кој стои до нив.

За Грците го заебавте овој народ со вашиот Заев со вашите браќа Албанци, за Бугарија педа нема да поминете, Филипче никогаш нема да биде Премиер нити некој од Сдс кога е во прашање Бугарија.

се повеќе се заострува работата со Украина,на странските медиуми се чита се по отворени можности за ескалација од светски размери, кај нас се и сешто и ич не е на арно.Пред некој ден на еден поткаст се спомна за премиерот Мицковски дека ќе бега во Виена каде и има стан и со поголемо пакетче на пари.Ние македонците со под просечни примања и без некој видик на по добро тука во Македонија треба да се запрашаме колку е точно и какво сценарио да очекуваме.Стварно е тема за размислување до колку е точна информацијата од поткастот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom