NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    56
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.272
Поени од реакции
12.294
И сеа, пошто има тренд на отпуштање на трењери пред ПО (ете нека и после една неуспешна рунда на ПО) и Њујорк ќе го отпушти тренерот?
- НЕ! :kuracc:

(ојде да се обеси)
:angel::angel:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.602
Поени од реакции
85.310
Антагонизмот помеѓу Мајк Мелоун и Калвин Бут веројатно достигнал неподносливи граници и од страна на сопствениците (Кронкејт) е лоциран како еден од главните проблеми, една од главните пречки за остварување на вистинкиот потенцијал на тимот.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.743
Поени од реакции
5.915

Ама гадно се приземји овој.

Denver is cooked.

А овој ги рибал на пресот за одбраната

Мислев вратот го скршил ,но добро поминал , гадно у курац...
Автоматски споено мислење:

Пак се држеле топ ЛА и судијата се решава да му даде бизарно исклучување на Лука.
Класика хејт кон фановите у прв ред , но судијата мислел за него е наменето.

Последно уредено:
Член од
19 март 2013
Мислења
3.743
Поени од реакции
5.915
Na 7 ipol minuti do kraj vodea Lakersi 108-107. Isklucuvanje Doncic i posle toa utakmicata zamina vo voda.
Ovie 2 utakmici bea "dokaz" deka Lakersi vo PO mozat da gi pobedat na Oklahoma.

Vecer Lakersi gostuvaat vo Dallas :vozbud:
Ocekuvam Doncic 40+ poeni, i Dejvis ke odigra strasna utakmica.
Очекувам да не правиш веќе нови профили , пошо админите ти праќаат јасни пораки.
Не си пожелен нигде на форумов.

Член од
30 август 2024
Мислења
315
Поени од реакции
1.345
Тешки теории фрлија американциве за судијава. Мa да, им држат вода, чудно исклучување доби. Реално можеа да поништат одлука и да кажат дека се грешка.

Ова да беше маааaлце побитна утакмица, судијава ќе добиеше тешка казна.

- Luka responds to fan he always talks trash with (confirmed by said fan after game).
- JT (ref) ejects Luka claiming "he directed it at me" even though he was in ear shot of the fan screaming at Luka.
- JT gives Vando a tech for staring down Caruso after a block on the next play.
- JT refuses to call obvious foul on AR, forcing Brothers to call it from the OPPOSITE side of the court.
- JT calls for the review to make Vando's foul on JW a flagrant 1.
- Thunder meanwhile go on a 22-4 run. Thunder win by 16 (betting line spread +15.5).
Ball game

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.206
Поени од реакции
75.886
3. Лејкерс 48-31
4. Мемфис 47-32
5. Денвер 47-32
6. Клиперс 47-32
7. Голден Стејт 47-32
8. Минесота 46-33

Лејкерс:
Далас (г)
Хјустон (д)
Портланд (г)

Мемфис:
Минесота (д)
Денвер (г)
Далас (д)

Денвер:
Сакраменто (г)
Мемфис (д)
Хјустон (г)

Клиперс:
Хјустон (д)
Сакраменто (г)
Голден Стејт (г)

Голден Стејт:
Сан Антонио (д)
Портланд (г)
Клиперс (д)

Минесота:
Мемфис (г)
Бруклин (д)
Јута (д)

Пепел ќе биде до крајот :D
Лејкерс лагано мислам ќе ја загарантира трета позиција, а за другово ќе е колење. Мислам дека Голден Стејт има најубав распоред. Не знам колку Хјустон ќе тактизираат овие кола, се надевам ќе им ја пуштат нареднава на Клиперс :D

Член од
30 август 2024
Мислења
315
Поени од реакции
1.345
...Lebron's comments after the game, he's alluding to something bigger when he said "it was weird, something really fishy happened."

Screenshot_2.png twn9iv5d9qte1.jpeg

Screenshot_3.png

Последно уредено:
Член од
11 април 2023
Мислења
2.230
Поени од реакции
7.592
Штета за Денвер ,екипата е пред распад,убаво пишува @Kambek се согласувам со него.
Бев трета смена ги пратев утакмиците Лејкерс ќе бидат заебани во плеј оф, а заебани ќе бидат и Клиперс каков тим склопи Тајрон Лу браво Богдан им е право засилување,Ленард да не го урочам ама потсеќа на оној од Торонто многу добри партии.Од запад само Окц и Хјустон се со загарантирани прва и втора позиција другово е хаос.
Дај нека биде градско дерби прво коло Клиперс Лејкерс без сон да идеме на работа :)
Мило ми е за Далас што ќе играат барем плеј ин и што Санс ќе го гледаат плејоф от на ТВ.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
13.033
Поени од реакции
31.223
Зошто си пукаа у колено Денвер бе, имаат играчи кои повеќе се у болница и никако да оправдаат зошто се платени они за тренерот се фатија.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.442
Поени од реакции
10.910
Мислам дека нема спорт и лига во која има толкава разлика во судиски критериуми и квалитет на судии. Идиотски е да расипеш ваква текма, а 2 дена претходно Дрејмонд го излакта Шенгун и му аплаудираше на судијава по досудена прва техничка и му се дереше, ама за него има стално исклучок. Ако не сменат нешто Америве никој нема да им ја гледа лигава кога Леброн, Кари, Дурант и остали од старава гарда ќе се пензионираат.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.272
Поени од реакции
12.294
Следен натпревар кога ќе му суди овој, Лука треба само да упати една „случајна“ асистенција кон носот на судијата.
Па после овој како сака нека си го толкува, дали беше асистенција до него, до некој во публика или до соиграч.

Кретени, златен спорт го упропастија.

Thunder meanwhile go on a 22-4 run. Thunder win by 16 (betting line spread +15.5).
Ball game
Иако секогаш сум против „теории на заговор“ ама како згодно ова се има наместено... ;) Некогаш и случајностите се премногу случајни мада ова мислам дека е класична случајност.

Во однос на др муабет на темава, Мелоун не беше тренер да се посериш од среќа ама колку има полоши то чудо едно, ако ништо треба ГМ да се смени/отпушти, а не тренерот.
Тренерот можи до утре да ти бара играчи или да ги платиш/претплатиш АМА ти си ГМ и во договор со сопствениците го имаш последниот збор - затоа си на таа позиција поставен.
Ситуацијата во која се наоѓа Денвер треба да е последна ствар бркање тренер 2 дена пред плејоф, али тие си знаат најдобро - или не.

Член од
30 август 2024
Мислења
315
Поени од реакции
1.345
Следен натпревар кога ќе му суди овој, Лука треба само да упати една „случајна“ асистенција кон носот на судијата.
Па после овој како сака нека си го толкува, дали беше асистенција до него, до некој во публика или до соиграч.

Кретени, златен спорт го упропастија.

Иако секогаш сум против „теории на заговор“ ама како згодно ова се има наместено... ;) Некогаш и случајностите се премногу случајни мада ова мислам дека е класична случајност.
Дада, не навлагам у теории, чисто онака го споделив дека американциве сакаат да дебатираат длабоко. Знаеш они какви се, си сакаат приказни :D

Ама сите го ругаат судијава и фанови на ОКЦ и Лејкерси и сите. Стварно ја еба цела утакмица...
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.272
Поени од реакции
12.294
Дада, не навлагам у теории, чисто онака го споделив дека американциве сакаат да дебатираат длабоко. Знаеш они какви се, си сакаат приказни :D

Ама сите го ругаат судијава и фанови на ОКЦ и Лејкерси и сите. Стварно ја еба цела утакмица...
Затоа Лука треба да му зафучи една директ вчело следна утакмица, барем ќе го памти.

На времето кога тренирав/играв ракомет истото му го направив на еден бивши судија, сегашен испектор. Ми суди 2 минути демек сум имал жесток фаул врз противнички играч.
Аха океј, си ги отседив тие 2 минути на клупа, следниот напад кога влегов на судијата покрај глава му ја зафучив колку што ме држи раката (а поприлично силен шут имав, втор во тим покрај сите младинци и јуниори... небитно).
Повеќе 2 минути не ми досуди тој натпревар *(пораката инстант сфатена), нормално тоа беше максимално искористено од моја страна да качам лакти до миле воље + од др ден станавме другарчиња од низ град т.е. низ Широк сокак се поздравуваме кај си бате шо прајш хахахаха

Малку офтопик, али во секој случај судењето е тиња. Во плејоф исто вака тиња ќе е и тоа ја кошта лигата години уназад.
Во право е Ватрен погоре, кога ќе се пензионираат овие старците курле ќе им ја гледа лигата со вакво судење и такви „ѕвезди“.

Член од
30 август 2024
Мислења
315
Поени од реакции
1.345
Затоа Лука треба да му зафучи една директ вчело следна утакмица, барем ќе го памти.

На времето кога тренирав/играв ракомет истото му го направив на еден бивши судија, сегашен испектор. Ми суди 2 минути демек сум имал жесток фаул врз противнички играч.
Аха океј, си ги отседив тие 2 минути на клупа, следниот напад кога влегов на судијата покрај глава му ја зафучив колку што ме држи раката (а поприлично силен шут имав, втор во тим покрај сите младинци и јуниори... небитно).
Повеќе 2 минути не ми досуди тој натпревар *(пораката инстант сфатена), нормално тоа беше максимално искористено од моја страна да качам лакти до миле воље + од др ден станавме другарчиња од низ град т.е. низ Широк сокак се поздравуваме кај си бате шо прајш хахахаха

Малку офтопик, али во секој случај судењето е тиња. Во плејоф исто вака тиња ќе е и тоа ја кошта лигата години уназад.
Во право е Ватрен погоре, кога ќе се пензионираат овие старците курле ќе им ја гледа лигата со вакво судење и такви „ѕвезди“.
Што му свират тука бе? :pos::pos::pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom