Recent Content by Славјански

 1. Славјански

  Најекономично греење (затоплување)

  Пресудно кога бирав инвертери беа неколку фактори. Цена,гаранција што поголема,дизајн. Влечев накај јапанците, ама за жал јапанци сите склопени во Кина и некако моделите скапи а гаранцијата 2 или 3 години и дизајнот не ми се допаѓаше.Даикен од Чешка и тој ми заостануваше на изглед од Гри. Во кус...
 2. Славјански

  Најекономично греење (затоплување)

  На -10 степени, Хансол 5,5кв новиот модел. Температура во дневна 40м2 - 24 степени Темепратури во 3 спални отприлика по 15 м2 во најодалечениот ќош - 19 степени. Воздухот сеуште топол од климата, не сум приметил дефрост, работи како саат. Прашање. Дали исклучувањето на инвертерот во овакви...
 3. Славјански

  Најекономично греење (затоплување)

  Се работи за два Хансола 5,5 постариот модел е доле за 45м2, вториот поновиот модел со двостепен компресор SS3DBASE е горе на спрат и кога се отворени вратите од 3 спални квадратурата која ја грее е околу 90м2 и одлично ја врши работата и исклучува :) Имам бекап дрва, ама не сум чепнал до сега...
 4. Славјански

  Најекономично греење (затоплување)

  Новиот 2-stage Хансол исклучува почесто, додека стариот е поинертен, не се работи за дефрост, него постигната температура. Зададени температури 23 и на двата. Температура во постории мерена со термометри 24. Просториите се тука некаде 45м2 доле и 60м2 горе, со тоа што таму висината е 2.40...
 5. Славјански

  Најекономично греење (затоплување)

  Дали на овакви време, минусна температура ден и ноќ, инвертерот кога ќе ја постигне зададената температурата треба да исклучи ? Имам чудна ситуација каде два инвертера ГРЕЕ Хансол постариот и новиот модел, различно се однесуваат.
 6. Славјански

  Најекономично греење (затоплување)

  Игра улога должината на инсталација од надворешна до внатрешна единица ? Сега читам. Кај мене е 2 метри.
 7. Славјански

  Живот во родна земја или странство?

  Нормално е човек да успее, да има порив да успее, да работи за свое добро итн.... За мене ненормално е Македонците што се родени во Македонија и надвор од неа да плукаат по неа. Македонија за Македонците не е само земја, таа е татковина. До пред 100 години Македонија беше темен вилает, од Х...
 8. Славјански

  Русија - смена во надворешната политика?

  Батко Славјански одамна ги предвиде овие настани, дека западниве ќе дојдат повторно пред Москва, дека лутањето на Русија како држава без словенските корени, принципи и начин на живот е пропадната држава а и ние сите други православни Славонески земји. Западниот систем има категоризација на...
 9. Славјански

  Пресвртница за Украина

  Светот повторно се дели на фашисти и анти фашисти.
 10. Славјански

  САД не е пријател на Македонија, тоа е факт и реалност

  Првото име на Вашингтон е Рим. Какви интереси бе луѓе ? Интересот им е 2000 години ти да бидеш роб глава да не кренеш.
 11. Славјански

  Конфликтот во Сирија

  MME овој пат сите фашисти се на една страна.
 12. Славјански

  Хаос во Сирија? Употребено хемиско оружје?

  Ова ви е вовед во 3 светска војна, светот во многу скоро време ќе почне да оди по ивица. Русија и Кина нема да ја остават Сирија да ја лупа НАТО. НАТО и западот се прочитани, ги користат иститие шантро фори уште од пазарот во Сараево, осово, Македонија итн... Таа самоувереност ги носи во...
 13. Славјански

  Втора револуција во Египет (јули 2013. год.). Update: војската ја превзема власта.

  Нема поголем удар за овој систем, исклучи ТВ, радио, не плаќај со кредитни, не користи пари од банки, не купувај индустриски производи на големите корпорации, не користи нафта и нафтени деривати, еден месец да се ставиме на постење отиде системот у три лепе. Системот е нашиот лик, секој треба да...
 14. Славјански

  Втора револуција во Египет (јули 2013. год.). Update: војската ја превзема власта.

  Се надевам дека ќе се обедини нормалниот муслимански и друг свет на блискиот исток и африка и ќе го ичисти цело тоа ѓубре од ал каеда, муслимнаско братство и разно разни организации тренирани и финансирани од западот и израел. А исто така се надевам и дека ние од Балканот ќе се обединиме и ќе ги...
 15. Славјански

  Конфликтот во Сирија

  Аууу нашиве стратешки партнери у пм партнери
На врв Bottom