Пожари низ Македонија – случајност или намерно подметнување?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Ова беше најголемиот проблем на Груевски. Имаше милион проекти добри на хартија ама ништо не се спроведе на дело(освен урбанистичкото уништување на Скопје).

Се сеќавате на законот што ќе казнуваше плукање на улица и јадење семки?
Тој закон требаше да се спроведе во целост и казните уште поголеми да бидат. Секој полуписмен странец што дошол на шетање веќе не сака да се врати колку е само гадно. Настрана ова, за ние што живееме имаш 10тина пикавци на м2 проследено со семки, разни хартии на тротоар, парк, детско игралиште, дете неможеш да пуштиш во детско игралиште зашто се е прјаво.

Проба некако да стави ред на ваква раја ама ете урбаните луѓенца се исмејуваат со тој закон. Сингапур е една од најчистите земји во цел свет. Кога се осомостојуваат народ уште серел по полски вециња и надвор, да знаеш све што нема направено нивниот премиер LKY за да ги среди со закони, казни и едукативни кампањи овој закон е мачкина кашлица.
Од тоа се почнува со казнување за такви работи за да после не истовараат цели трактори со ѓубре по реки, ливади.

Не може никој да ме убеди дека ова со пожарите не е намерно, и тоа а дојде ДПМНЕ на власт одма вакви работи се случуваат. И да сакаат да направат нешто со државава не можат затоа што цело време им се прават сопки. Не памтам да истераат еден мандат без да им се подметнуваат работи
Еве, мене и жал ми падна за сиротите Вмровци...
Дефинитивно овој народ не ги заслужува

тотална власт со инспекции, војска, полиција, тајни служби, специјални единици, хеликоптери, хермелини, марици и кажуваш гачки дека некој ја палел депонијата.
:facepalm:

Не може никој да ме убеди дека ова со пожарите не е намерно, и тоа а дојде ДПМНЕ на власт одма вакви работи се случуваат. И да сакаат да направат нешто со државава не можат затоа што цело време им се прават сопки. Не памтам да истераат еден мандат без да им се подметнуваат работи
Zatoa trebase u start celo DUI I SDS da go sprpaat zad resetki, onaka najautokratski, I nemase da gi imaat ovie problemi.
Koga ne sakaat da postapat taka, za brzo vreme pak ke im napravat oboena revolucija.
Koga ziveeme so takvi malcinstva sho ne mrazat, samo kineski autokratski monitoring system treba tuka.

тотална власт со инспекции, војска, полиција, тајни служби, специјални единици, хеликоптери, хермелини, марици и кажуваш гачки дека некој ја палел депонијата.
:facepalm:
Па ја палел, веројатноста случајно да горат сите депонии е премногу мала.

Па ја палел, веројатноста случајно да горат сите депонии е премногу мала.
Да, тоа со денови се знае, и наместо да се обезбедат истите да се пуштаат патроли и слично, тие и понатака некој непречено ги пали.

Овие неколку дена колку отрови вдишавме ни самите не сме свесни, зашто не лажат и не сакаат да ни кажат, ама тоа што времето ќе го покаже ќе биде болната вистина за нас, зашто ова да нема никаков ефект врз здравјето на многу луѓе едноставно нема шанса да биде случај, за жал.
Препуштени сме на божја волја што би се рекло, и нека не чува истиот и нас и тие што беа таму без разлика дали дали станува збор за обични луѓе, пожарникари, или дел од политичарите што дојдоа за пусти ПиАр.

Инстантно и за ова последново знаев дека некој од нив ќе го јаде, дошле пицнати вчера, со оние смешните маски за ковид, денес глеам еден од нив се пријавил у болница.

Сите места што горат се шиптаро-цигански, проблемот е зошто нашите патриоти се немоќни да ги постројат виновниците и конечно да казнат некого, туку се кријат ко пички под кошула.
Амин.

И на село СЕ ГОРИ ЃУБРЕТО !!.…
се е ова ФУК ИН БРАИН

Има и по некој непланиран пожар, но мислам вистината е друга. Едноставно, капацитетоѕт на модерен и еколошки начин на уништување отпад е ПОМАЛ од отпадот што се продуцира....!!!!
Јасно е дека рајата која ни струја не сака да плаќа, не плаќа ни оваа мала ѓубретарина, а не па да се воведе МЕРЕЊЕ колку ѓубре фрлаш, како што има во Хрватска (но и таму само некаде)...Некаде читав дека и Рециклажата на пластика е ЛАГА, не знам, ако ПОЦ плаќа за пластични шишињ во Маркетите, зошто ГОРАТ МАГАЦИНИ СО ПЛАСТИЧНА АМБАЛАЖА во Трубарево ????
Правата Вистина се прикрива, еве има во маркети и вода во Стакленки, ама зошто не функционира поврат на сета стаклена амбалажа, место 60мкд литар нека биде 30 со повратна амбалажа, сигурно многу повеќе народ ќе купува вода во стаклена амбалажа...
А околу УВОЗОТ на ОТПАДНИ ЛИТИУМСКИ БАТЕРИИ не сакам да зборувам, ТОА ПОД ИТНО ДА СЕ ЗАБРАНИ !!!
Некој на тоа се богати, но и ЕУ продава ДЕМАГОГИЈА, зошто го Извезува во неспремни Држави, имаше во медиуми дека ќе забранат извоз и кај нас и во Албанија иБиХ, ама ЗАМОЛЧАА....

И на село СЕ ГОРИ ЃУБРЕТО !!.…
се е ова ФУК ИН БРАИН

Има и по некој непланиран пожар, но мислам вистината е друга. Едноставно, капацитетоѕт на модерен и еколошки начин на уништување отпад е ПОМАЛ од отпадот што се продуцира....!!!!
Јасно е дека рајата која ни струја не сака да плаќа, не плаќа ни оваа мала ѓубретарина, а не па да се воведе МЕРЕЊЕ колку ѓубре фрлаш, како што има во Хрватска (но и таму само некаде)...Некаде читав дека и Рециклажата на пластика е ЛАГА, не знам, ако ПОЦ плаќа за пластични шишињ во Маркетите, зошто ГОРАТ МАГАЦИНИ СО ПЛАСТИЧНА АМБАЛАЖА во Трубарево ????
Правата Вистина се прикрива, еве има во маркети и вода во Стакленки, ама зошто не функционира поврат на сета стаклена амбалажа, место 60мкд литар нека биде 30 со повратна амбалажа, сигурно многу повеќе народ ќе купува вода во стаклена амбалажа...
А околу УВОЗОТ на ОТПАДНИ ЛИТИУМСКИ БАТЕРИИ не сакам да зборувам, ТОА ПОД ИТНО ДА СЕ ЗАБРАНИ !!!
Некој на тоа се богати, но и ЕУ продава ДЕМАГОГИЈА, зошто го Извезува во неспремни Држави, имаше во медиуми дека ќе забранат извоз и кај нас и во Албанија иБиХ, ама ЗАМОЛЧАА....
Брат се знам, се зезам само, срам ми е кога ќе отидам некаде во природа, имаше неодамна видео од англичани како со чамче се спуштаат низ Вардар, тоа е невиден срам, од Гостивар, Желино, Скопје ѓубре до ѓубре, Индија и Бангладеш е почисто, но ние како индивидуа да придонесуваме кон подобро утре, од државата и општините ништо не очекувам, они само ѓубре собираат од пред домовите и тоа не го прават како што треба.
Но за пожариве ем да не бегаме од темава сум одамна убеден дека нарочно се пали, освен некогаш кога се големи жештини па трева некаде изгори, и тука државата потфрла што не пошумува, се претвораме во савана, имаше податок колку шума имаме изгубено, на секое поле сме под дното за жал, а можеме да бидеме идилично место, колку само би сакал Вардар да е чист како солза но можеби во некои подобри времиња.

Тој закон требаше да се спроведе во целост и казните уште поголеми да бидат. Секој полуписмен странец што дошол на шетање веќе не сака да се врати колку е само гадно. Настрана ова, за ние што живееме имаш 10тина пикавци на м2 проследено со семки, разни хартии на тротоар, парк, детско игралиште, дете неможеш да пуштиш во детско игралиште зашто се е прјаво.

Проба некако да стави ред на ваква раја ама ете урбаните луѓенца се исмејуваат со тој закон. Сингапур е една од најчистите земји во цел свет. Кога се осомостојуваат народ уште серел по полски вециња и надвор, да знаеш све што нема направено нивниот премиер LKY за да ги среди со закони, казни и едукативни кампањи овој закон е мачкина кашлица.
Од тоа се почнува со казнување за такви работи за да после не истовараат цели трактори со ѓубре по реки, ливади.
Ne mora da se prefrla topkata na urbanata raja. Grujo imase prilicno sigurna vlast golem del od svoeto vladeenje, isturka dosta pokontroverzni raboti od kazni za frlanjeto pikavci na ulica.

Problemot e sto toa i sekoj zakon se nosi(ili kopira) dobro na hartija, megjutoa potoa treba negovite sluzbenici, koj se direktno vrabotuvani od istata partija da go sprovedat. I potoa se pravi farsa - mesto da plakjaat 50 evra i da im dojde pamet, lugjeto znaea deka ako te kaznat moes da ides i da se slikas so zeleno elece i da potpises/izlazes deka si rabotel 7 dena ili nz kolku bese, i bam, kaznata ja nema. Rezultatot e Grujo cist (donel zakon), gragjanite steknji bez kazni, sluzbenicite dobile plata i nie polni so pikavci po ulica.

Iako pokraj nosenjeto zakoni, nie gi glasame i za nivnata implementacija potoa. Moes da go smenis Grujo so bilo koj, i ovoj zakon so bilo koj, i veruvam deka e isto samo ima druga ,,caka,,

Aјде бре и политичари нека се гонат у три лепе. После свадба тупани поточно од како ќе се деси срањето после кажуваат и кројат планови што треба и се препуцаваат меѓу себе кој бил кривецот.

Последно уредено:
Ne mora da se prefrla topkata na urbanata raja. Grujo imase prilicno sigurna vlast golem del od svoeto vladeenje, isturka dosta pokontroverzni raboti od kazni za frlanjeto pikavci na ulica.

Problemot e sto toa i sekoj zakon se nosi(ili kopira) dobro na hartija, megjutoa potoa treba negovite sluzbenici, koj se direktno vrabotuvani od istata partija da go sprovedat. I potoa se pravi farsa - mesto da plakjaat 50 evra i da im dojde pamet, lugjeto znaea deka ako te kaznat moes da ides i da se slikas so zeleno elece i da potpises/izlazes deka si rabotel 7 dena ili nz kolku bese, i bam, kaznata ja nema. Rezultatot e Grujo cist (donel zakon), gragjanite steknji bez kazni, sluzbenicite dobile plata i nie polni so pikavci po ulica.

Iako pokraj nosenjeto zakoni, nie gi glasame i za nivnata implementacija potoa. Moes da go smenis Grujo so bilo koj, i ovoj zakon so bilo koj, i veruvam deka e isto samo ima druga ,,caka,,
За пикавците има лесно репение:
1. Да се забрани купување во продавници за храна, туку посебни специјални бутки Тутун, како на времето
2. За да купиш цигари да вратиш кутија со сите пикавци , во спротивно ЦЕНА х 2

Муабетот ми беше за законот не за спроведувањето. Демек смешно е казни за фрлање пикавц и плукање. Спроведувањето кај нас ко и секој друг закон гледаме да најдеме дупка, да пуштиме нешто мито ако прекршиме и така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom