Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Во однос на песниве, спомнато е и претходно мислам, ако се направени без дозвола од сопственикот на авторските права ваљда многу лесно можат да ги одерат бугарскиве изведувачи. Ама АКО се направени без дозвола. Да не испадне дека некој си лапнал убава паричка од нив и си ќути да не јаде хејт тука. Многу лесно можат да го дознаат медиумиве ова во контакт со кој и да ги има правата над овие песни.

Во однос на песниве, спомнато е и претходно мислам, ако се направени без дозвола од сопственикот на авторските права ваљда многу лесно можат да ги одерат бугарскиве изведувачи. Ама АКО се направени без дозвола. Да не испадне дека некој си лапнал убава паричка од нив и си ќути да не јаде хејт тука. Многу лесно можат да го дознаат медиумиве ова во контакт со кој и да ги има правата над овие песни.
Синот на Војо Стојановски во тоа време јавно пишуваше на фејсбук со барање до ЗАМП и тогашната Влада за заштита на авторските права. Значи не, никој не лапнал убаво пари. А за какво тужење и дерење ми зборуваш кога и врапчињата знаат дека иако Бугарија губи случаи на меѓународен суд, се уште не ги почитува одлуките на истиот. Зошто некој би се замарал да тужи кога ништо нема да постигне.

Ете го пак со истите спинови. Антибугарска пропаганда бе. :pos:

Чеда сме на Аспарухахахахахахааххахахахаххахахахахааахаххахаха... :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
1757155462416.png
Не знам како Србите не се сетиле да направат песна во која се вели дека се чеда на Бајазит I Молневити или пак Русите да создадат песна во која ќе изјават дека Бату-кан е гордост нај-руска. Изгледа не им текнало @SentinelS да го прашат.

Синот на Војо Стојановски во тоа време јавно пишуваше на фејсбук со барање до ЗАМП и тогашната Влада за заштита на авторските права. Значи не, никој не лапнал убаво пари. А за какво тужење и дерење ми зборуваш кога и врапчињата знаат дека иако Бугарија губи случаи на меѓународен суд, се уште не ги почитува одлуките на истиот. Зошто некој би се замарал да тужи кога ништо нема да постигне.
Шознам, песнава ја памтам уште кога ја пуштија бугарска Планета на наши кабловски и беа познати доста од бугарските пејачки тука. Сигурно е бар 20 години стара. Она што исто памтам е дека многу од нашите фолк-пејачи тогаш беа пренесувани на таа телевизија и настапуваа на фестивали по Пиринска Македонија заедно со овие пејачи кои ги имаат направено овие плагијати. Ги памтам и Сузана Спасовска и Благица Павловска и еден куп други кои пееа на фестивали на кои се осеќаше атмосфера дека сме с'штите. Исто и бугарските пејачи настапуваа на наши фестивали тука, ко тој во Валандово. Елена Велевска пред некоја година се правеше Бугарка по нивни медиуми за некаква финансиска корист, во моменти на најголема политичка нетрпеливост меѓу нас, тогаш никој не ги фермаше Бугарите што зборат. Се надевам дека се обиделе да реагираат како што пишуваш ти ама се некако ми иде дека има капнато паричка кај некого со што овие се правно покриени. Да не знаеш случајно и што му одговориле од ЗАМП и од сите Влади од тогаш до сега?

Прегледај го приврзокот 454960
Не знам како Србите не се сетиле да направат песна во која се вели дека се чеда на Бајазит I Молневити или пак Русите да создадат песна во која ќе изјават дека Бату-кан е гордост нај-руска. Изгледа не им текнало @SentinelS да го прашат.
Па прашај го @SentinelS де. Ќе ти објасни дека ако на Србите им се допаѓало да бидат чеда на Бајазит, или на Русите ако им се допаѓало да биде чеда на Бату-Кан... Тогаш ќе можело и Србите и Русите да имаат дијагноза на идентификациона дисфорија.

Ете го пак со истите спинови. Антибугарска пропаганда бе. :pos:

Чеда сме на Аспарухахахахахахааххахахахаххахахахахааахаххахаха... :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Кој суд потврди дека се прекршени авторските права или како што тврдиш, „песната е украдена“? Овие работи се одлучуваат на суд и мислењата на анонимните членови на форумот не се важни - ниту моите ниту вашите

Истото е. И нам ни звучи смешно:
Чеда сме на Александрахахахахахахааххахахахаххахахахахааахаххахаха... :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Автоматски споено мислење:

секоја песна буквално ја имаат украдено, 8 милиони нација а фолклор немаат ни 1% од нашиот.
Во Бугарија има 8 фолклорни региони, а македонскиот е само еден од нив.
Според тебе, нема народни песни од останатите 7, нели?
Автоматски споено мислење:

Не станува збор за тужба против Бугарија. Тоа би бил случај од приватно право. Немам информации ниту за еден таков случај.

Последно уредено:
Чеда сме на Александрахахахахахахааххахахахаххахахахахааахаххахаха... :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Уште да имавме ние таква песна „Чеда сме на Александар“ па со причина да се смееше. Вака пак мора ние вам да ви се смееме.
Шампиони сте за лоши паралели и лупање глупости. Веројатно последица од немање аргументи кои се засновани на факти (што па е директна последица од идентификационата дисфорија и вашата залуденост дека сте турски народ). :)

Чедо Аспарухово, ами зошто сте увреѓени кога ќе ви го спомниме Аспарух?

Еве ти бугарска логика. Издавачот на песната вика никој не побарал дозвола за песната, ама чедово Аспарухово @SentinelS вика дека суд требало да одлучи. Fuck logic....

Бугарска логика - јас крадам, ама ако судот не рече дека крадам, не крадам. :pos: А ако судот рече дека крадам, кој го врти судот. :pos::pos::pos:

Страшно е што пола Бугарија се македонци а им ги испрале мозоците дека се бугари, браќа македонци не се плашете да кажете кои сте...Сентениел, роден и останатите.

E не е исто!

1757323811323.png
1757323862785.png
1757323896328.png

Современите етнички Македонци имаат генетски состав кој се совпаѓа со постарите балкански и јужноевропски лози, измешан со значајните придонеси на Y-DNA од историските словенски миграции.

Дај сега да го видиме генетското централноазиско наследство кај вас од вашиот премил Аспарух и неговите монголоиди.

Чедо Аспарухово, ами зошто сте увреѓени кога ќе ви го спомниме Аспарух?

Еве ти бугарска логика. Издавачот на песната вика никој не побарал дозвола за песната, ама чедово Аспарухово @SentinelS вика дека суд требало да одлучи. Fuck logic....
Увреѓени? Кој? Кога јас или некој друг рекол дека бил увреѓен кога бил споменат Аспарух?

Не знам кој е издавачот на песната и што рекол, но сето ова прво мора да се докаже на суд, а потоа можеме да тврдиме кој ја украл и што. Сè друго се само обвинувања.
Бугарска логика - јас крадам, ама ако судот не рече дека крадам, не крадам. :pos: А ако судот рече дека крадам, кој го врти судот. :pos::pos::pos:
Кога реков дека некој украл музика, текст или аранжман на песна?
Страшно е што пола Бугарија се македонци а им ги испрале мозоците дека се бугари, браќа македонци не се плашете да кажете кои сте...Сентениел, роден и останатите.
За разлика од мене, „лошиот“, јас не велам дека сте Бугари, дека пола држава сте Бугари, не велам дека Србите во го испрале мозокот па сте Македонци, и го почитувам вашиот идентитет. Тоа е прашање на култура, а мојата изгледа е различна од твојата.

Денес секој си одлучува што е.. по таа логика се донесуваат заклучоци
Еве сега ајде сите да лаеме, дали тоа значи дека сите сме кучиња?:pos:

Кога реков дека некој украл музика, текст или аранжман на песна?
Па јас го тврдам тоа, бе оооо ти! И ова е нова бугарска дисциплина: "правење глуп". Се надевам дека не си стварно таков.

Увреѓени? Кој? Кога јас или некој друг рекол дека бил увреѓен кога бил споменат Аспарух?

Не знам кој е издавачот на песната и што рекол, но сето ова прво мора да се докаже на суд, а потоа можеме да тврдиме кој ја украл и што. Сè друго се само обвинувања.
АВТОРСКА ПЕСНА на Војо Стојановски, ја преработувате, излегува син му вика ја украдоа Бугарите, ти излегуваш и викаш судот да одлучел, оди онаму скриј се негле почнува да смрди овде на форумов. Веќе се надминуваш себе си, гледам @Zlatikevichius се сомнева во твојата глупоќа, ама јас потпишувам со две раце дека си тешка глуперда, која сака само да провоцира, и кога ќе добијаш по нос цвикаш ко пичка всушност тоа и ви е национален спорт после крадењето, цвилењето....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom