Фан клуб: РК Пелистер

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
trebashe da mu se zemi lazarevski na vardar tolku pari se iznafrlaja dekica mekica kurantari chekame da prknat, edinstveniot sho vredi i sho ima idnina ne mozat da go soberat, odma bi go menal za zareta peshevskog

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.993
Поени од реакции
74.133
trebashe da mu se zemi lazarevski na vardar tolku pari se iznafrlaja dekica mekica kurantari chekame da prknat, edinstveniot sho vredi i sho ima idnina ne mozat da go soberat, odma bi go menal za zareta peshevskog
Вардар полека се стабилизира финансиски. Не гледам како би ни ги украле најдобрите македонски играчи, особено што се скопјани повеќето и имаат одлични односи со Столе и Борко.
Тие ако одат некаде на друго место во Македонија, тоа со сигурност би бил Алкалоид.

D

DupiMandalo

Гостин
Самоил Ристовски ќе биди префрлен во прв тим на лето. Најперспективниот млад пивот е кај нас, детето има 19год, 2М висок и игра во два правци. За неколку години ќе биди топ играч. Лазаревски има 26 год и до вчера никој не знаеше за него. Еден краток блесок и скопските портали и медиуми го вивнаја во облаци зато шо е во клуб од Скопје. Истиот тој Лазаревски да го донесеа тука ќе беше мета на критики од јавноста.
Пешевски, Ристовски и новиот странец шо ќе се донеси сега ќе бидат триото за нареднс сезона а Василев си оди во Русија.

Член од
14 декември 2021
Мислења
827
Поени од реакции
3.240
Вардар полека се стабилизира финансиски. Не гледам како би ни ги украле најдобрите македонски играчи, особено што се скопјани повеќето и имаат одлични односи со Столе и Борко.
Тие ако одат некаде на друго место во Македонија, тоа со сигурност би бил Алкалоид.
Сакаа да го земат од Пелистер, имале понуда до Лазаревски ама сепак се реши на крајот да продолжи со Вардар.

D

DupiMandalo

Гостин
Сакаа да го земат од Пелистер, имале понуда до Лазаревски ама сепак се реши на крајот да продолжи со Вардар.
Не треси зелени. Немаше никаква понуда до ниеден играч од Вардар во изминатиот период.
Не си придавајте на значење.
Пикерската позицијс за наредните 2 год е затворена.

Член од
14 декември 2021
Мислења
827
Поени од реакции
3.240
Не треси зелени. Немаше никаква понуда до ниеден играч од Вардар во изминатиот период.
Не си придавајте на значење.
Пикерската позицијс за наредните 2 год е затворена.
Ок бе така нека ти биде, мене поинаку ми кажаа.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.363
Поени од реакции
8.464
Nesto ako treba da se zemi od 1961 e samo poranesniot kondicionen trener toj rusinot I taka kaj nas nema vreminja kondicionen trener ,pa treba nutritionist kako I psiholog isto za to mozi od 1961 taa srbinkata so mu bese na vremeto sega veke ko se najde I vtor fizeotarapevt ubo e da zemat I ekonom da ne si gi perat Sami dresojte I opremata rakometarite !
Za rakometari nema potreba od kaj niv posebno ne za kecot aj za dvojkata nekoe dete talent ako ima mozi da se zemaat od drugite makedonski klubovi no za ovaj pikerot ili porano tomovski go zboraja pa I japonecot nema potreba barem sega treba site da gi izgazime ako bidi se normalno I dadat maksimum drugo bese prethodnite godini kade mozi trebase da mu zemime nekoj da mu go rasturime timot no bez toa zedovme titula lani da ne zaboravame !

P.S.Daj veke ednas neka se objavi toj pikerot sto se spomenuva mesec dena unazad a denes gledam Kusan sliznat bajagji plus vo dvata pravci no pak spor vo odbrana I igra eden na eden ,muabeto mi e piker samo za vo dvata pravci ili cisto klasicen defanzivec eden vo zamena na Pesevski

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
787
Поени од реакции
1.448
Duri ne objavat nesto za bekovi djabe ova....
Bez bekovi nema uspeh vo moderniot rakomet.
Isto ko sah da igras samo so topoj...
Pomina vremeto na pikeri krmacinja...
Sega se baraat pikerite da se isto brzi i poletni vo dva prvaci...
Tocno e deka se klucen segment vo igrata ali ako ti gi zatvorat kako so ni praeja i vo Pelister i vo repkata, bez bekoj so ke razbijat ili proigrat na krila tolku....

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.343
Поени од реакции
5.375
Хосни забележан во Битола, можно е да го објават како следно засилување, според мене уште еден непотребен играч и плус проблематичен играч, кој лани сакаше сам да замини "Бундес лига" на крај да заврши во Кувајт.
Се надевам нема ништо да бидни, кога веќе носиш играч, донеси појак од Цехте на таа позиција, вака никаква корист, само на Петровиќ враќање 3 чекори назад во кариерата му прајте, исто како со Костевски, Атанасијевиќ....
Цехте доста солидно си ја брка работата во два правци, а особено и на европското сега дава солидни партии за Словенија.
Џабе се трупа тимот, не ми е јасна политиката, лш е завршена приказна за нас, секако сме последни, дали си имал 1 или 2 бода големи тикви.
За во првенството и без дополнителни засилувања треба да земиме двојна, само Фитиљ е доволен. Овој тим е две скалила над останатите.

Член од
19 април 2023
Мислења
231
Поени од реакции
288
O
Хосни забележан во Битола, можно е да го објават како следно засилување, според мене уште еден непотребен играч и плус проблематичен играч, кој лани сакаше сам да замини "Бундес лига" на крај да заврши во Кувајт.
Се надевам нема ништо да бидни, кога веќе носиш играч, донеси појак од Цехте на таа позиција, вака никаква корист, само на Петровиќ враќање 3 чекори назад во кариерата му прајте, исто како со Костевски, Атанасијевиќ....
Цехте доста солидно си ја брка работата во два правци, а особено и на европското сега дава солидни партии за Словенија.
Џабе се трупа тимот, не ми е јасна политиката, лш е завршена приказна за нас, секако сме последни, дали си имал 1 или 2 бода големи тикви.
За во првенството и без дополнителни засилувања треба да земиме двојна, само Фитиљ е доволен. Овој тим е две скалила над останатите.
Овој тим е две скалила над останатите.Можеби е подобар малку ама не се преценувате.Кога ќе заврши сезоната ќе ве потсетам .Живи Били па видели.

Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.202
Поени од реакции
2.390
Hosni mislam be igra za Tunis ovaj pat a gledam denes imat utakmica na Africkoto prvenstvo da ne e greska

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.144
Поени од реакции
1.898
@Пеце
Јанглаш си во репрезентација е земен и денес имаат полуфинале со Египет.
Најискрено вчера очекував дека ќе објават некој играчи но изгледа се калкулира со завршувањето на трите континентални првенства.
Хосни ако дојде ќе биде сосема солидно засилување и ќе се надополни со Цехте, со тоа ќе добиеме многу ако го донесат него, др е да форсираш некој по 15 мин на полувреме др е да го фураш 70-80% играчо и во крајни моменти кога треба да е свеж тој губи на енергија и му паѓаат топките од раце. Тоа ни се десе во многу наврати кога се форсираа цели утакмици едни исти играчи а не се правеше ротација никаква.
Пак ќе кажам Бранче не е тренер кој премногу ќе смени дека ќе е подобар од Јовиќ/Шундовски туку тој е најдоброто решение моментално дури да се донесе нов тренер, а засега таков тренер немало или е касно кој и да дојде па да се експириментира со него, па после ако нема резултат пак со нашето да почнеме да плукаме.
Работата кај Бранче е дека има/врши ротација на играчите и ги користи сите максиално а во тоа сме мн мн во преднос пред сите кои имаат една јака постава и останатите играчи им се под просек. Затоа ќе треба да се наметне побрзо темпо и да се форсираат повеќе дуели во одбрана се со цел да се исцеди противникот па да имаат пад во последните 15 мин.

Ето се напоменува од неколку души на форумот дека ќе има уште две засилувања, истото и во интервјуто на Манасков и тој напоменува дека ќе доде уште некој за оваа полусезона. Сега дали ги имаат финализирано тие играчи или пак тој шо треба да дојде како тренер налето не ги сака тие играчи нешто е закочено но знам дека шо и да донесат дали лев, среден или десен бек ќе биде од голема корис али сепак мислам дека на десен ќе се истурка со Павле и Цехте, а за пикер дефинитивно мораат да донесат или некој дефанзивец кој ќе прави разлика.
Мн пати се напоменува за платформата, да и истекуваат заедничкиот договор меѓу компанијата и општината и се кријат картите од двете страни во кој правец да се дбижи сето тоа. За тоа дека ќе продолжат Стерјеви да финансираат ќе продолжат но и тие бараат за возврат нешто. Општината како партнер им ДОЛЖИ на клубот можеби се префајќаат со некоја др работа но факт е дека не даваат колку шо беше првичниот договор. Салата тапка во место можи тоа е дел од калкулирањето но сепак сигурен сум дека приказната на Стерјеви ќе продолже.

Член од
24 јуни 2022
Мислења
349
Поени од реакции
867
Ako dojdi Hosni,so e mala sansata,ke bidi ogromno zasiluvane so toj zar I inaet so go ima vo igraat,samo toj go izvadeni od patiki Borko.Fizicki odlicno e spremen,atleta e coekot I imas koritst od nego vo dva pravci.

Kajgana Shop

На врв Bottom