Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга Кајгана,

IMG_20250802_133318.jpg

Во Акурејри на Исланд најдов уриѓинал машина за перење мозок. За жал на брзање бев, немав време да ја пробам дали работи и колку е добра.
Инаку тој ден беше топол сончев ден со дури 15 степени. Како јас преживувам во такви услови, ќе прочитате ТУКА :)

Passed down to you...

Памтам еден период нетолку одамна, сигурно беше пред короништево, се вратив изморен од посао и како по навика си пуштам некој омилен албум на стариов маранц кој е поврзан со лаптопот. И тогаш ги гледав оние марвел гардијанс срањана ама ептен бев навлечен на нивниот саундтрак па си ја пуштив плеј-листата Awesome Mix vol.1 & 2 која сочинуваше познати песни од 70тите и 80тите. После некоја минута влегува старата у соба, ми вика кај ги наоѓам песниве, као ја вратиле во нејзината средна адолесценција додека иделе по диска... Значи женава се препороди едно 30 години уназад. Вечерта рошкаше нешто низ нејзината колекција на стари плочи, им избаци некој пар винилки од Кет Стивенс, Отис Рединг, Џорџ Харисон, Marvin Gaye, 10cc... Ми рече да не прекинам да ги слушам.
Ете денес ќе наполнеше 72.

П.С.
Оваа не ја знаеше, но некако многу многу ѝ се допадна.

Сабота навечер - грицки, пивце, благо и Индепендиенте-Ривер Плата на тв. Прекраснотии. Уште да не морав клима да пуштам.

Сигурно не постои друг навивач на Ривер кој толку многу го почитува Рикелме, од Бока :D

Туку шо е со претсезонава на Атлетик бе. У Лига на шампиони ќе играат. Ама добро, уште кога изгубија од Манчестер пред неколку месеци...

Драга

Ми дојде Тајланѓанка утрово на работа, си фрливме око eден на друга. Отиде да тренира, се мислев да ја прашам за инстаграм, кога во еден момент ми пролете низ главата: Што ако е шимејл?

Ти ебам животот, подобро со празни раце, него со туѓ к*р во рака.

Последно уредено:
Си фрлифме око еден на друг!!!

Парти брат ти у старт си знаја дека може да те вози на гидан што викаф скопјани,само праиш се наудрен.
:icon_mrgr:

Нели ти си по точкови.

Кажува ти га ја едн пут виц за "абе ја сам гу пробушија" у ДК.
Хаха.

Буши там брат, дупка си е дупка едн пут се живи.
Овој га има кажано и проживеано стар добар куманофски малоуман багабонт полумафијаш Сургун, кој плескаја шимејл у Тајланд.
Сургун ми беше комшија, далечну тисуќу девеесе и некоју ситну годину, Кристијан Голубовиќ му беше на гости и не части Кфатро сок пред продавницу.

Пиес.
Мачка од едн до пет не ми га бриши пост, ке те оскубу, сфинкс ке те напрау.
Како депилирана праска.

Кога дечкото ќе ја побара за жена девојката, и потоа на фб/инстаграм ќе пише во пост "Моја е:love::X3::noze::pipi::ljubove::kruna:"

Добро...со кого ја делеше досега чим од денес е само твоја? :unsure:

Dear K,

Во последно време многу сериозни теми, а мене природата како што ме дала, едвај се воздржувам од оф-топици и сарказам. Се осеќам како Чендлер кога се клади со Рос дека нема да тера сеир 7 дена и на крајот му плаќа предвреме затоа што не може да ги издржи сите неискажани коментари што му се насобрале во главата :pos:

Отворам денес и читам „Замислете дека утре се будите и вие сте новиот градоначалник.“ Мене одма во истата секунда пред очи кошмари, и епизодата со Раде Пендрек од Топ Листа Надреалиста. Сакам да пишам „Сите до еден би ги стрелал“, ама се воздржувам.

Најмногу имам слабост на теми чии наслови се поставени во прашална форма. Едвај се контролирам тука да не влетам со очигледни коментари кои никој нејќе да ги пише:

Што мислите за целосно укинување на готовината?
- Sure, what could go wrong?

Како се емигрира во Австралија и Нов Зеланд?

- Со авион.

Кој е најголемиот успех на македонската политика од осамостојувањето?
- Gif image со Џим Халперт од The Office како гледа во камерата.

Сите жени се исти?

- А сепак никако да излезам со Ен Хатавеј.

Кое е најчудното нешто што сте го јаделе?
- Месо по рецепт од Dr. Lecter.

Рамна Земја?
- Ова не е прашање.

Каков интернет имате на мобилен и дали сте задоволни?
- Ова се две сосема различни прашања.

Што ве исфрустрира/изнервира денес?
- Ио пак мрчи нешто...

И така натаму...

Не знам до кога ќе трае овој терор врз мене на форумов :cautious:

Драга,

Мислам дека на луѓе им наплаќаат на поздрав. Порано ко помал (а и сега ама ги нема толку веќе), кога на постар ќе му кажев здраво или добар ден на улица, немаше реакција а зјапање да види кој му кажал, нели тоа е очигледно побитно, култура нула. Сега, веќе постар, влагаш у канцеларија, у некоја продавница, по улица, ќе поздравиш човек, ништо или исто зјапање да види кој му кажал.

Совет на денот: Пуштете душа и кажете едно здраво макар и да не ви е познат човекот, па дури и осмелете се да го поздравите вие први.

Драа

Природа е чудна и хаотична.
МоМентално сам у афтобус за на кај три милионското ни старо езеро, сам.
Лево од мене тинејџерка, нос ву е подугачак од фацу, Меџик Мајк, овај само за тебе.
Може комотно од чело надоле да биде пета новогодишна скокалница, на МТВ на времето.Еве Марсело ке ургира да гу убациф у програму.
После тој ке почне зимска рекреативна програма.
Десно од мене старче од 43 кила, а има влакна повише од Јети.
Значи има 39 кила без влакна.
Туј негде напред е и тинејџер сс најсмешни шишке на сфет, Фешн тиви, кур да еде.

Поздраф Нездраф.
Киду да ладу муда у Оксрид.
Тамо ме чекаф МОИ.

Последно уредено:
Драга
Најубавиот форум беше ова со многу интелигентни членови.
Дури тој еден ,,анон" беше такво едно интелигентно копиљље со две љљ. За сите знаеше на сите теми беше активен ,поборен ,сезнајко и секого да омаловажува и навреди...

Туку он не е битен,ние сите сме битни . Ама има такви странски фируми што нема такви препирачи и сопирачи ,па за совет се сите тука. Ама ,тука е македончето ,анон бе , типично македонско копиљље.

Ај наздравје за фтори аугуст.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom