Recent Content by Mister No

 1. Mister No

  Каде може да најдам? (Општи прашања)

  Ако воопшто има кај нас - би требало да побараш во продавници за здрава храна. Од друг страна, агар агар кај нас се користи во микробиологија, како подлога за раст на микроорганизми. Можеш да провериш и кај фирми што работат со лаборатории.
 2. Mister No

  Каде може да најдам? (Општи прашања)

  Центар баш не е, ама на 500 метри.... Кисела Вода, на Првомајска, веднаш спроти Веро
 3. Mister No

  Просекот на факс и добивањето работа

  За државна работа - не знам. За приватен сектор - никој не се замара кој просек си го имал, побитно е ДАЛИ знаеш и ШТО знаеш да работиш..... Е сега, имаш реален проблем што само со завршен факултет, сите сакаат раководна работа, а практично никој ништо не знае да работи
 4. Mister No

  Работа во хотел

  Професијата е ОК, посебно доколку сакаш динамична работа. Не сум работел во странство, ама и во МК добро се заработува, поготово на менаџерска функција. Ме чудиш што викаш дека твојата позиција не е добро платена, сепак Ибис не е некој нонејм хотел (Ибис има и во Скопје, 2 хотела под нивна...
 5. Mister No

  Криминалци и криминални групи во МК

  Еден од синовите на Методија Смиленски. За него не сум сум сигурен дека имаш читано, за татко му, секако.....
 6. Mister No

  Охрид

  Очекувам дека ќе одговориш со аргумент дека не е така што сум пишал или ќе рачунам дека тресеш глупости колку нешто да се кажало.... Бистото е во трговскиот центар на КАМ, до пред 1 месец беа тие цени и јадењето е во нормални количини, не знам во меѓувреме дали нешто се сменило. Зборот ми...
 7. Mister No

  Тиват

  Така е. Паркинг, а не влез.Ама без кола тешко до Плави хоризонт...
 8. Mister No

  Охрид

  Имаш во Охрид и евтино да јадеш
 9. Mister No

  Тиват

  Ок ти е Тиват, добар избор.... Имаш градска плажа. Во близина, на неколку километри имаш неколку мали плажи, со барови, лежалки....Ако си со мало дете ќе ти препорачам плажа Калардово, во правец на Островот на цвеќето, 1-2 км пред Тиват, плитка, песочна плажа со топла вода. Обавезно помини и до...
 10. Mister No

  Котор

  Повеќе би ти препорачал да идеш со смештај во Тиват, а во Котор да искористиш ден/два навечер за шетање....
 11. Mister No

  Правна помош

  Можеби и не згрешиле. Ако родителите имале адреса на тој стан - плаќале данок од 0,05% од вредноста. Ако децата имаат друга адреса на живеење - тогаш ќе плаќаат 0,10% од вредноста.
 12. Mister No

  Бањи за терапија на ‘рбет

  Знам дека ја препорачуваат Павел Бања во Бугарија. Викаат скапичко ( 50+ евра на ден), ама наводно вредело.....
 13. Mister No

  Дали парите на трансакциона сметка се оданочуваат ???

  Имаш други работи - за колку пари е работи, дали е голема сума каде би имал законска пречка да ги внесеш во кеш преку граница без да ги пријавиш.....Ама ако збориме, пример, отидеш во банка со 5.000 евра и си ги ставиш самиот на своја сметка - тогаш УЈП нема да ти бара данок ( во случајов...
На врв Bottom