Колку примања се потребни во Македонија за да една фамилија има пристоен живот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Трошиме 3000 двајца месечно но реално мене ми се доста и 500 евра за еден.

Нас двајца такореќи пензионери нормално без стегање околу 1000 евра не крпат. Кога повеќе, кога помалку! Почесто помалку отколку повеќе. Годишни одмори, грејна сезона и празници ни креваат над.

Нас двајца такореќи пензионери нормално без стегање околу 1000 евра не крпат. Кога повеќе, кога помалку! Почесто помалку отколку повеќе. Годишни одмори, грејна сезона и празници ни креваат над.
Ти си најстар на форумов изгледа, па после идат тетките да не ги набројувам

Ти си најстар на форумов изгледа, па после идат тетките да не ги набројувам
Мислам Анчо и уште два-тројца има постари. Тетките се помлади, уствари едната, другата е баагимити помлада. Тоа вие оти сте ептен млади тие над 40 ви се чинат зрели за умирање, ама не е така!

Според мене за трочлена фамилија минимум е 1000 еур, ако немаат станбен кредит или кирија, а за нормален живот 1500-600 еур, пак, ако немаат станбен кредит или кирија. Втората сума веќе покрива заштеда за одмор и по некое кафанче/ресторанче, да не се сторат амбасадори дома тие луѓе.

Има месеци кога ке те спукаат трошоци, онака баш, па и 3-4000Е не те крпат. Свадби, родендени, крштевки, голем сервис на кола, регистрација. Парите изгубија вредност. На хартија изгледа многу, во реалност...

1500 евра за тројца и тоа со рата на кредит од 370 евра. Зборам просек, зошто знае и под 1000 да истера, знае и над. Пример Јуни месец 3000 евра не не крпеа. Февруари и Март мислам дека и со 800 евра поминавме.

Да можев ќе скратев уште 100 евра, ама ај нека троши малата на сладоледи, бонбони и лижавчиња за големата да биде среќна.

Не трошиме пари на кафани, ресторани. Ама затоа па одмори што да ти расправам,.секој месец мора негде. Среќа ме бива во правење убави патувања за ефтини пари.

1500 евра за тројца и тоа со рата на кредит од 370 евра. Зборам просек, зошто знае и под 1000 да истера, знае и над. Пример Јуни месец 3000 евра не не крпеа. Февруари и Март мислам дека и со 800 евра поминавме.

Да можев ќе скратев уште 100 евра, ама ај нека троши малата на сладоледи, бонбони и лижавчиња за големата да биде среќна.

Не трошиме пари на кафани, ресторани. Ама затоа па одмори што да ти расправам,.секој месец мора негде. Среќа ме бива во правење убави патувања за ефтини пари.

Сега СДС ќе ви обеќава 1500 :kafence:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom