NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    58
Ме интересираше кој се играше во Оклахома 2011 / 2012 година, па ја прашав АИ
  • Russell Westbrook
  • James Harden
  • Kevin Durant
  • Serge Ibaka
  • Kendrick Perkins
  • Thabo Sefolosha
  • Nick Collison
  • Derek Fisher
  • Daequan Cook
  • Nazr Mohammed
  • Eric Maynor
  • Reggie Jackson
  • Cole Aldrich
Не знам како не успеаа да бидат шампиони со овај тим? И зошто одма се распаднаа

totalno ste smesni i zaslepeni site prataci na nba preku stats
Triple double kako faktor vo 2025 kade polumrtvi igraci imaat sekoja vtora utakmica :tapp:
Navedi gi koi se site tie polumrtvi igraci sto sekoja vtora utakmica imale tripl dabl vo 2025, so ime i prezime, da vidime dali ova sto go zboruvas e tocno, ili uste edna od nizata napisani gluposti od tvoja strana koi nemaat dopirna tocka so realnosta, tipicni za nekoj sto ima zdravstven problem, zaso realno nevozmozno e pri zdrav razum vakvi raboti nekoj da pisuva, ova najseriozno, bez trolanje vreganje i slicno.

Navedi gi koi se site tie polumrtvi igraci sto sekoja vtora utakmica imale tripl dabl vo 2025, so ime i prezime, da vidime dali ova sto go zboruvas e tocno, ili uste edna od nizata napisani gluposti od tvoja strana koi nemaat dopirna tocka so realnosta, tipicni za nekoj sto ima zdravstven problem, zaso realno nevozmozno e pri zdrav razum vakvi raboti nekoj da pisuva, ova najseriozno, bez trolanje vreganje i slicno.

Мисли во регуларен дел на сезона ваљда.
А тоа се Канингем , Сабонис , Леброн, Јанис...
Навистина полумртви играчи , мора да признаам. :pos:

Ovaj pak @Syn e klasicen jack of all trades , master of none
Likot od koga znam za forumov na site sportski temi true i samo se blamira, kako sve prati a nisto nema pojma.
Nema da go citam esejov posle site gluposti koi gi imam citano vo temata za tenis dovolno mi e...
Neka bro, posle ovie tvoi napisani stvari tuka za Jokic, kade totalno go probusi dnoto i se udavi u magma, tolku e, od ova do sega istoriski gledano na forumov, nemalo poglupa stvar napisana za bilo sto.
Ti pisuvas od omraza, niedno tvrdenje ne go baziras na fakti, dovolen pokazatel e toa sto poslednata preglupa stvar sto ja pisa e deka sekoja vtora tekma sezonava polumrtvi igraci imale trip dabl, a pritoa tvrdis deka site tuka ne znaele i pratele kosarka na rilsovi. Sto poise od toa :)))

Dali sum se blamiral ja na tenis ili ne nebitno e vo mometnov, begas od diskusijata so klasika muabetite, esej pisuval, vaka pisuval u taa tema, vaka u taa, ne se osvrnuvas na ona sto tuka ti samiot si go pisal, cisto od nesfatliva omraza prema eden igrac. Edno e debatata dali Shai ili Jokic, ima argumenti na dvete strani, i koj i da dobie MVP ke e zasluzeno ko sto bese i lani primer, edna od najnebitni nagradi baska na koja ne znam zasto tolku i se dava na znacenje.

Ali ti otide u full retard moud i sam vleze u lavirint od koj nemas izlez, osven da reces implusivno deka si reagiral od sto te iznervirale par luge sto tolku zamarale so Jokic, pa covek nekako da te sfati zasto tie gluposti si gi iznapisal, nov lelev na neznaenje se istite, dosega neviden na sportskive temi. Cela svetska kosarkarska ekpertiza generalno ima isto mislenje za Jokic, Chicksy od kajgana vidi go, so westbrook go sporedi koga bildal statistika, ok, ama Syn pisuval gluposti u temata za tenis, pa ova moze da pomine neprimetno. :ROFLMAO:

p.s. Ne e ontopik, ama deka ja sum treskal gluposti na tema tenis, ti si imal pisano deka Marej bil najdobar defanzivec vo istorijata na tenisot. Interesno. :ROFLMAO:

Овие двајца, ако се стварно двајца а не дупли профил се за посматрање :icon_lol:

Ја разбирам да не сакаш некој играч ама да тресеш вакви глупости не можеш да бидеш здрав у мозокот.

TI si nezdrav vo mozokot, edinstven si na forumov sto stail svoja slika na avatar.

Ilz posle bravurite sto gi ima kazano za Durant i Harden, igraci na koi karierite im doziveaa totalen brodolom posle negovite ekspertizi tuka na forumov godini nanazad, ne znam zasto uste seriozno go sfakate, sve sto kaza promasi za niv, duri i poise od toa, mislam i samiot e svesen nema negiranje, sve tuka mu e dokumentirano, totalno fijasko od karieri i dvajcata imaa posle site tie pofalbi.

A ona drugoto deka Jokic ne prevzemal odgovornost koga e najbitno (dava clutch poeni prethodnata so Klipers za vodstvo od nadrealno teska pozicija so stepbek), sto bil ugasen kako pikavec od Zubac a ima tribl dabl prosek u serijava, i bil najhapuvan igrac vo ligava, se mozhda najglupite raboti bilo koga napisani vo temava za kosarka, a 1 ton gluposti se imaat iznapisuvano tuka.
Trgni gi Zubac i Harden od Klipers, stai gi u Denver, i stavi go Jokic u Klipers, ko plitak potok ke bea pominati Denver, pa uste i bildal statistika kako Westbrook srbinov, dodadi go i ova na najglupite raboti napisani bilo koga tuka.

Nemas tuka debata so nekoj sto pisuva vakvi gluposti, samo ignorot i aaajt, ova e pod sekoe nivo da zemes da go napises, javno da izleze nekoj so vakov stav ke bide mozda edno od najcringe sranja kazani bilo koga za bilo koj sportist vo istorijata, ke ti se smee cela planeta i ke te smeta ili za trol, ili, koga ke sfatat deka si seriozen, deka imas nekakvi mozocni problemi i tegobi.

Demek ne e ugasen od Zubac serijava ?
Prethodnata utakmica posledniot napad kako kineski zid mu bese, go natera da frli airball. Cela srekja na svetot, Gordon se najde podkosh i na 0.01 ja spushti topkata vo kosh.
Sto ako pravi Triple Double cela regularna sezona ? Koga utakmicite gi gubat ? Ne igra odbrana, zatoa gubat.

Hahahahaha ovozmozi e nov izraz za go vapca kosot? I toj natprevar go resi Marej so 3ka pa 2ka koga se odlepija Denver, ghostirase Jokic so turnoveri i samo 4 poeni od igra cela 4/4 bukvalno mu ja spasija i taa utakmica
Ovaj @Down pak retardiraniot gore smeta deka ako napravil triple double odma e korektna utamica, totalno ste smesni i zaslepeni site prataci na nba preku stats
Triple double kako faktor vo 2025 kade polumrtvi igraci imaat sekoja vtora utakmica :tapp:

Ovaj pak @Syn e klasicen jack of all trades , master of none
Likot od koga znam za forumov na site sportski temi true i samo se blamira, kako sve prati a nisto nema pojma.
Nema da go citam esejov posle site gluposti koi gi imam citano vo temata za tenis dovolno mi e...
Хаххаха каков ретард, полумртви играчи имале трипол дабл секоја втора утакмица :pos:
Автоматски споено мислење:

TI si nezdrav vo mozokot, edinstven si na forumov sto stail svoja slika na avatar.

Prethodnata utakmica posledniot napad kako kineski zid mu bese, go natera da frli airball. Cela srekja na svetot, Gordon se najde podkosh i na 0.01 ja spushti topkata vo kosh.
Sto ako pravi Triple Double cela regularna sezona ? Koga utakmicite gi gubat ? Ne igra odbrana, zatoa gubat.
Глуп трол може да напише ваков пост ама само тежок ретард може да верува у напишаното.

Вие двајца сте второто изгледа.

Рамноземјашите у НБА форумот :pos:

Ama posledniot napad bese za pobeda a i togas nenamerno asistirase, a pretposledniot napad dvojkata ke ja ignoriras, koga Zubac samo sirese race i glease nakaj klupa bespomosno so ogled deka izigra maestralna odbrana? Sto za tebe e gasenje? 16te poeni u treta vo cetvrata utakmica a Klipers vkupno 17 imaa vo istata? Tripl dabl statistika ima u plejofov, ubedlivo najdobar igrac e na Denver, i vodat 3-2, ako Jokic e ugasen serijava veke ke bese zavrsena odamna, nemase 3 pobedi da imaat Denver zasto taa ekipa nema kapacitet da dostavi koga Jokic ke bide stvarno ugasen kako sto ti velis.

I ova so odbranava, abe ti gleas kako NBA devoluirase niz godinive, timovite kako timovi veke ne igraat odbrana, kako sto nekad bilo, a i eve da receme deka Jokic stvarno ne igra ic odbrana iako ova ne e tocno, primeri mal milion imas, zasto Harden so godini go pravese GOAT, eve kazi mi? :) Pa on bese sinonim za neigranje i nezamaranje vo odbrana, pa ti chineshe. Ama sea Jokic ne ti prai kejf, ok bro, kako vikaat, za vkusovi ne se diskutira a ocigledno tuka ti imas razlicen vkus od ostanatite, vklucuvajki ja i cela kosarkarska ekspertska javnost, zasto nie realno tuka sme nebitni kako i da ja vrtis.

Ama posledniot napad bese za pobeda a i togas nenamerno asistirase, a pretposledniot napad dvojkata ke ja ignoriras, koga Zubac samo sirese race i glease nakaj klupa bespomosno so ogled deka izigra maestralna odbrana? Sto za tebe e gasenje? 16te poeni u treta vo cetvrata utakmica a Klipers vkupno 17 imaa vo istata? Tripl dabl statistika ima u plejofov, ubedlivo najdobar igrac e na Denver, i vodat 3-2, ako Jokic e ugasen serijava veke ke bese zavrsena odamna, nemase 3 pobedi da imaat Denver zasto taa ekipa nema kapacitet da dostavi koga Jokic ke bide stvarno ugasen kako sto ti velis.

I ova so odbranava, abe ti gleas kako NBA devoluirase niz godinive, timovite kako timovi veke ne igraat odbrana, kako sto nekad bilo, a i eve da receme deka Jokic stvarno ne igra ic odbrana iako ova ne e tocno, primeri mal milion imas, zasto Harden so godini go pravese GOAT, eve kazi mi? :) Pa on bese sinonim za neigranje i nezamaranje vo odbrana, pa ti chineshe. Ama sea Jokic ne ti prai kejf, ok bro, kako vikaat, za vkusovi ne se diskutira a ocigledno tuka ti imas razlicen vkus od ostanatite, vklucuvajki ja i cela kosarkarska ekspertska javnost, zasto nie realno tuka sme nebitni kako i da ja vrtis.

Pretposledniot napad ne go ignoriram, a dali znaes deka 2 napadi pred toa, Zubac go odnese sosi topka vo aut na Jokic. Turnover

Posledniot napad i samoto prase izjavi deka gledal samo da ja frli topkata. Zubac go neutralizira.

Ме интересираше кој се играше во Оклахома 2011 / 2012 година, па ја прашав АИ
  • Russell Westbrook
  • James Harden
  • Kevin Durant
  • Serge Ibaka
  • Kendrick Perkins
  • Thabo Sefolosha
  • Nick Collison
  • Derek Fisher
  • Daequan Cook
  • Nazr Mohammed
  • Eric Maynor
  • Reggie Jackson
  • Cole Aldrich
Не знам како не успеаа да бидат шампиони со овај тим? И зошто одма се распаднаа
Им се деси со Мајами да играат финале, затоа не освоија :love:
А после летото не сакаа да го платат Харден и тој бараше поголема улога од 6ти играч и замина.

Pretposledniot napad ne go ignoriram, a dali znaes deka 2 napadi pred toa, Zubac go odnese sosi topka vo aut na Jokic. Turnover

Posledniot napad i samoto prase izjavi deka gledal samo da ja frli topkata. Zubac go neutralizira.
Dobro, i? Zubac e eden od trojcata kontenderi sezonava za igrac so najgolem napredok, pak ke prasam, zasto go tretirate ko da praime muabet za Toni Simic? Ne e faca? Go nema po reklami, ne e u spotlajt, se preziva Zubac? Sezonava e odlicen, igra dobro i u plejofot, dobra odbrana vrz Jokic, ama nikad ne go ugasil kako pikavec kako sto pisuvate, kako moze da pisete vakvo nesto, a pritoa Jokic e ubedlivo najdobar i najkonstanten igrac za Denver, koi vodat vo serijata? Da bevte vo pravo, veke ke se diskutirase tuka za OKC i Klipers, toa e fakt, ne deka teram radi reda muabet. Najtragicno e sto ste svesni za ova, ama ko sto rekov, vlegovte u lavirint i sakate do kraj da terate, a izlez nema, namesto da priznaete deka preteravte

Jokic od druga strana e eden od trojcata kandidati za mvp, i bese eden od trojcata kandidati za Clutch Player of the Year (ne dobi ova), sto e malce simptomaticno so ogled deka tuka bese pisano deka nikad ne bil clutch igrac i begal od odgovornost ?!?

No nebitno, ja mislam deka cisto od inat pisuvate i vi smeta tuka sto par faci redovno debatiraat za Jokic i go stavaat vo spotlajt, realnosta e druga, ilz od kajgana veli edno, bivsi, segasni igraci, kosarkarski eksperti i slicno, za Jokic velat drugo, i uste edna simptomaticna stvar, nivnite razmisluvanja se na ista branova dolzina, sto sekako, ne e slucajnost, ne se podeleni, mislenjeto e edno isto, univerzalno, i ima dobra pricina zasto e toa taka.

Do utre ako sakate negirajte go, tipot istorija ispisuva i mu se poklonuva cela Amerika, sto u globala e dobro, sto evropski kosarkarski proizvodi se probivaat tamu i veke evropskata kosarka ne e potceneta ko sto nekad bila. Namesto ova da vi e ok, vie udirate na nesfatliv hejt i ponizuvanje, istovo mislenje go imam i za Janis, koj e produkt na grckata kosarkarska shkola na primer. Eve gledam sega najprodavan dres bil onoj na Doncic, otkako potpisa za LAL, sto e isto dosta interesen podatok i netipicen do sega za NBA.

p.s. I imaj uste edna rabota u glava Ilz, Denver se bez trener prakticno u plejofot, gi vodi asistent i totalno neiskusna osoba za ovaa odgovorna funkcija, Jokic mu kazuva kakvi izmeni da pravi i kogo da stavi vo dadeni momenti.

Последно уредено:
mu se poklonuva cela Amerika,

Nope.
Cel svet, i amerite, gi obozavaat Doncic i Wembanyama.
Prajmot na Jokic zavrsuva za sezona-dve.
Sea Luka i Wemby doagjaat na scena.
Za Wemby ima najavi deka San Antonio sakaat na leto da mu go donesat Janis ili KD.
Wemby vo prajmot ke bide najdobar kosarkar na site vreminja. Monstrum e vo dvata pravci. A ne ova prasevo ra4e sto ne kreva vo odbrana.

Abe totalno vrska nemas ej. :ROFLMAO:
Teraj si, nema da se izleze na kraj so tebe sekako, u nekoj bubble izgleda zivees cim smetas deka amerikancite go ignoriraat Jokic i mu oddavale poise pocit na Doncic i Wembanyama, a ovoj go tretiraat ko da e u prasanje Pero Antic.

Ok bro, taka neka bide, i ignoriraj sve sto ti e servirano u faca, ko primer, kako toa Harden ti bese superstar i goat, ama sega Jokic ne ti igral odbrana, sam so sebe se boris druze, i gubis.

Добри се. Но Оклахома има историја - каков тим беа Харден, Весбрук, Дурант, Адамс, не ми текнува кој беше уште таму, и на крај ништо, не освојија ништо, тимот брзо се растури.

Плус Серж Ибака играше во Оклахома.
Кендрик Перкинс како центар беше солиден во одбрана но во напад ептен лимитиран.

Најмногу коментираш за кошарка а некако само на празно збориш...
Само 7 души оваа сезона имаат 5 или повеќе ТД.
А уште само 10 се со 2 до 5.

Тоа се само 17 души од вкупно 570 играчи во НБА. Или во проценти, 2.97%.

Screenshot_1.png

Им се деси со Мајами да играат финале, затоа не освоија :love:
А после летото не сакаа да го платат Харден и тој бараше поголема улога од 6ти играч и замина.

Еден е Дирк Новицки, 1 година претходно во 2010/2011 играше Новицки болен во финалната серија со Мајами и големото трио на Мајами и успеа Новицки да освои титула.

Сепак и тоа беше прва сезона на големото трио во Мајами и не беа целосно уиграни и беа сметани за огромни фаворити во финалето против Далас.
Дури одеа толку далеку тиа умислени ѕвезди на Мајами и пред еден од натпреварите во финалето го исмеваа Дирк Новицки и неговата влошена здравствена состојба, ама Дирк Новицки им покажа во финалето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom