Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга кајгана,
Со што можам да го споредам Македонецот? Тој е како дрво што процветало во пролет и после дало плод, па од него скинаа и каснаа децата од улицата и се израдуваа кога видоа дека има што да кинат.
Друго, човек што е паметен и редовно си чита од божјото словото и го извршувал словото на дело, па и до него бомба да помини, нема да се исплаши, затоа што е сигурен дека има некој што се грижи за него.
Колку и да го избришат неговиот национален идентитет, сепак неговиот дух на добрина, милост, пријателство, другарство, топлината и се она што го има само тој, не може ниту еден да го отстрани од него, а особено љубовта што ја има.

Европа ти е некому мајка, некому маќеа. Лани слетувам од Истанбул у Амстердам и чекаме ред за пасошка контрола.
У редицава за Сите пасоши стоиме 5-6 души, белуњави луѓе, кој повеќе кој помалку. У другава редица за Европјани стојат муџи од Авганистан, Пакистан и сличне пичке материне со булки до нив, Азијати, црнци и остали курчеви нации и раси.
Кога ти што си бел Европеец, роден у срцето на Европа, растен на тлото на најстарата нација у Европа не си Европјанин со тапија, тогаш нема што да збориме дека некој ќе ни го признае јазикот или идентитетот и да сме изненадени дека не не` сакаат у Европа.

Драга, си отварал господинот страни за запознавање на сингл жени, а ја се замарам дали плескавиците му биле добро посолени.

Од многу праење поштени и зажмурувување кога гледаме дека некој краде од фирма пошто не е наша работа (фирма), се останува без работа. Неверојатно каква психа владее кај луѓето дури незгодно да им е да пријават крадење у фирма и после кога ќе отиде фирмата у курац, јадат гомна по кафани и пцујат дека тој и тој украл све. Касно е тогаш, кога ќутите сите. "Абе ќе се замерам сега, утре на улица нема здраво да правиме..." Па умри ако не глупак еден, деца имаш да раниш, здраво дали ќе правел со некој пробисвет што се дрзнал да краде од фирма што не е негова.

Ќе има време каде ќе отсечам се што ќе ми го одвлече вниманието, како видео игри, Инстаграм и моите другари на Discord. Ќе има време каде тие работи веќе не би биле мојот приоритет. Еден ден видео игри нема да бидат веќе бегство за мене, затоа што ќе градам живот од кој нема да треба да избегам. Се што некогаш уживав, ќе го снема, на подобро затоа што треба да се жртвувам за она што го сакам. Луксузниот живот што ме чека од другата страна нема да се изгради сам по себе. Еден ден, луѓето ќе почнат да велат „Порано го познавав“ кога ќе изградам живот толку високо на небото, нема да бидам ни видлив за да ме видат. Планирам да ги избегнам сите и да ги чувам само моите најблиски пријатели кои ми значат бескрајно.

Колку повеќе растам, толку повеќе сфаќам дека повеќе слобода имам. Можам да изберам каква облека сакам да носам. Можам да изберам кои патики сакам да купам. Не мора да слушам никого. Навистина уживам во слободата што ја добивам додека растам. Некои луѓе велат, оф, не сакам да пораснам. „Ќе ја изгубам младоста“ или нешто слично. Но, искрено, не ми е гајле повеќе затоа што мојата младост веќе е потрошена на ништо, брат. Оваа генерација е кукава.

Драги
Брат ,каква ти е таа колумна или текст каде што пишува,,Истамбул?

Ма дааај, јазик сме имале дијалекти сме имале. Срамота

Жена у кола зад волан е посебен случај на акутен аутизам што науката сеуште не го истражила. Не постои суштество понезаинтересирано со останатиот свет околу себе од неа. Абе можеш со палка да и ги скршиш сите ретровизори, око нема да и трепне, не ни знае дека постојат.

ДК

Многу ми е смешен муабетот као ЕУ не ја бива па да идеме со БРИКС. Ние демек 100 милиони нација, па сме релевантни за Кина и Русија.

Еве според мене како алтернатива за ЕУ и БРИКС.

Швајцарија, Норвешка, Сингапур, Тајван. Акронимов е чуден малку ШНСТ ама пре би со нив отколку со дволични или овие другиве што немаат потреба да бидат дволични.

П.С. На светов има околу 190+ нации.

Драа

Ја иако сам меѓу најголеми кафехоличари од непушачи у сфет, ја никад не сам пија ксфе од тија такфи јавни кафемати што работиф на паричке.Никад.
А само едн пут у живот иам пиено кафе сс млеко и тој капучино што сам си га праи пред неколко године.

Кд смо веќ куде збор никад, ја никад хаха не сам пукнаја ни едну петарду у живот.
Најглуп изум за човечантсфо.
Не за џабе се римуе сс збор ретарда.

Еј да, никад не сам користија чат џи би ти, никад нема ни да користу.
Боље ке прашам искрен совет од некој близок или еве например на форум, него ли нешто вештачко да ми паметуе.

Дај осфестете се, да не га изгубимо тј хјуманити пламен у нас.Не смо машине, чудо на природу смо.

Последно уредено:
auuu, nikogas veke ne bi se pozalila ni na galama, ni bucava, ni od glasni kafe barovi niz sk
si vikame za vikend da prosetame do berovo, i aj dojdovme, ubavo e realativno onaka ne se zalam , amaa slusnavme vo sosedno selo pehcevo ke slavele za praznicite petrovden i pavlovden , imalo nesto 3 dena festival go narekle , ama ni f od festival
i koj gavol ne terase, blisku e i otidovme edvaj pola cas izdrzavme ..sea sedam u soba mi puka glavata
lugee u sk koa ima nekoj koncert na plostad e 0 sprema ova (na glasno mislam)
tamu da slusnete , toa mal prostor a tolku glasno , se poremetiv ozbilno, tolku glasno e sto koa stois tloto pod tebe vibrira , srceto cinis ke ti pukne, odvratno svirea nekoi romi angusevi li nz tocno kako gi rekoa taka nesto, aj nesto svirat ama koga toj pocna da pee edno odvratno, grozno, ne pee zavivase nesto bukvalno izbegav
i sea si sedam u soba , glavata ke mi pukne , mi propadna vikendot u berovo
i nes dr se mislam pojma nemav deka u toa pehcevo 95 posto se romi , samoromi imase i tuk po nekoj nekoj nas ,, mislam nisto protiv romite tuku se mislam zs slavat hristijanski praznici

Спешалти кофи. Премногу хејт имам за оваа категорија “уживатели”, ми утиче на здравје.

*чита некое дерпе сеа со тазе мелена арабика у рука и вика “цркни пичкати матер”.

Драга
Време е за големи промени
Чистка од луѓе што не ме заслужуваат воопшто.
Нов почеток на мојот живот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom