Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драа, шо би рекол парва,
Кој ти е админ у фудбал?
Дајте бе ставете ограничување на должината на постовите на таканаречените фанови на Челзи.
Маме онадеа, Толстој вода може да им носи!

ДК,

Иницијативата за работење од дома официјално ја завршија кај мене во компанија. Сега треба да ги отпуштам вработените што работат од дома и да ги заменам со нови луѓе што ќе бидат во канцеларија и на терен.

Дк,
Пред пола сат бев на фризер да се шишам, му звони телефонот на тој што ме шиша. Тој е ѓуптин(некој ги знае како роми некој како египјани) небитно. Му звони женска му. Македонка била. Името ке го измислам еве нека е Ивана. Ивана е љута ради што на ѓуптинов го заследила на инста некоја друга, исто македонка, да речиме Сара.
Толку нашите девојки немаат ни грам совест,страм, образ.. ?!
Моментално седам во кафана дуру го куцам ова, гледам еден мелез кој е мешавина од турско-ромски брак, затруднил некоја друга Сара, таа гордо слики стала среќна весела :')
И ај да не пијат човек...

И јас го имам истово приметено.Нешто нашиве многу распалени по гупциве.После истите ќе му глумат на некого принцези по дома.

Среќно ќе заборавиме дека Есма Реџепова ТЕОДОСИЕВСКА беше во брак со македонец.

denovive startam nekoja druga rabota, daleku podobra od prethodnata, za shto okolinata smeta deka sum zasluzhil i se srekjni, no ja se chustvuvam nekako indiferentno, prazno, mozda i poprazno otkolku koga ne bi ja dobil rabotata.

nekako sum preumoren od taa korporativna kultura, konstanten stres, konstantno (re)zapoznavanje na novi kolegi so koi shto ke rabotam, od tie politiki i makijavelisticki igri, od taa sostojna na flight or fight vo koja shto sum vekje skoro decenija.

chesto mechtaam deka sum nekoj random turist vo nekoja random juznoamericka ili aziska drzava, kade shto potrebno mi e samo krov nad glava i sitno pari onaka dovolno da probam nekoja nova hrana ili kolku da jadam, neoptereten so egzistencijalni prashanja ili pravni problemi.

realno, smetam deka sekoja pozicija, sekoe rabotno mesto vo Makedonija e samo udiranje vozduh (punching air), ROI-to e smeshno, gubis vreme, gubis zivci, se gubis samiot sebesi za suma na pari so koja shto vo globalistichko opshtestvo si 0 i nekoj random shtotuku polnoleten arap vo centralna Evropa pravi povekje pari vrtejkji pleskavici, bez sporedlivi veshtini i rabotno iskustvo, samo zatoa shto se rodil u odredena, podobra drzhava.

mi treba odmor.

Еден документарец од саат ипол на Нетфликс го гледам веќе 4ти ден, и сеуште сум на 25-30та минута некаде, со оглед на тоа што после 5-6 минути гледање едноставно ми паѓаат очите.

Сум остарел, маме му е... :unsure:

Во Скопје сум друг човек.
Топлово ме прави нервозна, жива вода сум. Ми личи ко да ќе истура. Гладна сум, а се најадувам од малце.
Ти е градот избетониран гнасен.

Na rabota sum no me mavat spomeni.. cela godina ovde prezasiten od obvrski na rabota pacienti vo stanot zenata i deteto treba ova treba ona, ne znae jazik pa treba sekade so nea moze samo da ja pustis vo Lidl....vo local denes od drugata strana na gradot kafemce sonce posle 3 nedeli potop dozd.... se molam da ne dojdat Invalidot i eden sto 18 godini na AMS ( socijala)....doagaat i dvajcata zemce zemce go kolnam zivotot neksmeten, za da bide beljata pogolema doagaat uste dvajca invalidi... ediniot me tera uste malku da mu go izbrisam gazot vo toaletot, tretiot ima autizam i cerebralna, so nego e dadilka mi kazuva sto saka da igra ocoj da se kocka, ok e kontaktot.....

Spomenot 2002 slavev maj vo Berovo na kolibata (vilata) bev 13 godini prv pat se opiv od pivo.....mojot bratuced isto 13 ispi edna kasa KRONENBIER i pola kilo rakija skokase od pokrivot bidejki zenskata otisla so drug, viknavme brza pomos ve meguvreme eci Lija Alicic - Jesen je Kise
Na teski zvucnici....odam da natocam voda vo panika drug legnal da se davi vo koritnicata kaj sto kravite pijat voda....i ovoj izmesal rakija i pivo a toa ne odi.....
-Sto oravis ovde?
Sum zaspal, prikvecer znam i drug od kasa piva se kacil na Bukata gore i zaspal na drvoto go najdovme docna vecerta....Si vikam sto ubavo vreme si bil adolescent a sega vo tugina so pazienti i obvrski i jas bi sakal da patuvam niz svetot bez zamaranje za egzistencijalnost.....

Просечен менаџер на ресторан во денешно време:

“Слушај ме сеа, таман кога ќе видиш дека некој става виљушка у уста, пуштај ја Бела Чао најгласно и нека искочат келнерите да мафтаат со бели крпи и дај им жижици на тие што јадат да им преседне и храна и се.”

Па да ви ебам тоа глупата навика да ги копирате извиканите места од светот у најглупите работи. Идеш да јадеш на раат и одеднаш конобарите искачаат со знамиња и крпи да мафтаат и мора со полна уста да почнеп да пееш Бела Чао за да не искочи дека си бил парти брејкер…

После две години ќе искочам на терен! Нема ништо да заработам, гага услуга на братучед. Од оние од Аустралија, дојде на два месеци сработе повеќе по дома отколку јас за две години. И што е, да е, на одмор бил!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
De i jas da kazham :D

Porasnav so fudbal, povekje gledanje i klagja odkolku igraenje, ama pak - godini i godini pominati so "najvazhnata sporedna rabota" na svetot. Ja koristev sekoja mozhnost da izgledam, posetam, naucham neshto plus za fudbalot.

Ne pratam fudbal barem 5 godini ako ne i povekje. Sluchajno vleguvam vo sportska prodavnica vo Shpanija, dresovi 100 evra na ramno. Malaga, tim vo vtora liga, dresot 80 evra. Od radoznalost vlegov vo Barsa i Real prodavnicite - 165 evra za dres.

Ne deka zhiveeme vo nekoj razumen svet za drugi raboti, ama ovie epten gi pomeshale apovite. Ova nema dopirna tochka so sport i promocija, shkolski primer za reketiranje. Uzhas :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom