Recent Content by Sidzim

 1. S

  Купи куќа-купи стан (v.2 - Купи куќа за млади)

  Знам дека е задоцнет одговор ама ако уште не си разбрал, само за нови градби е или нов стан што треба да го купиш од фирма 1588750143 Се додека не излегуваш од границите на дозволената градба за ширина должина висина не е проблем да преправаш и внтарр да преградеш поинаку од планот, исто шо...
 2. S

  Помош - сакам да градам!

  Ги има во повеќето стоваришта и продавници за хидроопрема, незнам за која тежина ти е потребна ама ќе ти кажам дека јас имам иста таква наместена од 600 ден м должен и еве годни поминувам со кола над неа нема никаква мака :
 3. S

  Купи куќа-купи стан (v.2 - Купи куќа за млади)

  Грубо кажано се чека околу година дена, лично јас чекав 1 год и некој месец, познавам други кој имаат чекано и 2 години, зависи од нашите институции кои се доста спори и нивните комисии кога како ги разгледуваат барањата, не зборам за банките тие си ја бркаат работата доста брзо, меѓутоа...
 4. S

  Купи куќа-купи стан (v.2 - Купи куќа за млади)

  Другар мене ми иде рата од околу 1800/900 ден месечно, јас направив налог на2100 секој месец, онака по некој денар плус чисто да има нешто во случај на трансакција за провизија и слично, и сакаш да ми кажеш дека ради тоа јас можно е да ја вратам субвенцијата на државата?
 5. S

  Помош - сакам да градам!

  Фала на одговор во мегувреме го најдов законот читав, да ништо не е сменато исто е до 300 м2 не треба надзор само изјавата од фирмата, разговарав и со нив истото ми го потврдија.
 6. S

  Помош - сакам да градам!

  Здраво на сите, нов член сум тука ама стар читач на различни теми :) Од наредна недела веројатно почнувам со изградба на куќа, ме фаќа паника како ќе биди шо ќе биди и сл. после читање и распрашување разбрав дека треба да има и надзор на изградба кој на крај треба да ми даде потпис согласност...
На врв Bottom