Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Беспари климата. Плус ако добиеш ваучер од 1500 денари ќе ти дојде 200 евра. Многу ефтино. Цена како само внатрешна да купуваш
Ама зошто е толку голема разликата со останативе модели на Вивакс или друг производител на модел со слични карактеристики?
Повеќе ќе троши? Помалку квалитетни делови?
Сепак фаворит не е нова или непозната фирма, на пазарот за бела техника и електроника е години...

Ама зошто е толку голема разликата со останативе модели на Вивакс или друг производител на модел со слични карактеристики?
Сепак фаворит не е нова или непозната фирма, на пазарот за бела техника и електроника е години...
Kolega moj ja ima.,ama ja izvadi i kupi samsung ,bidejki ovaa iako mala soba i se deklarira kako 3.5kw, izgleda e poslaba i od 2kw, za ladejne Ok, za greejne vo 18m2 mupravese 2/3 df, na 1h.
ja namesti vo detska , pa ova zimo ke kazi toj 15k, ja zede

Препорачајте клима за греење, дневна плус кујна распоред на Г, 35-38м2

Фаворит ти е марка лепенка, исто како и Вивакс, Вокс, Горење, Тојотоми, и остали балкански измишљотини...

Се е направено во Кина, од некој ОЕМ, и мала е веројатноста за било каква разлика во квалитет или перформанси.

Плус во 11 квадрати, што и да ставиш ќе стопли, дури и во неизолирана куќа.

Фаворит ти е марка лепенка, исто како и Вивакс, Вокс, Горење, Тојотоми, и остали балкански измишљотини...
.....ST, FUEGO, TESLA, BEKO, BOSH, HUNDAI, MAX, BERGEN, NEO..... ima ušte, ne mi teknuva vo momentov.

Последно уредено:
Последно уредено:

Се е направено во Кина, од некој ОЕМ, и мала е веројатноста за било каква разлика во квалитет или перформанси.
Што си ги ставил Горење заедно со кинезиве? Горење е словенска фирма синоним за квалитет.
Кај мене бела техника скоро се е Горење и функцуонира беспрекорно.
На времето како дете памтам имавме Горење телевизор 20 години мајстор не виде. Двајца да не можат да го поткренат. Горење - Словенија не Кина

Zdravo na site, mi treba sovet okolu postavuvanje na sistem za greenje i ladenje vo kukja od 100m2.
Kukjata vnatresno e celosno sredena a od nadvor treba da se postavi fasada. Kratko kazano sistemot ke se postavuva od nadvor pod fasada.
Koe e popametno resenie multisplit sistem klimi ili pak toplinska pumpa so fenkojleri?

Jss sum eden od tie sto ima vo 40 kvadrati otvoren prostor staveno klima toshiba Shorai od 24btu i odlicno si ja brka rabotata veke treta godina,go gram celiot sprat.
Za gorniot sprat zedov uste edna Toshiba Shorai premium 24btu i ke bide montirana vo 50m2 otvoren prostor i ke gree celiot sprat.Zosto da ne e mozno samo zavisi od konfiguracijata na prostorot i do moznosta za niska modulacija na klimata.
Toshibta odlicno si si ja brka rabotava snaga ima duri i ja grejam celata kuka.
E sega kako ke se snajdi Midejata toa zavisi od konfiguracijata na ptosyorot i od klimata!!!.
Treba ped klimata dovolem otvoren prostor,za da ne se gusi da ima kade da izduvuva i niska modulacija.Za midejata od 24btu ne sum bas siguren deka ke ti ja brka taa rabota zosto gi nema sposobnostite na Toshubata od 24 btu.
Zdravo na site, mi treba sovet okolu postavuvanje na sistem za greenje i ladenje vo kukja od 100m2.
Kukjata vnatresno e celosno sredena a od nadvor treba da se postavi fasada. Kratko kazano sistemot ke se postavuva od nadvor pod fasada.
Koe e popametno resenie multisplit sistem klimi ili pak toplinska pumpa so fenkojleri?

So Multisplit ti e i poeftino i popametno, ti pak duvanje ke imas ako stavas Fenkojleri.
Multisplit e isto Toplinska Pumpa samo vozduh-vozduh, i vnatresni edinici mozes da izberes ne visokozidni tuku niskomontazni parapetni sto licat kako fenkojleri.
Upola poeftino ke te fati so Multisplit u Gree varijanta. Gree ima i opcija Multisplit so x4vntresni i kako 5ta edinica bojler od 200L sve na edna nadvoresna vrzano od 12kw.
Pogledni ovde za Multisplit

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom