Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драг Кајган, не знам за тебе ама јас со драго срце и цврсто дрвце ја очекувам третата твоја членка која ќе се охрабри да те прегрее на жештиниве.

Оваа утринска епизода од музичко лабавење со СтолеД ја посветуваме на убавината на македонските девојки. Безвремена песна за безвремена убавина. Уживајте.

Another little something to ponder upon:

Nietzsche’s will to power (human version):
  • Life is the will to overcome itself, to grow, to become more powerful and more itself.
  • Great individuals (and cultures) create new values to replace the decaying ones.
  • The Übermensch is a higher human possibility — still tied to human flourishing, just beyond the current moral herd.

Land’s technocapital will to power (post-human version):
  • Will to power is no longer a property of life, but of processes.
  • Capitalism isn’t “controlled” by humans; it’s a decentralized intelligence optimizing itself through markets, computation, and innovation.
  • Humans aren’t the main characters — they’re temporary substrates for capital’s self-expansion.
  • The “Übermensch” becomes the system itself — a distributed, evolving techno-organism whose “values” are speed, optimization, and self-replication.
  • This thing is amoral, not anti-moral. It’s not evil, it just doesn’t care.

Land’s accelerationism doesn’t leave room for traditional human hope:
  • Humanity is instrumental: a temporary substrate, not the endpoint.
  • Systems (markets, tech, AI) optimize themselves, not human welfare.
  • Revolutions, uprisings, and reforms are just local perturbations in a global process that keeps moving, often despite human intentions.
  • Any “hope” is anthropocentric fantasy; from Land’s perspective, humans are along for the ride at best, collateral at worst.

So in short: there’s no humanist salvation, no ethical endpoint, no final liberation in his framework. Only acceleration, adaptation, and obsolescence.

Драга,

Те молам не ги иритирај снегулките на форумов со слики од ноџиња или бикини. Па тоа е срамота, во лето исклучиво во панталони и долги фустани треба да се оди на одмор. Немој случајно да си објавила фотка од твојот живот, пошто може да мотивираш некого да напише 28 реда рејџ-пост на дијалект кој ни ChatGPT 5.0 не може да го дешифрира.

Драга Кајгана, денес планирав да го изедам перманентниот бан. Но се појави таа, со златна коса која заслепуваше и кур видов од тастатура. Новата муза на СтолеД.

Јаваме во времето и по него. Непрекинато.

Кајгано,
Да си знаеш дека Киселината е многу јалн’ш.
Не бива да ги оставиш ноџињата, а да ги избришеш афтершоковите :cenzura:
Јес да на парву не му е бија д’н, ама и он е човек! И кумановци имав право на живот;)
А можеби и не требаше така апансас со сликиве од одмор или пак да си отвори дејчето тема: Фотки од вашиот одмор!

Драга Кајгана, одиме на 2.0 или се заебаваме?

Да поминам улица прееска, врвулица од коли како и обично и иде звук нешто вака
Пасат некој околу 2000 та зелен металик караван и старче едно од околу 60 год. у кола.....мерак ми се направи :roker:

Драга,

пред 2 дена кога ја отворив темата за Зурла, на Мачка сум и испратил слика од кисело млеко.
Сеуште не знам што сакав да постигнам и кажам со тоа.
Многу работи измешав таа вечер па овде ескалирало афтер партито.
Автоматски споено мислење:

Едит : сега приметив дека ми ја лајкнала :eek: :pos:

ај вака мажиња.
лаевте дека сум маж, сега идеме со ,,сама си го барала” ? Од вас овде што висите нонстоп, сигурно ништо не барам. А најмалце слики и внимание. Вие уживајте у чипката пошто гледам се напаливте ептен. Знам дека пола Ч од чипка на жена у живот немаат видено со такво понашање. А за изгледот неќам ни да знам пошто да личевте на нешто бар нозете ќе ги ставевте ;).
Да не идеме на следно ниво. Имате ќерки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom