- Член од
- 19 февруари 2023
- Мислења
- 3.536
- Поени од реакции
- 7.019
Не е така, Македонците оделе секаде каде што има слободна територија но не исклучително бугарија, и да е малку повеќе тоа се должи на егзархијата, имаш безброј примери за Македонци што одат во Грција, Србија после и Албанија ова нема врска со никаков југословенски видик.Ние од денешна преспектива се можеме да говориме за бугарската држава, можеби јас имам побетер мислење за нив од твоето, но дали тоа нешто ќе промени за работи и настани кои веќе се случиле? Не.
Големиот проблем на денешното македонско општество е неизлезеноста од наметната југословенска матрица, ние на сите работи гледаме низ некој југословенски видик.
Главно прибежиште на Македонците после секоја побуна,востание или војна била Бугарија, па и место за дообразување. Ова е неспорен факт и бројките говорат за тоа.
И те молам не мешај востанија го знаеме односот на бугарија многу добро, после јас не сум знаел историја.
Денешниот видик нема врска со Југославија, каков однос имаат кон нас таков ќе си добијат.
Автоматски споено мислење:
Си меша он баби и жаби, југословенски видик... демек егзархијата не беше државен апарат, па да се каже дека било егзархиски видик, но тоа он неможе да го каже, иако знае дека е така.Извини ама мора да прашам:
-каква е таа југословенска матрица;
-каков е тој југословенски видик???
Ако сакаш да појасниш
И уште нешто имаш ју едноумно образование или демократско македонско, сакам да речам на која возраст си?